Milorad Pupovac – Pedalj muža kojemu bi idealno pristao lakat brade

Gdje god se u Hrvatskoj skidaju glave, tu se prikopčano nalazi ime Milorada Pupovca

0
944

Sjeća li se netko Tribine Projekta Velebit i Matice Hrvatske u srijedu 9. studenog 2016., u Velikoj dvorani Matice Hrvatske na Strossmayerovom trgu, na temu “Medijsko nasilje i politička kultura u Hrvatskoj”.(¹)

Trojicu govornika od njih pet, Marka Ljubića, Juru Vujića i Marka Juriča, upravo je stigla osveta, upotrebom baš tog medijskog nasilja.

U sadržaju Tribine, kao argumnet, upotrijebljene su Pupovčeve Novosti.

U sadržaju eliminacije trojice iz HNIP-a, također se nalaze Pupovčeve Novosti.

Paralela je očita.

O tome kolika je moć Milorada Pupovca i koliko su dugi njegovi prsti, dugo se i na široko raspravlja. Čovjeku kojeg bi se moglo opisati kao pedalj muža, po njegovim nazorima nedostaje lakat brade, a zaslužio ju je svakom svojom moždanom stanicom. Nije sasvim lako proniči, odakle mu tolika moć u Hrvatskoj, unatoč toga što se uspio tako solidno ukopati u postojeću vlast, što je također refleksija njegove moći.

Marko Jurič, jedan od trojice sasječenih u HNIP-u, već je ranije ‘dobio po tamburi’, kad je njegova tv emisija “Markov trg” potjerana s televizije. Razlog je bio komentar na račun Milorada Pupovca.

Kao da se radi o duhu SAO Krajine koji preko 25 godina lebdi nad Hrvatskom, a odnikud vjetra da ga rastjera. Kao ono kad nešto jako zasmrdi, pa kud god kreneš, smrad te prati, tako se i ime Milorada Pupovca uvijek nađe tamo gdje se skidaju glave.

Trojica od petorice s Tribine, sada eliminiranih iz HNIP-a, upravo su dali nove argumente pitanju “Kolika je moć Milorada Pupovca?”, a preostalima, Zvonimiru Hodaku i Tanji Belobrajdić, više ne mogu naplati veću cijenu od one koju su već naplatili.

Revolucija poždere svoju djecu. Hrvatska revolucija ih ždere već preko četvrt stoljeća i nikako da se nasiti.

(¹) http://www.maxportal.hr/vijesti/hrvatska/tribina-projekt-velebit-i-matica-hrvatska-medijsko-nasilje-i-politicka-kultura-u-hrvatskoj/

Prethodni članakPodmukla uskrsna diverzija u HNIP-u
Sljedeći članakDomagoj Pintarić (Dnevni SHOWinist) – Kako sam se osvijestio
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.