Na konferenciji za “štampu” Milica Đurđević Stamenkovski je objasnila da je cilj ulaska u “ustašiju” bio simpozij o Dositeju Obradoviću koji je u Srbiju donio krumpir i prosvjetiteljstvo. Kao što je poznato krumpir se primio… Miličini principi su poznati. Nema predaje Kosova, nema u NATO, nema sankcija Rusiji. To je sasvim u redu. Ali što ako jednog lijepog ljetnog dana Milica osvane u članstvu SDSS-a Milorada Pupovca? Evo nje tada i na mjestu potpredsjednice Vlade.

Autor: Zvonimir Hodak

Ne šalju nam “komšije” samo optužnice za ratne zločine, šalju nam i “pevače” tipa Miroslava Ilića da nam “peva” o Draži Mihajloviću, Slobi Miloševiću, popu Đujiću… Dernek će “da se održi” na SRC Udarnik kraj Velike Gorice 2022. g. Zamislite da u 21. stoljeću, 30 godina od pada komunizma, kod nas još uvijek postoji Sportsko rekreativni centar pod nazivom “Udarnik”!? Nije ni čudo da u takav SRC dolazi i obožavatelj čiča Draže!

Nekako u isto vrijeme i famozni te svestrani Rade Šerbedžija održava koncert u Zadru. Rade u Zadru? Očito je to neka neotkrivena nova tajna ljubav? Kad je počeo rat, Rade je “zbrisao” na “rezervni položaj”, a sad se čudi od kuda ljudima rezerva prema njemu.

Milica Đurđević Stamenkovski nije “pevačica”, ali nije to ni Rade, mada im se ciljevi podudaraju. “Milica Zavetnica” ove je godine prvi puta ušla u srbijanski parlament sa svojom strankom “Zavetnici”. Srpski mediji tepaju Milici da je od nje “lepši samo Vojislav Šešelj…”. Milicu ne zanima “Tko to tamo peva” nego je jedne nedjelje s 11 članova Zavetnika pokušala prijeći na graničnom prijelazu Jasenovac u Hrvatsku. Cilj je bio mitski Pakrac i pop-padobranac Jova Čulibrk, niški specijalac. Ali su “ustaše” na granici digli znak STOP i Milica se sada blago čudi… itd. itd.

Na konferenciji za “štampu” Milica je objasnila da je cilj ulaska u “ustašiju” bio simpozij o Dositeju Obradoviću koji je u Srbiju donio krumpir i prosvjetiteljstvo. Kao što je poznato krumpir se primio… Miličini principi su poznati. Nema predaje Kosova, nema u NATO, nema sankcija Rusiji. To je sasvim u redu. Ali što ako jednog lijepog ljetnog dana Milica osvane u članstvu SDSS-a Milorada Pupovca? Evo nje tada i na mjestu potpredsjednice Vlade. Neka se onda nađe carinik sa znakom STOP? Dr. Jovan Deretić preselio se u “nebesku Srbiju”, kako na fejsu javlja Ivica Granić koji ga hvali kako je dr. Jova naučno dokazao da je svaki atom u kozmosu srpski.

Očito sedma neprijateljska ofanziva traje i dalje. Neprijatelj je nadmoćan kao i uvijek. Kao i uvijek, naje*at će ranjenici.

Što će onda ostati liberalima kad su HDZ-ovi demokršćani postali tako liberalni?


U novom programu HDZ-a piše: “HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života koje su temeljene na međusobnoj ljubavi…”. Znači poštuju i zajednicu ljubavi mog prijatelja i njegovih dvaju pasa. Adio obitelj, adio referendum “U ime obitelji”! HDZ utire nove puteve demokršćanstva za 21. stoljeće! Pitam se samo, onako neuk, što će onda ostati liberalima kad su HDZ-ovi demokršćani postali tako liberalni?
Plenković je još jednom pokazao da je car u Hrvatskoj. Ali, kao što znamo iz dječje priče, i car može biti gol.

