Engleski princ William na sav glas a hrvatski princ Luka s “ustaškim grbom” namignuvši pritajeno, pokazali su svoje nacionalističke strasti neprihvatljive za novu hrvatsku ljevicu koja eto pobjeđuje u Zagrebu a gubi u Londonu.

Autor: Dinko Dedić

Prince William, inače predsjednik Engleske nogometne asocijacije, zajedno s vojvotkinjom od Cambridge-a i malim princom Georgeom, prekardašio je u svom zanosu i prekršio kraljevski protokol, navijajući za Englesku u nogometnom meču protiv Njemačke na Wembleyu.
Tradicionalisti koji su očekivali kontrolirani blagi pljesak uz smiješak bez otvaranja usta, ostali su šokirani kad su vidjeli princa kako šakom probija zrak. “Kakav primjer daje mladom prijestolonasljedniku? Koliko će razularen tek on biti kad dođe njegovo vrijeme?”, mrmljaju s grimasom zaprepaštenja na licu.

Naši globalisti, koji se zgražaju nad hrvatskim izljevima nogometne strasti, također bi trebali biti šokirani, radi tako javno izraženih engleskih nacionalističkih strasti, ali neće, jer oni su se teritorijalno ograničili na isključivo Banditerove granice reliquiare reliquiarum nekadašnjeg hrvatskog kraljevstva.

O protokolu i ponašanju tadašnjih hrvatskih suverena, od Tomislava na dalje, nemamo pisanih podataka, pa u njih neće dirati nego se isključivo koncentrirati na postojeću “nacionalističku marvu” i njihov nogometni tim koji je do grupe od šesnaest stigao s “ustaškim grbom” na prsima i “sva je sreća da su ispali, da se nedajbože, s tim fašističkim obilježjima ne nađu u finalu Europskog prvenstva”.

To ostatak svijeta nije ni primjetio, ni shvatio, ni o tome mario, ali oni još nisu stigli na visoki socijalni stupanj hrvatskog revitaliziranog nadrealističkog antifašizma, pa im nije zamjeriti. Jedino je s Balkana odjeknuo harmonični i usaglašeni već tradicionalni vrisak globalističke ljevice iz Zagreba i velikosrpske desnice iz Beograda, baš kao što su 1939. pred podjelu Poljske u harmoniji zapjevali Molotov i Ribbentrop, ili pred kraj rata na “Zapadnom Balkanu prisajedinjeni” partizani i četnici.

Engleski princ William na sav glas a hrvatski princ Luka s “ustaškim grbom” namignuvši pritajeno, pokazali su svoje strasti neprihvatljive za novu hrvatsku ljevicu koja eto pobjeđuje u Zagrebu a gubi u Londonu.

Prethodni članakPodcast Velebit – Boštjan Marko Turk: Kršćanska Europa slabi jer nitko više nije spreman dati život za svoju vjeru
Sljedeći članakPodcast Velebit – Roman Leljak:
Domovinski rat je bio rat protiv ZAVNOH-a
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.