Oštar nastup Marka Ljubića je na Laudato televiziji (video)

Britko, jasno i precizno je detektirao uzroke, posljedice i dalekosežne opasnosti od valjajućih udara na samo srce hrvatske državnosti i nacionalne slobode.

0
2241

Marko Ljubić je u emisiji Prosudbe, urednice i voditeljice Mirte Marinić, na Laudato televiziji, britko, jasno i precizno detektirao uzroke, posljedice i dalekosežne opasnosti od valjajućih udara na samo srce hrvatske državnosti i nacionalne slobode.

U retrospektivi ljetnih događaja, počevši od pogubnih ciljeva promjene datuma Dana državnosti koji je naznačio kompletnu platformu razdržavljenja Hrvatske, preko analize cjelokupnog sustava upravljanja Hrvatskom u kontekstu rasprava o Krstičevićevoj ostavci i obrani od požara, zatim analize načina protokolarnog proslavljanja državnih praznika – Dana državnosti i Dana pobjede.

Ljubić je oštro upozorio na neodrživost sintagme o srpskim žrtvama – hrvatskim građanima, u Oluji, s polazišta da nitko tko je odbio hrvatsku državnost i državljanstvo ne može ni teorijski biti hrvatski građanin, jer je to model relativizacije srpske odgovornosti.

Ističući dalekosežnu pogubnost Istambulske konvencije koju Ljubić vidi kao međunarodni model preuzimanja kontrole nad nacionalnim identitetima naroda, snažno je povezao nastojanja toga dokumenta s agresivnim nasrtajima na kurikulnu reformu.

Ljubić je neobično oštro pozvao Katoličku crkvu da se snažno upusti u  pripremu javnosti na svim razinama, radi zaštite temeljnog identiteta hrvatskog naroda riječima da Crkva nema samo pravo, nego prije svega obavezu ispriječiti se protiv zla.

 

 

Prethodni članakHoće li hrvatska varijanta štokholmskog sindroma biti nazvana Hrvatski sindrom
Sljedeći članakhashtag isprika — hashtag oluja