Podcast Velebit – Davor Domazet Lošo:
Plenković je doveden da uništi HDZ

0
7934

Gost u Podcastu Velebit je admiral Davor Domazet Lošo.

Korona virus, slučajnost, eksperiment, kazna ili tek još jedna bolest?
Pokušaj opoziva Trumpa, sukob oko Irana, migranti, razgradnja kršćanskih vrijednosnih sustava, šerijatske enklave u Europi, države bez jakih političkih autoriteta, kampanje razgradnje autoritarnih sustava, umreženost NVO sustava, medijska kontrola…
Događa li se u svijetu proces promjene slike svijeta u kojem države gube suverenitet, a preuzimaju ga neke nadnacionalne financijske i političke institucije?
Potenciranje, provociranje i izazivanje ideoloških sukoba u Hrvatskoj upravo od onih koji stalno naglašavaju – Ostavimo prošlost i okrenimo se budućnosti.
Kako bi predsjednik Tuđman reagirao da je u njegovo vrijeme DORH dignuo optužnicu protiv novinara koji ukazuje na velikosrpske i četničke pojave?
Zašto DORH štiti četništvo?
Koliko povijesna iskustva upozoravaju na prijetnje koje dolaze iz takvih velikosrpskih ideoloških koncepcija?
Što znači izvještaj SOA-e iz 2015. godine koji je upozorio na rast četničkih elemenata i pojava u Hrvatskoj, te njihovo povezivanje s istima u susjednim državama?
U Srbiji je četnička ideologija sve snažnija, Šešeljevi radikali su u Beogradu fizički napali aktiviste, među kojima su bili Nataša Kandić i Nataša Govedarica, koje su prosvjedovale zbog nove knjige u kojoj četnički vojvoda negira genocid u Srebrenici. Upozoravaju li povjesna iskustva na stvaranje takve zapaljive atmosfere u Srbiji?
Bivši djelatnik jugoslavenskog SDS-a Željko Kekić je opisao kako je od 850 djelatnika UDB-e njih 750 prešlo na hrvatsku stranu. Kako je izgledala suradnja s njima u Domovinskom ratu?
Koliko su ti ljudi i njihova mreža i danas prisutni i utjecajni u Hrvatskoj?
Privatizacija u sjeni rata pod režijom udbaških struktura.
Što znači otvoreno agitiranje za Jugoslaviju i komunizam u Rijeci, koju predstavljaju kao Europski grad kulture?
Izvođenje pjesme telijanskih partizana “Bella ciao” kao nekakav okultni ritual inicijacije ili klanjanja i zazivanja zločina iz prošlosti, kad se to sagleda u kontekstu notornih izjava Kreše Beljaka ili Nenada Stazića. Što se time razotkriva, kakvo vrijeme dolazi?
Je li u Hrvatskoj suveren hrvatski narod ili Ustavni sud?
Tko može preuzeti odgovornost i donijeti odluku da jedno dijete bude dio nečega što nije obitelj?
Izbori u HDZ-u – Plenković protiv Stiera, Brkića, Penave i Kovača.
Miroslav Škoro i njegova politička stranka. Je li to opcija?


Još jedan demanti na nastup Kristine Pavlović i Rozalije Bartolić u Podcastu Velebit

(Demanti je objavljen na ovom Podcastu Velebit, a kompletan tekst demantija donosimo ovdje doslovno. Šaljite nam vaše demantije. Sve objavljujemo besplatno i promptno.)

n/r urednika portala Projekt Velebit
G. Dinko Dedić

Zagreb, 6. veljače 2020.

Predmet: Zahtjev za objavljivanjem ispravka sukladno odredbama Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013)

Poštovani g. Dediću,

Podcast Velebit je 1. veljače 2020. objavio emisiju pod naslovom “PODCAST VELEBIT – ‘Inicijativa Narod odlučuje je uskočila u naš termin kako ne bi skupili potpise’” (https://www.youtube.com/watch?v=I4_zStv5e98), koju je portal projekt Velebit prenio 2. veljače 2020. pod naslovom “Podcast Velebit – Kristina Pavlović i Rozalija Bartolić: Inicijativa Narod odlučuje uskočila u naš termin kako ne bi skupili potpise” (https://projektvelebit.com/podcast-velebit-kristina-pavlovic-i-rozalija-bartolic-inicijativa-narod-odlucuje-uskocila-u-nas-termin-kako-ne-bi-skupili-potpise/), u kojoj je izneseno niz netočnih tvrdnji i izmišljotina o meni vezano za sudjelovanje  udruge U ime obitelji i mene osobno u organizaciji prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije koji su održani prije gotovo dvije godine. Na taj način ste netočno informirali Vaše čitatelje.

