Prema ocjeni svih upućenih i zainteresiranih čimbenika, ovi su izbori iznimno važni i u mnogočemu će odrediti  budućnost Europske unije, a time i same Europe. Riječ je naime o sukobu između dviju koncepcija: globalista, koji žele zatrti kršćanski identitet i nametnuti koncept brisanja nacionalnog i kršćanskog identiteta. Iza njih stoji moćna financijska mašinerija “gospodara svijeta.” S druge strane nalazi se nacionalna, suverenistička koncepcija, koja nastoji sačuvati nacionalni  i kršćanski identitet europskih naroda.

Autor: Marijan Križić

Razorni požar koji je opustošio  parišku katedralu Notre Dame prekretnica je po kojoj će se mjeriti svi ostali događaji u Francuskoj, Europi i svijetu. Riječ je o simboličnom dovršetku procesa razaranja kršćanske Europe, koji je započeo prije punih 240 godina, kada su revolucionari u ime razuma i slobode, u simboličnom, ali i doslovnom  smislu dekapitirali razum i duh kršćanske Francuske. Tragedija je utoliko veća jer  Francuskoj pripada slavni naslov “prvorođene kćeri Crkve”.

Požar u velebnoj pariškoj katedrali, staroj osam stoljeća, svratio je pozornost na svakodnevno razaranje katoličkih crkava u Francuskoj. Kako navodi portal bitno.net “tijekom 2017. godine zabilježeno je 878 protukršćanskih napada u Francuskoj, a njihov je broj 2018. godine porastao. Prošle godine vandali su napali 875 crkava u Francuskoj, a krađe su prijavljene u 129 crkava, ukupno 1004. protukršćanska napada. Statistički, svakodnevno su oskvrnute najmanje dvije crkve.”

Sve ovo pokazatelj je završnog procesa globalnog napada i progona kršćana u svijetu.
U sjeni svih tih zastrašujućih i apokaliptičkih događanja ušli smo u u mjesec u kojemu se biraju zastupnici za europski parlament. Prema ocjeni svih upućenih i zainteresiranih čimbenika, ovi su izbori iznimno važni i u mnogočemu će odrediti  budućnost Europske unije, a time i same Europe.

Riječ je naime o sukobu između dviju koncepcija: globalista, koji žele zatrti kršćanski identitet i nametnuti koncept brisanja nacionalnog i kršćanskog identiteta. Iza njih stoji moćna financijska mašinerija “gospodara svijeta.” S druge strane nalazi se nacionalna, suverenistička koncepcija, koja nastoji sačuvati nacionalni  i kršćanski identitet europskih naroda.

U siječnju ove godine njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron su  u Aachenu potpisali su Sporazum o njemačko francuskoj suradnji i integraciji. Ovim sporazumom nastoji se ograniči suverenitet pojedinih naroda i država, te učvrsti pozicija središnjih tijela Europske unije. U tom smislu insistira se na “učinkovitoj i snažnoj zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici te jačanju i produbljivanju ekonomske i monetarne unije.”

Poznata je izjava Angele Merkel u kojoj njemačka kancelarka traži da države članice ustupe dio svojega nacionalnog suvereniteta.

Predajuću svoj suvrenitet u ruke središnjih tijela Europske unije, dominantnu ulogu u odlučivanju imale bi najjače države, ponajprije zemlje potpisnice ovoga sporazuma: Njemačka i Francuska.

Najsnažniji otpor ovakvoj globalističkoj koncepciji u Europi pružaju zemlje Višegadske skupine, među kojima se ističu Poljska i Mađarska.

Pred našim očima događaju se svakodnevne ucjene europskih globalista koji prijete sankcijama ovim državama koje odbijaju ultimatume, u rasponu od vrjednosnih do financijskih i monetarnih, te onih najeksponiranijih: prisiljavanje država članica da prihvate kvote ilegalnih migranata kojima nasilno i planski koloniziraju Europu.

Europski parlament ima 751 zastupnika, koji se svrstavaju u grupacije. Najbrojnija među njima je Europska pučka stranka (EPP). Druga po zastupljenosti je grupacija europskih socijaldemokrata. Iako se ove dvije grupacije temelje na različitim vrijednosnim sastavnima, one su de facto u koaliciji u Europskom parlamentu. Toj koaliciji pridonosi ponajprije uočljiv odmak europskih pučana od tradicionalnih kršćanski vrijednosti i njihovo približavanju globalističkim anacionalnim vrijednotima, pri čemu kršćanstvo postaje marginalizirano.

Previranja u europskoj pučkoj stranci najočitija su u sukobu s Orbanovim Fideszom, kojemu EPP svako malo šalje prijeteće poruke, koje idu do suspenzije, pa čak i isključenja. To je međutim za europske pučane dvosjelki mač, jer ako izgube Fidesz, izgubili su i mandate njihovih zastupnika.

Treća po snazi je grupacija europskih konzervativaca i reformista, koja je preuzela vodeću ulogu u očuvanju kršćanskih vrjednota i nacionalnog identiteta i suvereniteta europskih država i naroda.

Prema procjenama na idućim izborima europski pučani i socijaldemokrati izgubit će dio mandata i trebat će još nekoga za stavljanje parlamentarne većine.

Na predstojećim izborima birat će se 12 ili 11 hrvatskih zastupnika (ovisno o tome hoće li Britanci također sudjelovati u izborima). Iako je riječ o relativno malom udjelu hrvatskih zastupnika u EU parlamentu, oni mogu odigrati značaju ulogu djelujući preko svojih grupacija i parlamentarnih odbora. To naravno ovisi o grupaciji kojoj pripadaju, kao i o vlastitu angažmanu.

Na hrvatskim biračima je odgovornost da prepoznaju važnost ovih izbora, dobro prouče i promisle te s punom  nacionalnom i kršćanskom odgovornošću izađu na birališta.

Foto: Notre Dame prije požara
Prethodni članakVELIKA LAŽ – razotkrivanje nacističkih korijena ljevice
Sljedeći članakAustrijanci protiv laži o Bleiburgu (video)