Ne misle svi zagovornici “tolerancije”, “pluralizma” i “ljudskih prava” kao Milanović. Neki bi i danas očito voljeli vidjeti prijeke sudove i suđenja “državnim neprijateljima”, a “u ime naroda”.

Autor: Davor Dijanović

“Hoće li Milanović za savjetnicu zbilja uzeti ženu koja je sponzorirala predavanja da su ‘gejevi pervertiti’?” i “Kako je Jadranka Žarković cinkarila Novosti Željki Markić
– Ne samo da je Milanovićeva savjetnica Jadranka Žarković prije četiri godine kao ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje odobrila pokroviteljstvo skupu u organizaciji U ime obitelji, nego je toj ultrakonzervativnoj udruzi proslijedila pitanja koja su Novosti uputila Agenciji o puštanju fundamentalističke propagande u javno obrazovanje”.

Ovako su dva portala popratila imenovanje Jadranke Žarković savjetnicom za obrazovanje novoga predsjednika Zorana Milanovića. Hajka je mogla krenuti, a pridružili su se i drugi mediji, doduše s manje apokaliptičnim naslovima i uvodima.

U razgovoru za RTL Milanović je neki dan komentirao spomenute prigovore i kritike lijevo-liberalnih udarnika kojima je sporno što je kao ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Žarković svojedobno odobrila odlazak prosvjetnih djelatnika na predavanja udruge U ime obitelji i Hrvatskog generalskog zbora (međunarodna konferencija).

Na pitanje novinarke RTL-a kako komentira imenovanje “sporne” bivše ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje Milanović je odgovorio: “A tko je Željka Markić? Državni neprijatelj? Mislim, to je osoba s kojom se politički ne slažem ni u čemu. U tom slučaju ja sam izabrao savjetnicu, ako je to interes javnosti, a vidim da već danima u stvari nije i vidim da je bilo nekih tekstova koji su stvar totalno pojasnili i čini mi se da ljude to ne zanima. Kao predsjednik, u ovoj konstelaciji, biram ljude od kojih mogu dobiti dobar savjet. Netko tko je četiri godine vodio Agenciju za odgoj i obrazovanje, i to prvi puta nakon što je njezin prethodnik to radio 12 godina, u vrijeme početka strategije znanosti i obrazovanje koja je donesena na prijedlog moje Vlade i mene kao predsjednika, kao i Kurikularna reforma, ja sam u tome osobno sudjelovao kao političar…”.

Nije Milanović u ovome odgovoru rekao ništa spektakularno. Tek to da hrvatski građani aktivni u civilnome sektoru nisu državni neprijatelji, samo zato što se s njima ne slažu lijevo-liberalni zeloti. No ne misle svi zagovornici udarnici “tolerancije”, “pluralizma” i “ljudskih prava” kao Milanović. Neki bi i danas očito voljeli vidjeti prijeke sudove i suđenja “državnim neprijateljima”, a “u ime naroda”.

Optužnica protiv državnog neprijatelja


Novinar 24 sata Tomislav Klauški ogorčen je tako činjenicom što Milanović Željku Markić u svojoj izjavi nije proglasio državnim neprijateljem. Zapjenjeni Klauški odmah se dohvatio tipkovnice i srdito poručio: “Željka Markić neprijatelj je ljudskih prava, istospolnih parova, istospolnih udomitelja, liberala, progresivaca, ljevičara. Ona je inicirala diskriminatorski referendum o braku, ona je poručila da bi djecu radije dala u dom, nego na usvajanje istospolnim parovima, ona je tražila da se povuče Zakon o životnom partnerstvu, ona je povezana s konzervativnim organizacijama koje zatiru ljudska prava u modernim društvima. Ona je neprijatelj manjina, seksualnih, ali i nacionalnih, kojima je referendumskom inicijativom udruge ‘U ime obitelji’ željela oduzeti pravo glasa u Hrvatskom saboru”.

Ovo je tek jedan fragment iz najnovijega uratka progresivnoga novinara Klauškog. Čitava kolumna napisana je kao optužnica protiv državnog neprijatelja. Optužnica u kojoj je činjenica da je netko protivnik “liberala, progresivaca i ljevičara” dovoljan dokaz da ga se proglasi državnim neprijateljem. I da mu u ime naroda sude Klauški, Stazić i Beljak. Nikakva druga argumentacija tu nije potrebna. Kao što nije trebala niti u svibnju 1945. Isti je to mentalni sklop unutar kojeg je dehumanizacija neistomišljenika postala standard.

Blago nama s takvim progresivcima!

Foto: Jadranka Žarković

Izvor: hkv.hr
Prethodni članakLekcija iz imotskog zdravog razuma
Sljedeći članakPodcast Velebit – Zlatan Mijo Jelić:
Istina o političkim nepravdama i stradanju Hrvata u BiH