Podcast Velebit – Goran Jurišić: Okultno u politici
komunizma i novog liberalnog svjetskog poretka

0
4796

U Podcastu Velebit gostovao je povjesničar Goran Jurišić, autor knjiga ‘WWII Povijesna istina bez cenzure’, ‘Hrvatska i hrvatski narod u ratu za nezavisnost i opstanak 1991.’ i ‘Unser Kampf’ napisane na njemačkom jeziku. U zemlji katoličke većine, naroda koji je svoju tradiciju i identitet čvrsto vezao uz nauk Katoličke crkve, blago rečeno, čudno je što se nikada ne preispituju transcendentni prostori koji oblikuju ovu našu stvarnost. Vjerovanje u Boga, kao stvoritelja svega, pa tako i pravila koja određuju uvjete i načine postojanja, pretpostavlja i nameće potrebu preispitivanja te dimenzije ovog našeg društva i silnica koje ga pokreću, oblikuju, usmjeravaju.

Politiku kao disciplinu upravljanja ljudskom zajednicom posve je pogrešno promatrati jednodimenzionalno intelektom i sposobnošću ljudskih vještina analize. Stoga u današnjem Podcastu razgovaramo s nekonvencionalnim znanstvenikom, koji je u svojim istraživanjima zahvatio i u taj skriveni prostor transcendencije. Budući da je to pomalo sklizak teren koji lako odvede u prostore nagađanja, teorija zavjere, mitologije i sl., u razgovoru ćemo biti vrlo skeptični. Ovo su teme o kojima ćemo razgovarati, koje procjenjujemo da su važne za aktualni politički trenutak u Hrvatskoj.

Povezanost politike i okultnoga?
Metode PR-a, političkog marketinga, spina i njihova skrivena (okultna) stvarnost?
Ima li Bleiburška tragedija u sebi i okultne elemente?
e li taj genocidni masakr nad Hrvatima napravljen po uzoru nekih poganskih rituala prinošenja ljudskih žrtava?
Ima li obred komunističkog ‘primanja u pionire’ elemente skrivene ritualne inicijacije?
Je li komunistička frazeologija bezidejnog ponavljanja pravovjernih fraza svojevrsni mantrički ritual ispiranja mozga ljudi s ciljem stvaranja pozitivnih emocija prema vlastitim okupatorima i porobljivačima?
Tko su ‘Oni’?
Je li osamostaljenje i stvaranje države Hrvatske bio neočekivani povijesni događaj?
Koliko je katolička pripadnost hrvatskog naroda uzrok raznih pritisaka kojima su danas Hrvatska država i narod izloženi?
Jesu li katolici postali mlitavi?
Zašto su Hrvati postali drugorazredni igrač u vlastitoj državi?
Koga predstavljaju zastupnici u Hrvatskom saboru, kad glasaju za Istanbulsku ili neke druge zakone koji su u suprotnosti s vrijednostima katoličke većine?
Što znače sve češći napadi na kršćanske zajednice i objekte? Događa li se današnjem svijetu scenarij Huntingtonovog ‘Sukoba civilizacija’?
Ponavlja li se scenarij zadnjih desetljeća Rimskoga carstva – je li ovo početak kraja povijesti?
Je li i pobačaj jedan oblik poganskog rituala prinošenja ljudskih žrtava?
Postoji li povezanost neplodnosti (prema istraživanjima u Hrvatskoj čak polovina parova ima probleme s plodnošću) i pobačaja?
Je li razdvajanjem Crkve od države politika izgubila onu neophodnu transcendentnu komponentu razumijevanja životnih tokova i prave naravi društvenih odnosa?
Zašto moderni ustroj svijeta inzistira na razdvajanju Crkve i politike, smije li se Crkva odreći svoje političke odgovornosti?
Starozavjetni tekstovi su prepuni uvida u transcendentne kauze političkih zbivanja. Zbog čega se ti uvidi danas zanemaruju?

Odgovore na ova o druga srodna pitanja moeže poslušati na Podcastu Velebit uživo.


Svima vama u Domovini i iseljeništvu,
koji nas možete podržati donacijom,
biti ćemo zahvalni za svaki pa i najmanji iznos.

Broj računa:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X
ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

Prethodni članakČetnici protjerani s mimohoda
ratnih veterana u Melbourneu
Sljedeći članakVijest o izbacivanju četnika,
u Australiji stavljena na velika zvona