Čitam kako su LGBTQ zajednice oduševljene najnovijom (demokršćanskom) ideologijom HDZ-a. Kažu: “Drago nam je da HDZ prihvaća i naše obitelji”. U novom programu HDZ-a piše: “HDZ poštuje sve zajednice obiteljskog života koje su temeljene na međusobnoj ljubavi…”. Znači poštuju i zajednicu ljubavi mog prijatelja i njegovih dvaju pasa. Adio obitelj, adio referendum “U ime obitelji”! HDZ utire nove puteve demokršćanstva za 21. stoljeće! Pitam se samo, onako neuk, što će onda ostati liberalima kad su HDZ-ovi demokršćani postali tako liberalni? S jedne strane, s istoka samo što ne dolaze s transparentima na kojima piše granica “Virovitica-Zadar-Karlobag” te tamo imamo Vučića, Vulina i njihove “petokolonaše”, a s druge, doma, vladajuća se stranka liberalno pozicionira prema LGTBQ zajednicama.

Plenković je još jednom pokazao da je car u Hrvatskoj. Ali, kao što znamo iz dječje priče, i car može biti gol. Dok se on u maratonskom govoru na saboru stranke bavi referentnim kamatnim stopama, hvali uspjesima Vlade te se klanja zlatnom briselskom teletu, nas očekuje zgodan rebus za rješavanje. Kako ćemo preživjeti ako u ovoj inflaciji dvije trećine plaće moramo potrošiti za račune? Kad nam još uvedu euro, bojim se da mnogi, koji više neće moći krpati kraj s krajem zbog rastuće inflacije i astronomskih troškova života, ne iziđu na ulice kako bi osvijestili političare da im je život postao neizdrživ.

Roman Ljeljak je jednom napisao: “Na cijelom svijetu živi oko 17 tisuća vojnika, sudionika Drugog svjetskog rata, a od toga njih više od 50 tisuća još uvijek živi u Hrvatskoj”.

Josip Jović misli da bi “zastupnici HDZ-a glasovali i za povratak u Jugoslaviju samo da to predloži Plenković”. Nisam siguran, bar ne za sve!? Oni koji su bili sudionici maksimirskog koncerta “Pogledaj srcem” dali su svima na znanje što misle, i to Thompsonovim tekstom: “Neka se vidi da nas ima…”. Bilo je oko 50.000 tisuća mladih katolika na koncertu “duhovne glazbe”. Zanimljivo je kako je taj događaj bio vrlo slabo medijski popraćen, ali trijumf koji je ostvario nije uspjela do kraja sakriti čak ni “lijeva medijska falanga”. Međutim, povorka petsto-šesto LGBTQ istomišljenika obično je na naslovnicama Jutarnjeg, Večernjeg, Slobodne…

‘Pogledaj srcem’ je putokaz…


Hrvatska je jedinstvena u tome da je pobjednička država koja je dobila četverogodišnji rat. Međutim, stalno puši li ga puši na demokratskim izborima. Dokle? Dok god svih ovih 50.000 tisuća plus njihovi istomišljenici ne izađu na izbore i izaberu u Sabor one koji su istinski i pošteni domoljubi, a ne ulizice i karijeristi koji putem stranaka samo gledaju kako će nešto ostvariti za vlastite interese. U tom slučaju bit će potpuno nevažni razni Miloradi, Vojislavi i Mladeni koji sada vladaju.

Nevažno je novinarsko roktanje Matije Babića, jugo-nostalgičara, orijune, antifašista iz NOB-a rođenih pedesetih godina, važno je nešto drugo. Hrvatska je jedinstvena u tome da je pobjednička država koja je dobila četverogodišnji rat. Međutim, stalno puši li ga puši na demokratskim izborima. Dokle? Dok god svih ovih 50.000 tisuća plus njihovi istomišljenici ne izađu na izbore i izaberu u Sabor one koji su istinski i pošteni domoljubi, a ne ulizice i karijeristi koji putem stranaka samo gledaju kako će nešto ostvariti za vlastite interese. U tom slučaju bit će potpuno nevažni razni Miloradi, Vojislavi i Mladeni koji sada vladaju. Još manje će biti važna Jasmila Žbanić i njeno siktanje “marš u Hrvatsku” Milanoviću. Ni “gospođa ministarka” neće tada više moći futrati svoje lijevo orijentirane filmaše našom lovom, itd…  “Pogledaj srcem” je putokaz. Ne samo putokaz nego i puni dokaz da smo znatno brojniji te da je omjer još uvijek 70 prema 30 poto… Samo treba htjeti…

Zastupnik Hrvoje Zekanović neoprezno je u Saboru otvorio vrećicu s bijelim prahom, ali ga je zaštitio imunitet. Bože, čuvaj Hrvatsku, a zastupnike čuva imunitet!

