Podcast Velebit – Herman Vukušić:
Hrvatska akademija je konačno objavila nacionalni Memorandum

0
2480

Gost u Podcastu Velebit je psihijatar Herman Vukušić

 Zašto je Hrvatska stalno u političkoj defanzivi?

 Srpska premijerka Ana Brnabić je izjavila da je Hrvatska etnički čista. Je li pravi odgovor na to objašnjavati kako to nije istina?

 Na srpsku optužnicu protiv hrvatskih pilota, Hrvatska je najavila odlučnu pravnu bitku. Zašto umjesto takvog politički štetnog loptanja u vlastitom dvorištu ne prebaci lopticu na teren Srbije?

 Jesu li Hrvati kao djeca bili pametniji?

 Vrhovni sud su poništio osuđujuću presudu generalu JNA Borislavu Đukiću koji je namjeravao dignuti u zrak branu Peruću. Je li Vrhovni sud tu odluku donio kao samostalno tijelo trodiobe vlasti, ili su u tom procesu odlučivanja bile uključene neke strane agenture?

 Što ima prednost, priziv savjesti ili pravo žene na izbor?

 Čemu služi novogovor i tko su “osobe koje menstruiraju”?

 Je li Tomašević gradonačelnik samo LGBT populacije ili svih Zagrepčana?

 Je li to dio ekološkog plana ekipe Možemo, da članu uprave Holdinga nabave skupocjeni električni automobil Tesla?

 Jesu li to evoluirali od njihove predizborne kampanje kada su se vozili biciklima, a danas se voze u skupim automobilima?

 Kako Možemo, kao dio međunarodne franšize vidi budućnost Hrvatske?

 Je li na djelu međunarodna zavjera, pokret i ideologija koja ciljano ide na razbijanje kršćanskog identiteta Zagreba i Hrvatske?

 Što je to feticid i kako se obavlja?

 Zašto se u Hrvatskoj uništavaju institucije koje se bave tjelesnim i duhovnim zdravljem djece i mladih?

 Zašto Hrvatska ne prepoznaje humor mladih i njigovu parolu ‘Za norijadu spremni’? Je li to zato što su u pitanju hrvatska djeca?

 Zašto Katolička crkva u Hrvatskoj gura ukrajinske izbjeglice prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi?

 Kako je zloduh relativizma progovorio kroz usta riječkog nadbiskupa Mate Uzinića?

 Kako je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila hrvatski memorandum?


Evo važnijih dijelova Memoranduma HAZU naslovljenog ‘Prilozi za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa prilikom pregovora RH s BiH, Crnom Gorom i Srbijom u pogledu njihova ulaska u EU’:

Dijelovi koji se odnose na BiH:

Razriješiti najveći izazov u BiH s kojim su Hrvati trenutno suočeni, srpski secesionistički i bošnjački unitaristički;

Priznati pravu, osloboditeljsku ulogu Hrvatskoj i Hrvatima u uspostavi i obrani države od srpske agresije te prestati lažno optuživati Hrvate pred sudovima; osigurati ravnopravnost hrvatskoga naroda, tj. treći entitet.

Dijelovi koji se odnose na Crnu Goru:

Tražiti zagarantirane mandate Hrvatima u Skupštini Crne Gore;

Nalatiti ratnu štetu, posebno na kulturnoj baštini, i vratiti odneseno kulturno blago, zatražiti oprost od Hrvatske za počinjena zla, prestati s prisvajanjem hrvatske kulturne baštine, posebno književne.

Dijelovi koji se odnose na Srbiju:

Prestati s poticanjem neprijateljstva prema Hrvatskoj i s progonom hrvatskih državljana uz odricanje od velikosrpske propagande (pitanje Bunjevaca, jezika, jasenovački mit, odnos prema bl. Alojziju Stepincu i dr.);

Aktualiziranje potrebe poštivanja preuzetih obveza iz potpisanih sporazuma i dogovora – zaštita recipročnih prava hrvatske manjine;

Potreba definiranja položaja Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj: pravoslavne su crkve državne crkve, pa položaj Srpske pravoslavne crkve ne može biti jednak u Srbiji i u Hrvatskoj. Djelovanje u Hrvatskoj recipročno razini koliko je to omogućeno hrvatskoj manjini na području Srbije. U Hrvatskoj se mora izbjegavati političko djelovanje SPC;

Vratiti arhiv NDH, arhiv JNA o križnim putovima i logorima i o Hrvatskom proljeću itd.;

Odricanje od svojatanja i prisvajanja hrvatske kulturne i književne baštine (osobito dubrovačke);

Priznati agresiju na Hrvatsku, plaćanje ratne štete, vraćanje odnesenog kulturnog blaga, sve u smislu moralne i ekonomske isprike Hrvatima za počinjena zla.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakTjedan kad je norijada u Slavonskom Brodu zasjenila norijadu u Kumrovcu
Sljedeći članakSrbijanskom agentu Miloradu Pupovcu nije mjesto u Hrvatskomu saboru