Hrvatima je lakše doma podnositi teror spremnosti i nespremnosti, budući da vjeruju kako je njihova domovina Kraljevstvo nebesko. Jesu li zato ovozemaljski dom prepustili klateži da ih drži u svakodnevnoj pepelnici i non-stop politkorizmenoga posta i nemrsa? Nisam siguran da je prepuštanje doma uljezu osobita vrlina. Više mi nalikuje na grijeh. Nismo li ovaj dom dobili od Svevišnjega na odgovorno upravljanje? Ako je grijeh dati darovanu domovinu u vlasništvo ili podnajam menadžerima potomstva Centralnoga komiteta i beogradskim etnobiznismenima, onda im je izgubljena i ona vječna domovina. Nema, izgleda, druge nego iskoračiti iz mraka lažne korizme na svjetlo radosti uskrsnuća. Samo da Beogradski Sopstvenik sad ne izmisli i “vaskrsni” domjenak, kao nastavak konsenzusom prihvaćenoga božićnoga sisanja duše i ispiranja mozga!

Kako sam razumio protueuropsku, protuhrvatsku, protuzdravorazumsku, protucivilizacijsku, protudemokratsku i protudijalošku intenciju tzv. Dokumenta dijaloga – sadržajem, smislom i dugoročnošću usklađenoga s osnovnim smjernicama srbijanskih imperijalnih memoranduma i zaključcima kongresa SKJ, Hrvatima ne preostaje drugo negoli preformulirati Za dom spremni u Za poraz spremni, Domovinski u rat ustaša protiv naprednih snaga, Republiku Hrvatsku u NDH (Nezavisnu Državu Hrvateka). Mnoštvo je argumenata koji dokazuju nužnost preimenovanja. Budući da sam s tim argumentima ili bez njih, ovako i onako od stoljeća sedmoga za dom spreman, ne ću ih nabrajati.

Tijekom nametnute nam jugokorizme na svetosavski način političke stranke natječu se u posipanju pepelom zbog “neoproštene pobjede” hrvatskoga naroda. Stvoren je poredak retrogradnih politika i režim judeka i yudeka. Hrvatska je njihova obećana judosfera. Carstvo za male i velike izdaje. Jugokomunistički full of life. Uklanjaju se posljednje prirodne prepreke kako bi se mogao osigurati neometan razvitak i transrodno razmnožavanje kokarde s petokrakom četvrte generacije. Stoga je današnje ozračje sadomazohističke spremnosti i tragikomične nespremnosti klateži na grbači domovinskih, bosanskohercegovačkih i izvandomovinskih nositelja državnoga suvereniteta, postalo neizdrživim. Čekam ozbiljnu reakciju, a ne kopiju 1918., 1945. ili 1971. Ona po prirodi stvari mora doći. Hoću li je dočekati?


Preporučene spremnosti u Hrvatskoj 21. stoljeća

Na što je i za što sve spremna domaća politklatež? Na sve! Evo nekih neoborivih primjera izvučenih iz teorije i prakse tranzicije hrvatske države u socijalističko-komunističko-velikosrpsko-jugoslavensku tvorevinu. Banalnim navođenjem, bez nepotrebnih komentara, “relaksirano” (J. Kosor) sagledat ćemo ciljeve klateži, razinu odnarođenosti, stupanj razdržavljenja, kao i neljudskoga razognjištenja Hrvata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Stabilno i sigurno ognjište u domu u ovom trenutku imaju samo Hrvati u svijetu. Osim onih u Srbiji pod tretmanom “europskoga Vučića”. Pogledajmo, dakle, dubinu i širinu, pa i visinu, dakle, kubikažu inkluzivne mainstream spremnosti.