Molim Vas da sukladno čl. 40.-55. Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011, 81/2013) u cijelosti objavite sljedeći ispravak:

“Kao ispravak niza neistinitih tvrdnji koje su u emisiji Podcast Velebit, objavljenoj 1. veljače 2020., iznijele gđa Kristina Pavlović i gđa Rozalija Bartolić predstavljajući GI Istina o Istanbulskoj o predsjednici udruge U ime obitelji, a onda i samoj udruzi, iznosim sljedeće činjenice:

1. Udruga U ime obitelji je 2015. započela svoju suradnju sa zagrebačkom Udrugom udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i gđom Rozalijom Bartolić kao predsjednicom. Odvjetnik Planinić, drugi članovi U ime obitelji i ja pružali smo gđi Bartolić i udruzi besplatnu pravnu pomoć i savjetovanje o pitanjima poput nastupa u medijima i komunikacijskih strategija u više aktivnosti Udruge udovica, a s ciljem osnaživanja gđe Bartolić osobno i udruge koju je zastupala.  Tako je primjerice pravni tim udruge U ime obitelji pod vodstvom odvjetnika Krešimira Planinića pripremio i Ustavnom sudu predao na ocjenu ustavnosti pojedine odredbe Zakona o mirovinskom osiguranju koji je za Vlade Zorana Milanovića stavio udovice, roditelje i djecu poginulih hrvatskih branitelja te hrvatske ratne vojne invalide u diskriminirajući položaj u odnosu na pripadnike bivše JNA i sudionike NOR-a (https://uimeobitelji.net/kresimir-planinic-trazimo-da-se-ukine-diskriminacija-branitelja-i-stradalnika-domovinskog-rata-u-odnosu-na-pripadnike-jna/).

2. U ime obitelji je zajedno s drugim organizacijama civilnog društva suorganizirala prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Zagrebu 24.3.2018., a u sklopu GI Hrvatska protiv Istanbulske konvencije. Svi dionici građanske inicijative preuzeli su dio posla u organizaciji, a udruga U ime obitelji je, sukladno dogovoru, koordinirala aktivnosti potrebne za uspješnu organizaciju prosvjeda. Na prijedlog U ime obitelji dogovoreno je da na prosvjedu u Zagrebu neće govoriti nitko od suorganizatora prosvjeda – kako bi u fokusu bili argumenti protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a ne osobe koje govore. Dogovoreno je da na prosvjedu u Zagrebu govore samo žene (radi tvrdnji g. Plenkovića da je njegov glavni motiv za ratifikaciju – zaštita žena). Tko će biti govornice usuglašeno je na zajedničkom sastanku na kojem su sudjelovale i gđa Pavlović i gđa Bartolić. Trajanje svakog govora i teme na koje se govornici usredotočuju, a sve vezano za Istanbulsku konvenciju i nepoštivanje volje birača – bili su unaprijed dogovoreni sa svim govornicima.

3. Ni gđa Bartolić ni gđa Pavlović nisu bile uključene u organizaciju prosvjeda u Splitu 12.4.2018. pa neistinite navode vezane za organizaciju prosvjeda u kojoj nisu uopće sudjelovale ne želimo komentirati.

4. Gospođu Gordanu Turić obiteljski poznajem gotovo 30 godina. Naša se komunikacija u prošlosti, baš kao i dan danas odvija u duhu međusobnog poštovanja i uvažavanja. Za njezin nastup na prosvjedu protiv Istanbulske konvencije nije “zaslužna” gđa Bartolić, već činjenica da je gđa Turić primjer političarke koja je interese svog naroda stavljala ispred svojih osobnih interesa. Njezin sin Zdeslav, vršnjak aktualnog hrvatskog premijera, poginuo je u dobi od 22 godine, dok je gđa Turić bila zastupnica u Hrvatskom saboru. Smatramo sramotnim da su gospođe Pavlović i Bartolić uvukle gospođu Turić u svoje osobne napade na mene i udrugu U ime obitelji.

Neistinite interpretacije osobnih razgovora koje sam bilo ja, bilo drugi članovi U ime obitelji vodili s gđom Bartolić odabiremo ne komentirati.

Zahvaljujem unaprijed,
S poštovanjem,
Željka Markić
predsjednica udruge U ime obitelji”

Prethodni članakTko šljivi interes djeteta kad treba progurati liberalnu ideologiju na mala vrata
Sljedeći članakVjera u beznađu