Mir ne nastaje kad prestane rat,
nego kad prestane tlaka i nepravda

Odbačena prijava protiv Lalovca za obiteljsko nasilje

0
588

Sa stanjem pravosuđa u sustavu oligarhije s demokratskom maskom, skoro je besmisleno uopće tražiti pravdu i naivno očekivati pozitivan ishod. Otkud nam upoće pravo na čuđenje, tamo gdje masovni ubojice prolaze nekažnjeno i uživaju državnu zaštitu, očekivati da netko tko je “samo” istukao ženu, bude kažnjen?

Biti pasivan znači stajati u obranu sustava nepravde.

Ponašanje Borisa Lalovca nije prihvatljivo čak ni u pravilima konzervativne islamske skupine koja je u Australiji kroz razgovor dviju žena objavila promičbeni video, tvrdeći da muškarac smije udariti ženu ali samo sa šalom, komadom platna ili kratkim štapićem. To je “veliki” korak u borbi za ženska prava, jer je dosadašnje pravilo bilo da muškarac smije istuči ženu pod uvjetom da joj ne nanese fizičke ozljede, a sada stoji da to smije biti samo simbolično.

ABC TV – konzervativna islamska skupina promovira pravo muškarca “simbolično” tuči ženu.

Lalovac ne zadovoljava uvjete čak ni ekstremnog islamskog pravosuđa ali hrvatsko zadovoljava.

Neki će značaj i simboliku ovog slučaja vidjeti u tome što Srbin na vlasti u Hrvatskoj može nekažnjeno istuči jednu Hrvaticu, ali jedina značajna simbolika, poruka i pouka se sastoji u tome da smo mi kao narod, spremni trpiti sustav u kojemu je ovo tek jedan od blažih primjera tlake, nepravde i neslobode. Biti pasivan znači stajati u obranu tog sustava.

Povodm odluke Općinskog državnog odvjetništva, maxportal.hr donosi:

Unatoč foto i audio snimkama odbačena prijava protiv Lalovca za obiteljsko nasilje

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu protiv bivšeg ministra financija iz redova SDP-a Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Potvrda je došla iz krugova bliskih obitelji, objavio je Direktno.hr

Lalovčeva supruga Tončika Anastasija Lalovac prijavila ga je policiji u rujnu 2016., netom nakon održanih parlamentarnih izbora. Gostujući u emisiji Bujica 11. siječnja, optužila ga je da ju je verbalno i fizički maltretirao, i to dok je ona bila bolesna.

Također, prema njezinim navodima, u to je vrijeme imao vezu s drugom ženom.

Lalovac je optužbe odbacio.

“Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina. Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati”, poručio je Lalovac u priopćenju 12. siječnja ove godine.

Iako se početkom siječnja Lalovac povukao iz javnog života, a što je prihvatilo i Predsjedništvo SDP-a, čini se da je bivši ministar financija već neko vrijeme upoznat s informacijom da će prijava protiv njega biti odbačena jer se medijski ponovno aktivirao.

Prethodni članakKad god su Englezi zapalili, mi smo popušili
Sljedeći članakNenad Piskač: The Economist zaslužuje kratku,
besplatnu, povijesnu lekciju
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.