Za bolju prošlost! Spremni!
Za domomrzje! Spremni!
Za londonsku vanjsku politiku! Spremni!
Za Zapadni Balkan! Spremni!
Za lokomotivu! Spremni!
Za šlepanje vagona! Spremni!
Za Tita na čelu! Spremni!
Za komunističku bižuteriju! Spremni!
Za JAZU! Spremni!
Za Hudu jamu! Spremni!
Za Jasenovački mit! Spremni!
Za mit o Srbu! Spremni!
Za “veće opština”! Spremni!
Za europskoga Vučića! Spremni!
Za okvire europskih okvira! Spremni!
Za Srbiju u EU! Spremni!
Za rodni kaos! Spremni!
Za demografski slom! Spremni!
Za gulaš zajedničkoga jezika! Spremni!
Za iseljavanje Hrvata! Spremni!
Za žrtvovanje Hrvata u BiH! Spremni!
Za isključivanje izvandomovinstva! Spremni!
Za praznu Slavoniju i Baranju! Spremni!
Za pustu Liku! Spremni!
Za gole otoke! Spremni!
Za četničke ustanke! Spremni!
Za geganje gusaka u maglu! Spremni!
Za sumnjive arbitraže! Spremni!
Za vječnu tranziciju! Spremni!
Za svoju guzicu! Spremni!
Za sinekurčine! Spremni!
Za uvozne lobije! Spremni!
Za razdjelnike grijanja! Spremni!
Za reforme bez reformi! Spremni!
Za rupe u zakonima! Spremni!
Za 300 kn po wc kefi! Spremni!
Za dvostruka mjerila! Spremni!
Za inkluzivitet do daske! Spremni!
Za sabotažu investicijske klime! Spremni!
Za vožnju autića ukrug! Spremni!
Za pedofilsku lektiru! Spremni!ž
Za stabilnost elita! Spremni!
Za izigravanje Ustava! Spremni!
Za zavnoh! Spremni!
Za svetosavlje SPC! Spremni!
Za mirnodopske poraze! Spremni!
Za zaborav srpskih zločina! Spremni!
Za kriminalizaciju populista! Spremni!
Za istrage naših! Spremni!
Za rušenje temelja! Spremni!
Za predizborne laprdientie croaticae! Spremni!
Za postizborne prijevare! Spremni!

Ovo je kratak izvadak preporučene spremnosti u Hrvatskoj tijekom prvih sedamnaest godina 21. stoljeća s preporukom Centralnoga komiteta i njegova Politbiroa, Izvršnoga komiteta i Ideološke komisije, da se nastavi s odobrenom spremnošću do kraja stoljeća (srp. “zauvek”, eng. “forever”). Niz spremnosti klateži izuzetno je dug, komunistički sveobuhvatan, četnički zaokružen i jugoslavenski sustavan, zato ovdje, prostora radi, nije cjelovito naveden. Logika spremnosti vidljivo je iz navedenoga ficleka, međutim, vodi se samo jednom mišlju – spreman Hrvat za dom, hižu, konobu, podrum, tavan ili klijet, mora biti iseljen ili preodgojen, tako da “na ovim prostorima” bude spreman nizašto. Milom ili silom pritom mora u propisanoj mjeri, po mogućnosti preko Bruxellesa uz pomoć loža i ložača, prihvatiti dušu i mozak Beograda. Inače je populist ili marginalac, nedostojan vožnje u lokomotivi zapadnobalkanskoga lunaparka. Često i oboje. A što drugo u Hrvatskoj može i biti? E, može, može. Ustaša! Aha, ti jarca.


Nespremnosti na kopanji državnoga proračuna

S druge strane, jednoumni dokumenti dijaloga gluhe klateži sa od očaja zanijemjelim Hrvatima spalih na pet do šest zastupnika Hrvatskoga sabora, omogućavaju i potiču svekoliku nespremnost. Ne samo za dom, ionako je dosad devastiran do neprepoznatljivosti. Već i za sve odlike dobroga domaćina i oblike uzornoga domaćinstva. Navedimo neke tipične primjere odobrene nespremnosti na kopanji državnoga proračuna.

Za dostojanstvo? Nespremni!
Za obitelj? Nespremni!
Za demografiju? Nespremni!
Za katolike? Nespremni!
Za dom? Nespremni!
Za HPC? Nespremni!
Za istinu? Nespremni!
Za lustraciju? Nespremni!
Za zakon o jeziku? Nespremni!
Za Marulića u lektiri? Nespremni!
Za vojni rok? Nespremni!
Za osudu komunizma? Nespremni!
Za investicije? Nespremni!
Za poduzetništvo? Nespremni!
Za hrvatsku HAZU? Nespremni!
Za razvitak države? Nespremni!
Za uspravan hod? Nespremni!
Za 21. stoljeće? Nespremni!
Za izvandomovinstvo? Nespremni!
Za gospodarstvo? Nespremni!
Za poljoprivredu? Nespremni!
Za Hrvate u BiH? Nespremni!
Za Tuđmana? Nespremni!
Za suverenitet? Nespremni!
Za Ustav? Nespremni!
Za referendum? Nespremni!
Za nacionalni konsenzus? Nespremni!
Za državne granice? Nespremni!
Za međunarodno pravo? Nespremni!
Za hrvatsko pravo? Nespremni!


