Danas u PETAK 13. rujna, otvorenje Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Zapadnoga Balkana u Beogradu

0
3974

Srbija je s veseljem dočekala odluku EU da se u Beogradu uspostavi Stalni transportni sekretarijat Zapadnoga Balkana. Tako je, prije nego što je i postala članicom EU, učinjen prvi korak u pretvaranju Beograda u metropolu zapadnobalkanske regije baš na polju međusobnog pozvezivanja Zagreba, Beograda, Sarajeva, Podgorice i Skoplja i otvaranja puteva prema Austriji i Mađarskoj.

Ova odluka u koju će Europa već do 2020. uložiti milijardu eura, potpisana je u Londonu 2018. a sada je ugledala i svoju realizaciju.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/ekonomija/3659042/beograd-postaje-centar-transportne-zajednice-.html

Kao kremu na srpski kolač, Velika Britanija je uložila 10 mil. funti za mlade da se “liječe od naslijeđa prošlosti”, a  njemački parlametarni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Stephan Mayer je istovremeno proglasio Srbiju za svog glavnog partnera na polju sigurnosti i suzbijanja kriminala.

Tako su se hrvatske želje da Srbija što prije pristupi u “našu obitelj” počele ostvarivati prije nego što smo i očekivali, a na hrvatski ponos, bivša hrvatska ministrica ‘spoljnih’ poslova Marija Pejčinović Burić, sudjelovala je u ostvarenju ovih velikih koraka na polju balkanskih reintegracija i konačno se opet našla u zagrljaju svog bivšeg šefa Ivice Dačića.

Tako će Srbija konačno dobiti priliku riješiti i hrvatske probleme s ljetnim gužvama na graničnim prilazima Zapadnom Balkanu i na prelazima unutar regije, a nadamo se da će dio novaca uložiti u borbu da se i hrvatska djeca oslobode tereta prošlosti i zabluda nastalih naslinim razbijanjem zajedničke domovine, unatoč svih srpskih nastojanja sačuvati jedinstvo.

Nadležnima u Srbiji postaje sve jasnije da se okupljanje svih Srba u jednoj državi, poglavito onih u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori, može mirnim putem ostvariti jedino ulaskom u EU i reintegracijom u europskoj zapadnobalkanskoj regiji, sa centrom u Beogradu.

Tome će puno pridonijeti nastavak dominacije, te redovna i uredna smjena vlasti u Hrvatskoj, između HDZ-a i SDP-a.

Veliki prilog ovakvom razvoju događaja također će koristiti daljnje (ra)zbijanje hrvatskih suverenističkih redova.

Prethodni članakPodcast Velebit – Josip Jurčević: Kako to da nitko drugi osim
HDZ-ovaca nije čuo da se Milorad Pupovac ispričao?!
Sljedeći članakPodcast Velebit –
Tedeschi, ne smiješ bacati Srbe u more ni linčovati crnce!
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.