Podcast Velebit – Arhiepiskop HPC Aleksandar: Kako će država objasniti nestanak 17 000 Hrvata pravoslavaca iz novog popisa

0
3599

Gost u Podcastu Velebit je arhiepiskop Hrvatske pravoslavne crkve Aleksandar.

► Što su povijesne činjenice o Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi koja je postojala 200 godina prije NDH?

► Koje su sve okolnosti ovodobnih podvala o HPC, kao “tvorevini koja je nastala za vrijeme NDH”?

► Što sadrži knjižica “Prava pitanja Porfiriju”?

► Zašto je Hina uz izvještaj s press konferencije Hrvatske pravoslavne crkve ubacila paušalne podatke kako je Hrvatska pravoslavna crkva osnovana je 1942. na inicijativu vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića?

► Je li izvještaj HINE, koji su prenijeli hrvatski mediji zapravo tipičan primjer širenja “fake news”, hrvatski rečeno – lažnih vijesti?

► Kako je bizantskom lukavošću Hrvatima pravoslavcima onemogućeno izjašnjavanje u novom popisu stanovništva?

► Kakvo će biti objašnjenje da od 16 tisuća Hrvata pravoslavaca kako su se izjasnili na prošlom popisu, nakon novog popisa neće biti niti jednoga?

► Zašto se u hrvatskom popisu stanovništva nitko ne može izjasniti kao Hrvat pravoslavac?

► Zašto država Hrvatska daje prednost SPC na štetu Hrvatske pravoslavne crkve?

► Gdje je kraj nacionalnog sramoćenja i civilizacijskog kukavičluka aktualne hrvatske vlasti?

► Kako je cijela ova situacija manipulacije popisom stanovništva bila zamišljena u Protokolima Memoranduma 2 još prije deset godina?

► Je li hrvatsko državno vodstvo svjesno uključeno u ostvarenje plana Memoranduma II, ili je izmanipulirano?

► Kako su Hrvati pravoslavci, a osobito oni koji su se borili za slobodu Hrvatske, postali nepodobni hrvatskoj državnoj administraciji?

► Zašto Hrvatska financira SPC koja se ni danas ne odriče svojih četničkih ambicija?

► Tko je i zašto poderao hrvatsku državnu zastavu ispred ulaza u prostorije Hrvatske pravoslavne crkve?

► S kojim ciljem udžbenici gramatike za osmi razred osnovnih škola u Srbiji uče da Hrvati govore srpskim jezikom koji nazivaju hrvatskim?

► Jesu li i današnje političke stranke s nacionalnim hrvatskim predznakom jednako mlitave i politički impotentne kao i prije 200 godina kada se u Hrvatskoj počeo stvarati građanski politički stalež koji nije htio stvarne promjene, nego se sve svodilo na šuplje fraze i retoričke bravure uz poneki ‘dostojanstveni’ i neučinkoviti prosvjed, a bez stvarne želje za promjenom?

► Na koji će način ovaj puta propasti velikosrpski osvajački planovi?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Komentari