“Dnevni SHOWinist”

Uskoro u video produkciji Projekta Velebit

0
816

Hrvatska je predivna zemlja ozbiljnog humora. Najgore što se ovdje ljudima može dogoditi je da ljude koje su izabrali u Sabor ili vladu, počnu preozbiljno shvaćati.

Pa tako tzv. mali od Kiklopa, Peđa Grbin zamjera Stieru imenovanje Ilčića za savjetnika, jer je to prerastrošno plaćati. Bolje je kao Milanović imati savjetnike volontere na kojima onda možete mažnjavati putne naloge.

Inače, Milanovićev predstojnik ureda Saucha, s novom prijavom prebivališta u Remetincu, uspio je na tim savjetnicima u samo jednom danu natuči više putnih naloga, nego što su ih Kolumbo i Magellan odradili na svim svojim putovanjima zajedno. Nije poznato je li sebi napisao putni nalog za Remetinec.

Saucha kaže da je za sve kriva njegova tajnica jer ništa nije prijavila, iako joj je sve to moralo biti sumnjivo pa je to onda sumnjivo jer joj nije bilo sumnjivo, a na kraju je on ispao sumnjiv iako ne može nikako biti sumnjiv kad pati od disgrafije, što će reći da se nikad dva puta isto ne potpiše. Osim na 117 putnih naloga. Pa je i to sumnjivo da je on sumnjiv u nečemu gdje nema nikakve sumnje jer su svi potpisi sumnjivo isti, a što onda otklanja svaku sumnju. Nadao se Saucha, svih tih četiri godine Kukuriku mandata, da se suci po Titovoj naredbi neće držati zakona kao pijan plota, a onda je SDP ničim izazvan izgubio izbore pa je DORH iznenada počeo trenirati strogoću. I to baš na njemu. Zar nije to sumnjivo? Sumnjivo je doduše i to da mu DORH nije pročešljao stan, kompjuter i ostalo. Možda dečkima treba malo vremena da se naviknu češljati SDP-ovce.

Sumnjivo je i Goranu Beusu Richemnbergu štošta. Čovjek koji u toku dana tri puta promijeni ime i dva puta nacionalnu pripadnost, sumnja da su hrvatska vlada i Plenković namjerno iživcirali nježnoga znanstvenika Ivana Đikića kojemu su odvukli koncentraciju s traženja lijeka za tumore, na traženje načina kako smijeniti ministra znanosti Pavu Barišića. Jadni Đikić je prestao eksperimentirati sa zamorcima u laboratoriju, pa se odlučio s ljudima preko medija. Svaki dan nam je poslao upozoravajuće pismo da on ne može pronaći lijek za tumore sve dok se Barišića javno ne linčuje, ne bičuje ili ne likvidira, a da ne bude sumnjivo. Ili barem dok se ponovo na Barišićevoj fotelji ne ukaže njegov intimus Željko Jovanović koji se bavio isušivanjem močvara i pljuvanjem u ogledalo, jer dok Jovanović stoluje hrvatskom znanošću, Đikiću ideje same padaju. Poput SDP-ovog rejtinga.

U SDP-u su se konačno počele događati zanimljive stvari. Retorika je otišla do vrhunca komunističke uljudbe i sad jedni druge ne oslovljavaju s druže, nego sa smeće, kanalizacija, pijanac, narkoman. Pa se tako drug pijanac i drug narkoman, dopisuju preko druga fejs s drugom smećem zvanim kanalizacija. Valjda od milja i potrebe za diferencijacijom najhrabrijih drugova, od onih koji smatraju da se putni nalozi trebaju pisati samo onda kada se ide na put, a sve zbog toga što im manjka jedan kandidat za gradonačelnika Zagreba. Jednog su imali pa im se odmetnuo, a drugi je tek postao šef stranke. SDP-u bi najbolje bilo da u Splitu i Zagrebu njihovi Ostojići postanu gradonačelnici, ali to više ne ide tako glatko. Netko je nesmotreno ukinuo jednostranačje u Hrvatskoj pa je sada čak i Mrak Taritaš istaknula kandidaturu bez njihove dozvole. Ne znaju u SDP-u tko je za to kriv. Saucha sigurno nije, jer je on morao pisati sve te putne naloge, ali je možda Ranko, za kojeg jedan drug kaže da po noći pije i radi sranja. Dok je bio ministar policije, onda je to mogao i po danu.

Jutarnji je hrabro otkrio koliko je “para” Milanović ispeglao na karticama u četiri godine svojega mandata. Puno i previše zaključuje to glasilo i mudro se prestrojava kako bi se manili ćorava posla, kao što je zaštita nekada najdražeg im SDP-ovca druga Zokija. Inače Zoki je sve bliže Sacuhi pa će morati skoknuti do MUP-a u kojem više nema Ostojića da mu preko reda, bez jamčevine, sredi promjenu prebivališta u Remetinec. Treba ispuniti sve te putne naloge, napisati obrazloženje svih tih putovanja. Saucha se više ničega ne sjeća. Milanović mu tu sigurno može pomoći.

Srbi su i dalje prijateljski raspoloženi prema Hrvatima. Ivica Dačić traži da mu Plenković objasni kako je to Srbija bezobrazna ako iz dobrosjedskih pobuda pokušava ukazati Hrvatima da je Hrvatska fašistička i rasistička tvorba koja tlači, proganja, muči, kolje i ubija? Bolje je da on komšijama kaže istinu. Jer u Srbiji već stoljećima njeguju samo dobre namjere i najiskrenije simpatija prema Hrvatskoj. Čak su htjeli pomoći Hrvatima u gašenju požara u Dalmaciji, ali kako se Kanaderi proizvode u Kanadi, Rusi nisu imali ništa drugo nego MIG-ove 29.

Prethodni članakNa štetu zajednice LBGTQ – Na štetu manjine i većine
Sljedeći članakZašto pravosuđe hrvatske branitelje gazi,
a velikosrpske agresore mazi?