Križ na zidu – Tito na vitrini

0
23410

Pogledajte ovaj filmski prilog, jedan divljački nastup saborskog zastupnika Glasnovića u visokom domu Hrvatske, pred ljudima i prema ljudima koji su nosioci saborskog dostojanstva, kršćanskog morala i hrvatske zapadne uljudbe, poput Stazića, Beljaka, Pupovca, Mrak Taritaš, Marasa i drugih.
Glasujte protiv Škore i njegove koalicije da se iz Sabora riješimo Glasnovića i drugih, koji na vrlo bezobrazan način pred saborsku govornicu iznose dokumente iz ’45. , iz drugih poratnih godina i Domovinskog rata, stvaraju velike neugodnosti našim saborskim zastupnicima koje smo mi izabrali, ne daju im zaboraviti prošlost i zajedno se s nama okrenuti budućnosti, kakva god bila. Dozvolite li da Škoro odnese pobjedu, takvih provokatora kao Glasnović će biti još više a već im je i on sam toliko zagorčio život.

Autor: Dinko Dedić

Glasujte protiv Škore i njegove koalicije da se iz Sabora riješimo Glasnovića i drugih, koji na vrlo bezobrazan način pred saborsku govornicu iznose dokumente iz ’45., iz drugih poratnih godina i iz Domovinskog rata, podsjećaju na zločine iz prošlosti, stvaraju velike neugodnosti našim saborskim zastupnicima Staziću, Pupovcu, Beljaku i drugima koje smo mi izabrali u Hrvatski sabor, nedaju im zaboraviti prošlost i zajedno se s nama okrenuti budućnosti, kakva god bila.

Dozvolite li da Škoro odnese pobjedu, takvih provokatora kao Glasnović će biti još više a već im je i on sam toliko zagorčio život i isprovocirao ih do te mjere da su se tako izazvani morali braniti izjavama kako nas nisu dovoljno poubijali na Bleiburgu i kako poslije rata nisu likvidirali dovoljno hrvatskih izbjeglica. Jedna je saborska zatupnica tokom saborskog zasjedanja bila toliko uzrujana da je uzviknula parolu iz prošle države “Smrt fašizmu – sloboda narodu!”, pokupila svoje stvari i otišla raditi kao obična sutkinja Ustavnog suda.

Vidite kako je Škoro najprije izludio našu Predsjednicu do te mjere da tokom predizborne kampanje više nije znala što govori, a sada on i drugi iz njegova bloka izluđuju našeg novog predsjednika koji je obezglavljen napustio proslavu pobjede u Okučanima, kao da se radilo o neprijateljskoj pobjedi, i govorom pred Hrvatskom vojskom ispao kao da je vrhovni zapovjednik neprijateljske a ne svoje vojske.

Nedajte se zavesti Škorinom glazbom i lijepim priječima. Vidite da je protiv Domovinskog pokreta stala cijela regija jedinstveno: predsjednik Srbije Vučić, predsjednik Hrvatske vlade Plenković, predstavnik Republike Srpske u predsjedništvu BiH Dodik, predstavnici bošnjačkog naroda pa i sam predstavnik hrvatskoga naroda Komšić. HDZ-ova vlada i SDP-ova opozicija jedinstveno stoje protiv Domovinskog pokreta. Stanite i vi.

U pogon su uz velike troškove stavljene televizijske kuće i internetska medijska sredstva s lijeva i s desna kako bi vas se prizvalo pameti.

Nemojte se dati zavesti pričama o tome kako su nas velike hrvatske stranke kroz 30 godina svoje vlasti radi nesposobnosti dovele na europsko gospodarsko dno. To je prošlost kojoj vas cijelo vrijeme okreću. Poučeni tim iskustvom i SDP i HDZ su danas spremni pokrenuti Hrvatsku s dna prema vrhu, pokrenuti poljodjelstvo, obnoviti brodogadnju i podignuti industriju, kako bi Hrvatska zauzela mjesto koje joj u zajednici europskih naroda pripada. To je budućnost.