Uz desničarski “Bože, čuvaj Hrvatsku”, uskoro dobivamo “Bože, čuvaj naše vozačke dozvole”. Imati i koristiti “vozačku” je jedno od ljudskih prava. U Lijevoj našoj o tom ljudskom pravu brinut će ubuduće doktori i policija. Od doktora policija želi napraviti denuncijante. Naime, ako tvoj liječnik prokuži da nisi u kondiciji, da ne možeš napraviti 80 sklekova i otrčati maraton, mora te cinkati policiji i ode ti dozvola ili još bolje rečeno policija će se pobrinuti za tebe i oduzet će ti tvoje ljudsko pravo da upravljaš vozilom. Veliki brat sve vidi uz pomoć tvog oftalmologa! Da smo demokratska država bilo bi normalno da se objavi ime i prezime tog “genijalca” koji je došao na ideju da liječnici “cinkare” svoje pacijente i to policiji. Kad se još zna da su zdravstveni razlozi prometnih nesreća samo 0,02 posto, onda bi autor te nebuloze mogao po popularnosti stati uz bok vladajućoj koaliciji HDZ-SDS… A to nije beznačajno.

Javljaju iz Dalmacije da su češki turisti nahrupili u grad  Hvar kojeg iz milja zovu Karlovy Hvary…

Na pomolu je jedan klasičan problem. On postoji još od  Isusovih vremena. Nedostatak hrane ili, još jednostavne, glad?! Borislav Ristić u Večernjaku je sumnjičav i postavlja pitanje: “Hoće li političari i glad u svijetu rješavati zabranom konzumiranja hrane?”. Sjajna ideja. O tome vjerojatno razmišlja i onaj genijalac iz MUP-a koji želi doktore pretvoriti u konfidente policije kod oduzimanja vozačkih dozvola…

Iza Hoda za život sigurno stoje ustaše


Iz dana u dan, iz godine u godinu partizančine, četnici njihovi potomci iz svojih viletina vode tvrdu, upornu i pedantnu borbu protiv državljana ove države. Imaju medije, bivše komunističke tužioce, uplašeno pravosuđe s posebnim potrebama, ali nemaju jedino narod. Iako ih je tek nešto manje od 30 posto, ponašaju se bahato, arogantno, ofanzivno i na dnevnoj bazi otkrivaju nove i nove ustaše. Dok jednog dana ustaše “ustaše”!

Počeo je masovni otpor progresivne Lijeve naše protiv pokreta “Hoda za život”. Prednjači slobodarski Sisak i njegova Ikača. Portal “Narod.hr” šalje dramatičnu poruku s terena: “U Sisku protiv Hoda za život prosvjedovalo ukupno pet osoba među kojima su i žena koja ih je glasno psovala i pas”. “Pas mater” otelo se jednom od organizatora. Naravno, iza “Hoda za život” sigurno stoje ustaše. Nitko tko je progresivan, zelen i ljevičar u to više ne sumnja. Pročitao sam na fejsu isto što i Lili Beniček. Zanimljiv tekst: “Obično nepoznat ustaša”, kaže Lili, “misli da ga se isplati citirati”.

“Ako tvrdiš da si Hrvat, ti si ustaša. Ako vjeruješ u Isusa Krista, ustaša si. Ustaša si ako nosiš križić ili krunicu oko vrata. Ako na stadionu nosiš hrvatska obilježja, ustaša si. Ako si član neke stranke, zna se da si ustaša. Ako si član neke hrvatske udruge – ustašo jedan. Ako ne voliš antife, tipičan si ustaša. Ako malo glasnije voliš Hrvatsku, opet si ustaša. Ako, ne daj Bože, kažeš nešto protiv Pupovca, Stazića, Ante Tomića, Pilsela, Pavičića, Dežulovića, Frljića, Pofuka, Rade i familije, Rade Borić, Jelene Lovrić, Gerovca, Bajrušija, Vlašića… teški si ustaša. Ako si protiv pobačaja, odmah si ustaša. Ako si protiv gay brakova – ustašo zatucani. Ako prozoveš nekog za pljačku Lijepe naše, a taj nije iz HDZ-a, onda si ustaša. Ako antife i četnike prozoveš kao naše neprijatelje, to radiš jer si zadrti ustaša. Ako slušaš Thompsona – ustašo jedan. Ako podržavaš hrvatske branitelje, jasno je da si ustaša. Ako slaviš Bljesak i Oluju, ustašoidan si. Ako na neki nacionalni praznik na prozor izvjesiš hrvatski barjak, što si drugo nego ustaša. Ako ideš redovno u crkvu, izvjesno je da si ustaša. Ako si na referendumu dao glas udruzi ‘U ime obitelji’ onda spadaš među 70 posto ustaša. Ako kažeš najbanalniju istinu koja se ne sviđa ljevičarima, naravno da si i onda prikriveni ustaša.