Nesagledivi dometi Centralnoga komiteta i njegovih organa

Sanjao sam kako će Hrvati u ključnome trenutku, sat-dva prije nestanka iz povijesti i evolucijskoga prelaska u rod puževa bez kućice, izmisliti super snažan insekticid, kojim će debelokošce spremnosti i đon obraze nespremnosti sveudilj pošpricati, ko Vraga posvećenom vodicom…

Pecanju u malom dijelu kloake nespremnosti stigao je kraj, nemam više volje nabrajati. I nabrojeno je previše! Za bolje razumijevanje nespremnosti preporučam ponovo pročitati sekvence spremnosti. Tek u sinergiji sadržaja prvoga s drugim međunaslovom, mogu se shvatiti nesagledivi dometi Centralnoga komiteta i njegovih organa. No, i klateži svake vrste kad-tad dođe kraj. Ako ih ne otpušu za provjetravanje doma spremni vjetrovi, urušit će se sami od sebe budući da njihova spremnost i nespremnost vode u propast sve i svakoga.

Dotad Hrvatima, osobito katolicima, preostaje vježbanje vjere. Njima je, čini se, lakše doma podnositi teror spremnosti i nespremnosti, budući da vjeruju kako je njihova domovina Kraljevstvo nebesko. Jesu li zato ovozemaljski dom prepustili klateži da ih drži u svakodnevnoj pepelnici i non-stop politkorizmenoga posta i nemrsa? Nisam siguran da je prepuštanje doma uljezu osobita vrlina. Više mi nalikuje na grijeh. Nismo li ovaj dom dobili od Svevišnjega na odgovorno upravljanje? Ako je grijeh dati darovanu domovinu u vlasništvo ili podnajam menadžerima potomstva Centralnoga komiteta i beogradskim etnobiznismenima, onda im je izgubljena i ona vječna domovina. Nema, izgleda, druge nego iskoračiti iz mraka lažne korizme na svjetlo radosti uskrsnuća. Samo da Beogradski Sopstvenik sad ne izmisli i “vaskrsni” domjenak, kao nastavak konsenzusom prihvaćenoga božićnoga sisanja duše i ispiranja mozga!

Sanjao sam, da ne zaboravim, kako će Hrvati u ključnome trenutku, sat-dva prije nestanka iz povijesti i evolucijskoga prelaska u rod puževa bez kućice, izmisliti super snažan insekticid, kojim će debelokošce spremnosti i đon obraze nespremnosti sveudilj pošpricati, ko Vraga posvećenom vodicom… Probudih se baš u trenutku kad je trebalo kažiprstom stisnuti pipac i kad se potom začuje onaj spasonosni pipssspsss poslije kojega pošpricana gamad, čak i stršljeni!, zazuji, pada u rojevima gubeći boj, pavši na pod trzne žgoljavim nožicama i krepa. Da sam barem još malo sanjao, možda zbog ushita pipsanjem dosanjanoga oslobođenja od terora ne bih brundao o spremnosti i nespremnosti odnarođene klateži što nam uporno narušava i san i javu.

Toliko imam dodati javnoj raspri u svezi sramotnoga “Dokumenta dijaloga”, uz opasku da je pamflet opasno, neoprostivo, ali bratski – blagoslovio jedinstveni ulazak petokrake i kokarde u Vukovar 18. studenoga 1991. i prokleo za dom spremne, žive i mrtve, žrtve i branitelje Vukovara. Grada čija je obrana temelj hrvatske države. Komu to nije jasno, taj je kreten Nezavisne Države Hrvateka i sluga režima judeka i yudeka.

Prethodni članakDalje ruke od djece, mediokritetski gadovi
Sljedeći članakIstanbulska Konvencija – Uspon zvijeri I. dio