Video snimak Mesićeva razgovora u Novskoj 4. siječnja 1992. odjeknuo je u Hrvatskoj kao bomba. Rijedak je primjer u svijetu da netko nešto tvrdi, ali prije nego što je ustvrdio, on opovrgne svoje tvrdnje. 

Mnoge ljude koji su se javno dotakli Jasenovca i žrtava rata i poraća, uključujući i moju malenkost i Marka Juriča, predstavnika Projekta Velebit, ljudi kojima Stipe Mesić slovi kao idejni i ideološki vođa, optužili su kao revizioniste, ustaše i fašiste.

Zbog istih ovakvih tvrdnji koje je Stipe Mesić izjavio još 1992. godine, u periodu od 2000. do 2010., u kojemu je Mesić bio predsjednik države, mnogi su Hrvati demonizirani i osuđivani kao fašisti, mnogi su izolirani, mnogi izgubili posao i otišli u izbjeglištvo kako bi mogli prehraniti obitelj.

Revidirana Mesićeva verzija povijesti, suprotna ovoj ispovijedi u Novskoj, stupila je na snagu i danas slovi kao službena, uz svesrdnu podršku Mesićevih ideoloških nasljednika, “povjesničara” Klasića i  Jakovine, srpskih predstavnika iz Srbije i Hrvatske kao i cijele garniture medijskih, prosvjetnih i političkih izdajica i falsifikatora, kojima je svima zajednička mantra de se ne smije dozvoliti revizija povijesti koju oni zastupaju, jer nemaju nikava izgleda obraniti ju dokazima, kakvima se standardno dokazuju žrtve rata.

Tako su cijelu Hrvatsku, ubijajući njezinu osnovnu moralnu pokretačku snagu, iz koje proizlazi svaki napredak, pretvorili u taoca velikosrpske propagande koju su nametnuli kao istinitu. Dok god im se dozvoli u svojim javnim funkcijama od značajnog utjecaja, mlatiti jasenovačkim maljem po svima koji pokažu malo nacionalnog ponosa i dostojanstva, Hrvatska ne može naprijed nego životari kao talac antihrvatske intelektualne i političke klike, kojoj su na raspolaganje stavljena medijska i druga sredstva utjecaja i radi toga snose odgovornost, na koju ih danas u Hrvatskoj nema tko pozvati.

Perkovići, Sindičići i drugi su ubijali nepodobne pojednice a ovi mentalno i moralno ubijaju cijeli narod.

Projekt Velebit u točkama 1., 16. i 19. svojih Programskih načela, jasno i glasno navodi kuda pripadaju Mesić, Klasić, Jakovina, Pupovac i drugi. Njegovi djelatnici će učiniti sve da za taj program izbore podršku većine hrvatskog naroda. Jednom naoružani tom podrškom, oni će ga provesti u djelo.

Prethodni članakStipe Mesić: Jasenovac je radio do 1947.,
tamo su pobijene ustaše i domobrani
Sljedeći članakSan o sreći
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.