Autor: Marko Ljubić

S obzirom da na vjeronauku svi naučimo na samome početku života Deset Božjih Zapovjedi, pripremajući se za minimum nužnih društvenih normi, bez kojih nije moguće skladno funkcioniranje ljudskog društva i odnosa među ljudima, nema razloga da se na sličan način ne postave i političke zapovjedi pred ljude koji iskazuju namjeru predvoditi narod.

Stoga, evo mog prijedloga deset državnih zapovijedi predsjedničkim kandidatima:

1.


Ja sam država samo tvoga hrvatskog naroda, nemaj zamjenskog naroda, zamjenskih skupina i naziva, jer ni u jednom drugom nazivlju nema moga imena i slobode. Kloni se građana, iseljenih i neiseljenih, domovinskih i nedomovinskih, dijaspore ili manjina, poreznih obveznika i svakojakih drugih pojmovnih i sadržajnih naziva, jer s tim meni, narodu svom hrvatskom, odričeš imena, vlasti i odgovornosti. Odričući se moga imena svakodnevno, pristaješ drugim bogovima, postaješ nedostojan i sluga, a ne gospodar, iako ti se može činiti da si vlast i da imaš moć. Odričući se svoga hrvatskog naroda, pristaješ na lažnu i prolaznu moć, klanjaš se lažnim bogovima i stradat ćeš, ti ili tvoja djeca do četvrtog koljena.

2.


Ne spominji ime hrvatskog naroda uzalud, ne izgovaraj pojmove kao što je nacionalni interes ako ne predstavljaš cjelokupan narod, ako su ti Hrvati u BiH tuđinci, ako ti je Hrvat u Melbourneu dijaspora. Predstavljati ne možeš hrvatski narod ako te je izabrala jedna desetina ili neka druga skupina, ako misliš da ti bošnjaci u BiH imaju pravo imenovati vlast, ili ako pristaješ da za tvojim političkim hrvatskim stolom sjedi politički Srbin. Ne izgovaraj riječ narod ako se zavjetuješ građanima, jer građani i hrvatski narod nisu jedno. Budi izborom, odgovornošću i ocjenom učinjenog dostojan svoga hrvatskog naroda gdje god tvoj narod živi, jer narodu državne granice nisu zaprijeka, niti ga mogu izopćiti iz zajedništva. Ne smiješ niti možeš predstavljati narod, a zavjetovati se skupinama i grupama, koji se predstavljaju narodom ili narodnim, a nisu.

3.


Praznuj dane svoga hrvatskog narodnog rođenja, dane slave svoga naroda. Zastani nad njima, nemoj praznovati samo uz vino i rakiju, kotlovinu, paprikaš, grah ili ćevape, jer to bez znanja i poštovanja događaja koji slaviš nije praznovanje nego krkanluk. Nauči i upoznaj svoju povijest, potrudi se da je ispišu sinovi i kćeri hrvatskog naroda, da ne bude krivotvorena, lažna i klevetnička, da ne ostane onakvom kakvom su je nametnuli pod antifašističkim imenom skriveni svakojaki imperijalisti, osvajači i zlotvori, prvenstveno izdajnici u tvome narodu, Jugoslaveni i Srbi. Praznovanje je poniznost koju posebno ističeš na slavne dane svoga naroda. Dostojan si praznovanja samo ako u sve dane svoga društvenog djelovanja iskazuješ i svjedočiš ime svoga naroda i istinu o njemu nasuprot lažnim svjedočanstvima.

4.


Poštuj povijesne oce i majke svoga hrvatskog naroda, a preziri osvajače, ubojice, progonitelje i tirane. Ne dopusti usporedbe Tita i Tuđmana, Tita ili bilo kojega hrvatskog povijesnog oca, jer ništa hrvatsko izuzev smrti i uništenja, nije usporedivo s Titom. Nikada ne smiješ zatajiti očeve i majke svoje, a djelima svojim svjedoči njihovo djelo, potvrđuj i čuvaj njihovu ostavštinu i obogaćenu ju ostavi svojoj djeci, jer i ti ćeš sutra biti otac ili majka. Ne postigneš li to svojim djelom, nisi dostojan biti osoba ni stvorenje Božie, niti ćeš dugo živjeti bez poštovanja očeva i majki svojih, neće ti dobro biti na zemlji, jer bezimeni se ne rađaju, ne opstaju i ne stvaraju.

5.


