Predlažem da se odmah obustave svi sudski procesi, onako kako to biva kad optuženi umre, a Ivi Sanaderu ponudi da u Australiji uspostavi “cattle station” – ono što se u Americi zove ranch ili bi se na hrvatski moglo prevesti kao govedarsko carstvo – i njime suvereno upravlja doživotno. “Cattle station” bi zauzimala 3.300 kvadratnih kilometara na prostoru poznatom kao Maralinga.

Autor: Dinko Dedić

U jednoj svađi s Hrvatom koji još i danas vjeruje da je Tito bio na ponos hrvatskomu narodu, na moj pokušaj da mu prosvijetlim pamet, on mi je, odnoseći se na Ivu Sanadera rekao: “Tita su došli ispratiti državnici s raznih strana svijeta, a vi vašeg šefa države vodate u lancima”.

I zaista, žalosno je da se kroz razne nepravomoćne presude taj slučaj (lišaj) još uvijek nije uklonio i još se vuče po sudovima dajući štakorima poput ovog spomenutoga, da na hrvatskoj sramoti nadograđuju kult ličnosti davno uginulom balkanskom beskompromisnom provoditelju jedne monstruozne ideologije.

Stoga sam našao soluciju koja bi mogla zadovoljiti sve strane u procesu koji će inače, gledajući na hrvatsku sudsku praksu, još desetljećima puniti žute stranice hrvatskog (s)tiska.

Predlažem da se odmah obustave svi sudski procesi, onako kako to biva kad optuženi umre, a Ivi Sanaderu ponudi da u Australiji uspostavi “cattle station” – ono što se u Americi zove ranch ili bi se na hrvatski moglo prevesti kao govedarsko carstvo – i njime suvereno upravlja doživotno.

“Cattle station” bi zauzimala 3.300 kvadratnih kilometara na prostoru poznatom kao Maralinga. Posljednje aktivnosti na tom području obavljene su još davne 1953. godine i nikome neće smetati ako se tamo dovede južnoeuropskog raznovrsno talentiranog stručnjaka, koji je uspio čak i ljude tretirati kao goveda, pa bi s kravama morao biti više nego produktivan.

S druge strane, Maralinga se nalazi tisuće kilometara udaljena od bilo kakvih komunikacijskih i civiliziacijskih srestava, što će pomoći da cijela sramotna afera iz prošlosti vezana uz ime Ive Sanadera padne u zaborav, kao što je pala i ona po kojoj je Maralinga iz 1950-ih pala u zaborav i da nije Googla nitko više ne bi ni znao da postoji mjesto pod tim aboriginskim imenom, gdje su se Sanaderu slični ljudi iz Britanske Imperije igrali ljudskim životima.

U crvenom krugu: Maralinga, 1200 km sjeverozapadno od Adelaidea je mjesto gdje je početkom 50-ih godina Velika Britanija vršila testove atomske bombe, radi čega je tamo do danas zabranjen pristup “normalnim” ljudima. Za očekivati je bilo da će Britancima tehnologiju za atomsku bombu ustupiti Amerika, ali je u američkoj administraciji tog vremena vladalo mišljenje da više tajnih agenata MI6 radi za Ruse nego za Engleze. Za detaljne informacije o tome što se na području Maralinge događalo 50-ih godina prošlog stoljeća i zašto tamo do danas nema ništa i nikoga, morate zagooglati.

Hrvatsko iseljeništvo je uvijek stajalo na usluzi svojoj Domovini, pa i onda kada treba ispravljati na zabludi zasnovane krive odluke hrvatskoga biračkog tijela, bilo u vrijeme kad se biralo Sanadera, Mesića, Josipovića, Kosoricu ili danas ove geliptere, povlaštene mamine sinove iz zaobiđenog vremena Domovinskog rata, koje su Hrvati popeli na domovinski pijedestal kako bi s te visine mogli nastaviti svoje delinkventne razmirice umjesto da ih vode na ulici gdje i pripadaju.

Sa svoja tri glasa, iseljeništvo ne može nadglasati ni Milorada Pupovca a kamo li utjecati na političke odluke Sabora. Ipak, radi svog značajnog i redovnog priloga državnom proračunu, trebalo bi barem imati pravo upozoriti na neke odluke koje s vanjske strane hrvatske granice izgledaju groteksnima, i biti saslušano.

Prethodni članakPodcast Velebit – Davor Domazet Lošo:
Današnju politiku globalnih oligarha prorekao je Ivan u Apokalipsi
Sljedeći članakPodcast Velebit – Slobodan Prosperov Novak:
Pupovac se mora javno ispričati zbog pisanja tjednika Novosti
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.