Sjetite se riječi Richarda Nixona: “Tko nije bio u najdubljem kanjonu, taj ne može znati kako je veličanstveno na vrhu planine”. Zato ste morali okusiti europsko dno kako bi mogli kasnije uživati na njezinom vrhu.

Pogledajte s kim se je Škoro okružio:

Gdje će on pronaći takve ministre kakvi su uz rusku pomoć spasili što je ostalo od Agrokora? Sjetite se kako je uz mađarsku pomoć spašena INA, kako smo se na jedvite jade oslobodili Plive. Gdje su Škori eksperti kakvi se i danas bore za spas Uljanika? Partnera za Uljanik se tražilo po svim kontinentima od Argentine do Kine, a Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta ni danas, kada je Uljanik pao pod stečaj nije odustao. Poslušajte ga s koliko samouvjerenja svojim nastupima unosi optimizam u svoj narod. Gdje su Škori ljudi tolike energije? Kako će oni pokrenuti poljodjelstvo u Slavoniji kada to dosadašnje vlasti uz pomoć vrhunskih agrarnih znanstvenika nisu uspjele?

Kako će Škoro Hrvatskoj dobaviti bespovratnih 10 bilijuna eura a predsjednik vlade Plenković ih je svojim vezama osigurao prije nego što su i odobreni, prvi u Europi, dok drugi još ni ne znaju hoće li ih uopće dobiti i pitaju, hoće li oni, za razliku od Hrvatske, morati taj novac na neki način ipak vraćati?

Kako će Škoro vratiti iseljene? Samo onaj koji ih je potjerao znati će ih i vratiti.

Kako će Škoro Hrvatskoj dobaviti bespovratnih 10 bilijuna eura a predsjednik vlade Plenković ih je svojim vezama osigurao prije nego što su i odobreni, prvi u Europi, dok drugi još ni ne znaju hoće li ih uopće dobiti i pitaju, hoće li oni, za razliku od Hrvatske, morati taj novac na neki način ipak vraćati?

Kako će Škoro i Penava procesuirati ratne zločince kada unatoč 20 godina nadljudskih napora svih hrvatskih vlada, organa gonjenja i pravosuđa, do danas u Hrvatskoj osuđenog i zatvorenog nema niti jednoga?

Sjetite se ogromnog epohalnog uspjeha s uvođenjem kurikularne reforme. Zar mislite da je lako bilo opskribiti tolike đake s tabletima? To su tableti, nisu tablete.

Gdje je Škori jedan politički bard poput Lovre Kuščevića koji je uspio blokirati ne jedan, nego dva referenduma? Koliko bi tisuća hrvatskih žena danas bilo isprebijano da je Istanbulska konvencija zaustavljena? Zato je Lovro Kuščević kao nagradu, iz izvršne, promoviran na zakonodavnu vlast u Sabor.

U redovima dviju vodećih stranaka nalazi se politička krema o kakvoj Škoro i njegovi mogu samo sanjati. Ministrica Mrak Taritaš je znala spasiti Gunju od poplave pa će znati i Zagreb od potresa. Škoro se samo može uhvatiti za glavu kada na red dođe obnova Zagreba.

Ne zaboravite, ovi ekstremisti kojima je desnica negdje dalje od centra, koji se kite fašističkim obilježjima suverenizma, državotvorstva i samostalnosti, pljuju na temelje naših avnojevskih izvora i na državu koja nam je 1974. ozakonila pravo na odcijepljenje i do 1995. ga uz velike žrtve vlastite vojske provela u život.

I na kraju, pogledajte ovaj filmski prilog, ovaj divljački nastup saborskog zastupnika Glasnovića u visokom domu Hrvatske, pred ljudima i prema ljudima koji su nosioci saborskog dostojanstva, kršćanskog morala i hrvatske zapadne uljudbe, poput Stazića, Beljaka, Pupovca, Mrak Taritaš, Marasa i drugih.

Pamet u glavu!

Prethodni članak“Vjerodostojnost” na ispitu –
crtice iz predizborne kampanje
Sljedeći članakŠokirani odlukom “Visokog ustaškog suda”
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.