Autor: Dinko Dedić

Hrvatska strana: Zašto nas tako grubo napadate a mi činimo sve što možemo kako bi vam ugodili?

Srpska strana: Vi ste isti kao i zločinačka NDH.

Hrvatska strana: To jednostavno nije istina. Mi se od zločinačke NDH stalno ograđujemo i pozivamo se na Domovinski rat a ustaše osuđujemo više nego vi.

Srpska strana: Vi ste u tom ratu progonili Srbe isto kao i ustaše u vrijeme NDH.

Hrvatska strana: Kako možete tako govoriti!? Ustaše su vas pobile, a mi smo vam dali oprost i aboliciju.

Srpska strana: Ustaše su vaši očevi i djedovi i nisu partizani na Bleiburgu napravili dovoljno dobar posao, pa ste uspjeli obnoviti ustašku državu.

Hrvatska strana: Nije istina da nisu napravili dobar posao, jer su ih partizani pobili pola milijuna, a nas je u partizanima bilo više nego vas, pa smo ih na osnovu toga i pobili više nego vi.

Srpska strana: U Jasenovcu ste poubijali 800 tisuća Srba.

Hrvatska strana: To nije točno, pobili smo samo 80 tisuća. Gdje vam je dokaz o 800 tisuća?

Srpska strana: A gdje je vama o 80 tisuća?

Hrvatska strana: Mi smo uspostavili državu na principima AVNOJ-a. Naš prvi predsjednik je bio nosilac partizanske spomenice a u vrh hrvatske vlasti smo stavili Boljkovca i Manolića baš zato što su se nakon 45. proslavili jer su klali ustaše i njihove obitelji. Kod nas se i danas slavi srpski ustanak u Srbu, ubijanje Hrvata i protjerivanje nakon toga. U Kumrovcu se slavi Tita koji je naredio likvidaciju pola milijuna Hrvata. Zaštitili smo i nagradili one koji su ubijali hrvatske političke emigrante u vrijeme Jugoslavije. Mi smo Arkana oslobodili a vi ste ga ubili. Vi ste s Miloševićem suršili našu zajedničku državu i bratstvo i jedinstvo a mi smo to čuvali dok god smo mogli.

Hrvatska danas na sveučilištima ima profesore koji javno izjavljuju da se seru na Bleiburg, u skladu s našom antifašističkom i antiustaškom politikom. Zabranjujemo Hrvatsku pravoslavnu crkvu samo da bi srpska mogla cvasti, napredovati i ostavarivati svoje ciljeve. Imamo poglavara srpske crkve koji pjeva četničke pjesme i vi nam možete samo zavidjeti da i vi takvoga nemate.

Imamo četnike i u parlamentu i vladajućoj koaliciji a vi nas zovete ustašama i obnoviteljima NDH.

Čim jedan Srbin spomene da ga je neki Hrvat uvrijedio po nacionalnoj osnovi, mi ni ne pitamo je li to istina, nego ga odmah lovimo i trpamo u zatvor. Srbe niti vi ne štitite koliko ih mi štitimo. Kod nas je dovoljna samo jedna kora od limuna da pogodi rukav jednog Srbina i cijela država skače na noge, političari jurišaju davati izjave a specialna policija stupa u akciju.

Jedan branitelj razbije ćiriličnu poloču, a mi mu smrskamo glavu.

Iz Hrvatske smo u 20 godina uspjeli potjerati više Hrvata nego što ste vi za 30 godina iz Jugoslavije.

Srbija sama ne štiti Srbe koliko ih štiti Hrvatska, niti proganja Hrvate koliko ih mi proganjamo, a vi nas optužujete da obnavljamo NDH. Kako vas nije sram?

Srpska strana: Samo se hvalite i raskokodakali ste se tako da srpska strana ne može doći do riječi.

Prethodni članakMaskirani specijalci Ministarstva okoliša intervenirali radi protuzakonite izgradnje
Sljedeći članakSamopouzdanje i dostojanstvo je motor svakog napretka, a poniženje je njegov ubojica
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.