Ako odeš na Bleiburg ili na bilo koje mjesto gdje su počinjeni zločini nad Hrvatima, deklarirao si se kao ustaša. Ako neoprezno negdje izlaneš da si za lustraciju, evo još jednog ustaše. Ako si za referendum i direktnu demokraciju, ne nadaj se da ćeš ikada biti pozvan u ‘Otvoreno’ jer tamo ne zovu ustaše. Ako si tako glup i neoprezan pa ti izleti da treba procesuirati sve četnike i agresore, ako si za zabranu komunističkih simbola, ulica ili, ne daj Bože, Trga Maršala Tita, onda si ustaša na kvadrat….”. I tako iz dana u dan, iz godine u godinu partizančine, četnici njihovi potomci iz svojih viletina vode tvrdu, upornu i pedantnu borbu protiv državljana ove države. Imaju medije, bivše komunističke tužioce, uplašeno pravosuđe s posebnim potrebama, ali nemaju jedino narod. Iako ih je tek nešto manje od 30 posto, ponašaju se bahato, arogantno, ofanzivno i na dnevnoj bazi otkrivaju nove i nove ustaše. Dok jednog dana ustaše “ustaše”!

Možemo sve osim očistiti grad od smeća


Nova gradska metla u obliku “Možemo” kadrovira po vlastitom ukusu dok po gradu svako malo pucaju vodovodne cijevi, šiklja voda, pucaju plinske instalacije, smeće zatrpava ulaze u zgrade, roditelji nemaju kamo s djecom. Šefica HNK-a došla iz Ljubljane, a nova pročelnica Gradskog ureda za kulturu iz Rijeke. Možemo sve osim očistiti grad od smeća. Možda da probaju krenuti sa svojim dvorištem.

Iz socijalne karte malog Isusa vidi se da nije bio na državnim jaslama! Isus nije, ali Emina Višnjić možda jeste. Nakon debakla s riječkom Europskom prijestolnicom kulture naša je Emina hitno transferirana u Zagreb. Za mjesto pročelnice Gradskog ureda za kulturu kandidiralo se sedmero kandidata. Kažu da je natječaj bio čista farsa. I tako nova gradska metla u obliku “Možemo” kadrovira po vlastitom ukusu dok po gradu svako malo pucaju vodovodne cijevi, šiklja voda, pucaju plinske instalacije, smeće zatrpava ulaze u zgrade, roditelji nemaju kamo s djecom jer gradska vlast (kad je ukinula institut roditelj/odgajatelj) nije osigurala dovoljno mjesta u gradskim vrtićima… Za sve to nitko iz Možemo! nije se ni zacrvenio, valjda jer su debelih obraza. Na sreću ima ih tako malo da moraju nove gradske kadrove dovoditi iz ostatka Hrvatske. U Zagrebu ih očito nemaju. Tako je šefica HNK-a došla iz Ljubljane, a nova pročelnica Gradskog ureda za kulturu iz Rijeke. Možemo sve osim očistiti grad od smeća. Možda da probaju krenuti sa svojim dvorištem. Mnogi ne shvaćaju nedavni javni vapaj Marcela Holjevca: “Milane, vratite se! Sve ti je oprošteno!” tek k’o gorki humor nego kao apel koji bi se brzo mogao preliti na ulicu…

Lome se koplja oko srpske optužnice protiv hrvatskih pilota za ratne zločine protiv srpskih civila. No, Srbi, uz svesrdnu podršku Vesne Teršelič i njene Documente, iznose “neoborive” dokaze. To je vidljivo iz izjave svjedoka Milana Đukića iz Donjeg Lapca koji je posvjedočio da su srpski civili za vrijeme i poslije Oluje bili jako šikanirani, a kao kruna svega – čak i razoružani.

Prethodni članakPodcast Velebit – Željko Žukina: Hrvatskom vladaju masoni
Sljedeći članakPodcast Velebit – Marin Vlahović: Kako preimenovati stranku “Pametno” nakon predizbornog seks skandala