“Istoričar” Klasić, samoprozvani prvoborac Habulin i Kata šmajserka hvale “antifašističku” Austriju i njihovu zabranu hrvatskog hodčašća na Bleiburg. Država Austrija poštuje svoje pale vojnike iz Drugog svjetskog rata – Hitlerove vojnike. U Austriji skoro u svakom mjestu i to na glavnim trgovima stoje spomenici na kojima često piše “U spomen na palog vojnika za Domovinu!” Koja je to bila Domovina 1941.-1945.? Po svim većim mjestima i dan danas djeluju udruge koje čuvaju uspomenu na veterane iz Drugog svjetskog rata. Ništa vi neznate, prosvirani, komunizmom zadojeni šupljoglavci, ni o Austriji ni o Austrijancima. Neznate ništa ni o sebi ni o svome narodu a pozivate se na tuđi i na njihovu “istinu”.

Autor: Gojka Jurisic

Vidim, ponovo se pjene poznati likovi iz javnog zivota koji svekolikom hrvatskom puku nameću svoja uvjerenja, krvave ideologije, ljudska prava po jugoslavenskom modelu i zločinačku komunističku mantru o humanosti i slobodama.

“Istoričar” Klasić, samoprozvani prvoborac Habulin i Kata šmajserka hvale “antifašističku” Austriju i njihovu zabranu hrvatskog hodčašća na Bleiburg.

Zato je potrebno ovo podijeliti među Hrvate, da ljudi vide kako država Austrija poštuje svoje pale vojnike iz Drugog svjetskog rata, Hitlerove vojnike, uz dodatnu napomenu da u Austriji skoro u svakom mjestu i to na glavnim trgovima stoje spomenici na kojima često piše “U spomen na palog vojnika za Domovinu!” Koja je to bila Domovina 1941.-1945.? Po svim većim mjestima i dan danas djeluju udruge koje čuvaju uspomenu na veterane iz Drugog svjetskog rata.

Hrvati su umjesto udruga dobili duboke jame, negdje putem od Bleiburga do Mostara.

Ništa vi neznate, prosvirani, komunizmom zadojeni šupljoglavci, ni o Austriji ni o Austrijancima. Neznate ništa ni o sebi ni o svome narodu a pozivate se na tuđi i na njihovu “istinu”.

Svaki grob je istovremeno i svjedočanstvo iz prošlosti i opomena za budućnost, a održavanje grobova je naša dužnost prema žrtvama.

Udruga Crni Križ pokrajine Gornja Austrija njeguje i održava 109 lokacija sa oko 90.000 grobova.To je velika zadaća koja zahtijeva trajnu brigu i renovacije. Najvećim djelom to rade volunteri: dobrotvorne udruge, đaci, studenti pa i vojska. Udruga djeluje po cijeloj Austriji. Samo u Gornjoj Austriji godišnji troškovi iznose 190.000 eura. Svaka općina sudjeluje s odredenom svotom novca za pomoć u prikupljanju potrebnih sredstava, a isto tako i Crkva. Održavanje vojnih groblja Državnim ugovorom je određeno još 1948. godine. Tim se država Austrija obvezala voditi brigu i održavati vojna groblja iz svih ratova. Austrija svake godine izdvaja svotu od 2.880.000 eura za potrebe ove udruge i njihov rad ne samo u Austrije nego i u nekoliko drugih zemalja. Svake godine oni pohode grobove svojih palih vojnika u Rusiji, Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Slovačkoj. Austrijanci vojna groblja tretiraju kao nacionalnu vrjednotu iz jednog tamnog vremena, kao kulturološko znamenje, kao dokument i svjedočanstvo iz vremena koje se nikad ne smije zaboraviti i mora stajati kao opomenu za buduće generacije.

Schwarzes Kreuz Oberösterreich video:

U ovom video prikazu Landeshauptman (Župan) Gornje Austrije Josef Pühringer govori: “Aktivisti austrijskog Crnog Križa su ambasadori mira i svojim aktivnostima i radom čuvaju sjećanja na ratna stradanja, na poginule vojnike, na one koji su svoje živote dali za Domovinu, kao opomenu da se to više nikad ne dogodi i da se sačuva mir. Svuda po svjetu trebaju se održavati ratni grobovi kao upozorenja da se nikad vise ne ponovi taj užas rata, strahovite patnje i smrt. To je također jedan djelić naše kulture i kulturne baštine kad mi njegujemo grobove svojih vojnika. Naša je dužnost i obaveza poštivati sve one koji su svoje živote dali za svoju Domovinu, bez obzira gdje se grobovi nalazili. To je istodobno i doprinos za međunarodnu pomirbu a i kulturološki doprinos. Na kraju krajeva, u svaki grob i spomenik uklesan je krik vojnika – Nikada više rata!”

A gdje su naši grobovi?
Gdje su naši djedovi?
Gdje su naša braća?
Gdje su naši stričevi?
Gdje su naše jame i tko je u njih bačen?
Tko im je svijeću palio, tko im je grob pohodio?
Tko im cvjeće nosio i suzom grob zalio?
Kiša im je grobove oplakivala, sunce dušu mrtvu grijalo.
Vjetar im mrtvo lice umivao i jame duboke dozivao.
Borove grane prozivale i prozivke im do neba odjekivale!

Kažu da bi služenje Svete mise uz prisutno mnoštvo vjernika štetilo ugledu Katoličke crkve u Austriji. Kako može Sveta misa štetiti ugledu Katoličke crkve? Na svim vojnim grobljima služe se Svete mise svake godine, najmanje jednom na blagdan Svih svetih.

Moj poznanik i prijatelj član je udruge “Austrijski Crni križ”. Rekao mi je da je memorijalno groblje na Bleiburgu u privatnom vlasništvu radi čega oni tamo nemaju pravo pristupa.

Onda bi Klasiću, Habulinu i Kati bolje odgovaralo da je bleiburško Spomen-obilježje u vlasništvu države Austrije, a hrvatska vojska poistovjećena s vojskom Wermachta, vojnih snaga Trećeg Reicha kojemu je Austrija pripadala, jer oni hvale Austriju i odobravaju joj iskučivo zabranu hrvatskog komemoriranja hrvatskih žrtava. Uostalom sve to što se u Austriji događa, pokrenuto je i ostvaruje se pod pritiskom srpsko-hrvatske tzv. antifašističke ljevice, sljedbenika pod kraj Drugog svjetskog rata sjedinjenih partizanskih i četničkih postrojbi, čija uspomena i danas živi u srcima njihovih potomaka.

E moj narode !!!

https://www.osk.at/de/home/

Prethodni članakNovi dokumentarni film: Američki ratni zatvorenici u Hrvatskoj 1941. – 1945.
Sljedeći članakPortal Novosti ne potiče na mržnju prema Hrvatima.
Portal Novosti potiče na mržnju prema Srbima.