Podcast Velebit – Anita Martinac:
Komunisti su ubijali Hrvate iz mržnje prema katoličkoj vjeri

0
1901

Gošća u Podcastu Velebit je književnica Anita Martinac. Sudionica je Domovinskoga rata, te nositeljica Spomenice Domovinskoga rata i dviju medalja Ljeto ‘95. i Oluja. Autorica je uz ostalo i vrijednih romana Medaljon, Od Franje do Franje, Posljednji, Grad bez ptica.

Što za Bosnu i Hercegovinu može značiti tzv. Janšin plan o podjeli BiH?
Ima li mirnog riješena za BiH?
Ima li BiH budućnost kao država?
Kakav je odnos Hrvata, Bošnjaka i Srba danas u odnosu na ratno razdoblje?
Kako izgleda hrvatski sindrom političkih naivaca, uvjerenih u neku svoju mesijansku ulogu poput Vlade Gotovca, Dražena Budiše i Zlatka Tomčića, a koji su svojim političkim diletantizmom vratili komuniste na vlast 2000. godine?
Kako je Tuđman prije dvadeset i pet godina prepoznao opasnost koja Hrvatskoj prijeti od političkih diletanata i bezglavih smušenjaka?
Koliko je danas Tuđmanov govor ode 23. 11. 1996. u zračnoj luci Pleso aktualniji, nego onda kada ga je izgovorio: ‘Mi nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog stanja, kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to skupa dovedu u pitanje. Nećemo dopustiti tim jugokomunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas, u Hrvatskoj, i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima… Nećemo dopustiti onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske nezavisnosti, ne samo sa crnim, nego i zelenim, žutim vragovima… Nećemo dopustiti onima koji se povezuju sa svima protivnicima hrvatske samostalnosti, ne samo povezuju, nego im se nude, ne samo da im se nude nego im se prodaju za Judine škude…
Što povezuje Vilija znanog kao ministar Beroš i Drenislava Žekića?
Zašto Hrvatska ima dugu tradiciju anonimnih kritičara, intelektualaca nespremnih da javno pod svojim imenom istupe protiv aktualnih režima, a o čemu se govori u knjizi ‘Oživjela Hrvatska’ Slobodana Prosperova Novaka?
Koliko su intelektualci odgovorni za ovakvo stanje malodušja, bezidejnosti i postepene destrukcije hrvatske državne ideje?
Koliko su i koje institucije odgovorne i na potezu da zaustave ove procese dezintegracije države Hrvatske?
Tko su bili Škripari?
Kako su hrvatski vojnici i tri godine nakon Drugog svjetskog rata izvodili ofenzivne akcije u BiH?
Zašto se u temeljima motiva ubijanja hrvatskih vojnika i civila nalazi mržnja komunista i partizana prema katoličkoj vjeri?
Je li treći entitet rješenje za Hrvate i BiH?
Autorica je u nekoliko riječi predstavila svoje romane.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“OŽIVJELA HRVATSKA”

Za narudžbu prve knjige iz Edicije Velebit “Oživjela Hrvatska” autora Slobodana Prosperova Novaka, tvrdo ukoričene i otiskane na 360 stranica, potrebno je poslati poruku na email:  edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 240 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.

Prethodni članakU uvjetima svekolike erozije društva,
suverenizam nema alternativu
Sljedeći članakObećanje da će vratiti Tita,
Tomaševiću neće smetati na izborima