Ne ubij, ne poštuj i ne slavi ubojice svoga hrvatskog naroda, odreci se svakoga ubojstva i gospodarenja tuđim životom, a ubojice kazni pred narodom svojim. S ubojicama i onima koji ih opravdavaju ili veličaju nema kompromisa, nema dijaloga, nema života.

6.


Ne odaji se izopačenostima protivnima prirodi i duhu čovjeka i vrijednostima svoga hrvatskog naroda izgrađenima na učenju Katoličke Crkve i Božjim zapovjedima. Spriječavaj izopačenosti u svakom trenutku svoga društvenog djelovanja, jer seksualne i vrjednosne izopačenosti suprotive su stvaranju, rađanju, opstanku i množenju naroda, one su blud i nose smrt a uništavaju život, nose poniženje imena svoga naroda, očeva i majki, a ne radost i sreću. Izopačenosti su bludne naravi leći u krevet sa Srbijom, ostati u zagrljaju s Bošnjacima u krevetu zvanom Federacija BiH, neprirodan i smrtonosan je blud regija koju nameću velike sile, izopačenost je i blud klečati pred Bruxellesom, skinutih gaća. U tim krevetima i zagrljajima nestat će hrvatskog naroda.

7.


Ne uzmi narodno sebi, ne uzmi što pripada drugim narodima, spriječi lopove ne dopuštajući im pristupiti ondje gdje mogu ukrasti. Prisili lopove, kao Srbiju, da vrati tvoje, prisili lupeža da snosi odgovornost za pokušaje razbojstva i krađe, sprži prste islamistima u Sarajevu i njihovim slugama, ispružene nad zemlju tvoga hrvatskog naroda. Spriječi lupeže u svojoj kući, koji se kriju ispod lažnih naziva i imena antifašisti, a kazni žestoko što ne spriječiš. To ti je svakodnevna zadaća, a razum koji ti je Bog dao koristi da spriječiš lopovima i kradljivcima svoga narodnog blaga i imetka svih vrsta, pristup blagu i imetku. Nikada ne reci da je krađa politika, niti opravdavaj krađu, kakva god bila i tko ju god počinio.

8.


Ne šuti o antifašističkim, srpskim ili bošnjačkim lažima, nikada ih ne prihvati, naročito ne toleriraj laži o očevima i majkama svojim, o generacijama koje su ti stoljećima gradile slobodu i opstojnost. Šutjeti o lažima je isto kao i govoriti laži. Ne potvrdi lažna svjedočanstva takvih nikada, kazni one koji lažu i ne dopusti im pristup narodnom stolu niti im dopusti pristup u svoje međunarodno društvo, izopći takve iz svoga naroda i njegove časti. Nikada na laži nije nastalo ništa dobro. Shvati da je toleriranje laži – laganje. Tko laže o tvom narodu, neprijatelj ti je.

9.


Ne može tvom narodu obiteljsku radost, bračnu sreću i opstanak donijeti pristajanje uz ženidbene državne ili međunarodne veze s državama i narodima koji su u povijesnim i interesnim bračnim odnosima iz kojih je prema hrvatskom narodu uvijek iskazivano nepoštovanje i neprijateljstvo, niti traži svoju budućnost u takvim vezama. Ti si država hrvatskog naroda, samo njemu pripadaš i pred Bogom si samo s njim vjenčana savezom u krvi. Svi koji obavljaju državne poslove to neka imaju na umu, jer drugih ženidbenih veza ne smiju imati. Ako imaju i ako ih se zatekne u preljubu s neprijateljom, izopćeni, prezreni i teško kažnjeni moraju biti do četvrtoga koljenja sramote.

10.


Ne klanjaj se, ne divi se i ne daj da te opčine tuđe vrijednosti u mjeri da podcjeniš svoje. Tvoj hrvatski narod je slavan povijesni narod, tvoja je kultura, narodni duh prožet kršćanskim vrijednostima, tvoja sveukupna narodna baština, humanost i mirotvorstvo, ali i hrabrost i junaštvo pripadnika tvoga naroda, ravan ili veći od svega usporedivoga i tuđeg. Zato ne pretpostavljaj tuđi sjaj i tuđe zablude, svome sjaju, a ako ne vidiš sjaja svoga, protrljaj oči, očisti uši i slušaj glasove. Pomoći će ti vidjeti i čuti pa nećeš lutati. Bog je tvome narodu i tebi, na svoju sliku i priliku dao slobodu odluke, budi slobodan i suveren, ponizan samo pred svojim imenom i Stvoriteljom, nikako pred tuđim neprovjerenim vrijednostima.

Komentari