Podcast Velebit – Josip Jurčević:
Kontraobavještajna služba bivše države (KOS) kontrolira DORH

0
3344

Kao gost u Podcastu Velebit nastupa povjesničar i politički analitičar Josip Jurčević na temu proturječja iz slučaja Lora, objavljenih u njegovu feljtonu, kako je KOS premrežio hrvatsko pravosuđe, a prije svega DORH.

Mladen Bajić je kao zamjenik okružnog vojnog tužitelja 1992. u Lori pritvorio pobunjene Srbe, a 10 godina kasnije njihove čuvare.

Tužbe DORH-a govore o srpskim civilima. Tko su bili zarobljenici u Lori?

Godine 1992. Sabor donosi Zakon o oprostu, Mladen Bajić piše žalbu, a Vrhovni sud tu žalbu odbija.

Optuženi N. Mladenić citira Mladića: “Srušit ćemo branu Peruču i svi će se na kraju naći u Sredozemnom moru!”

Mladen Bajić, glavni državni odvjetnik RH, a početkom 1990-ih zamjenik vojnog tužitelja u Splitu, potekao je iz jugoslavenskog obavještajnog kruga.

Bajić je za svog nasljednika u Splitu odabrao Michelea Squiccimarra, posinka jugoslavenskog oficira Bogdana Petrovića.

Nakon promjene vlasti 2001. vojna kriminalna policija podnosi prijavu Bajiću protiv osmorice čuvara u Lori, za “zločine protiv srpskih civila”.

U slučaju Lora i drugim slučajevima “dokaze” protiv hrvatskih branitelja prikupljaju srbijanski špijuni.

Supruge pritvorenih u pismu Đurđi Adlešić: “Jedina je istina da naše muževe terete četnici koji su nas ubijali, a danas se na brutalan način osvećuju za rat. U tome ih svesrdno pomaže upravo hrvatski pravosudni sustav.” Đurđa Adlešić im je odgovorila šutnjom.

Da je Hrvatska poražena u Oluji, Lora bi dobila jednak status kao Jasenovac s “milijun ili dva milijuna ubijenih ljudi”. 

Među naJvažnijim novostima tijekom suđenja bili su iskazi novih svjedoka koji su dolazili iz Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a koje je pripremalo Hrvatsko državno odvjetništvo.

DORH je doveo kao svjedoka Vojkana Živkovića, koji je 1992. u Zagrebu osuđen na 22 godine zatvora zbog niza zločina protiv Hrvatske, a nakon svjedočenja, umjesto da poštuje odluku hrvatskog suda i strpa ga u zatvor, uz pranju ga je vratio u Srbiju na slobodu.

Kako su sudci u obrazloženju presude čuvarima u slučaju Lora imali telepatske sposobnosti, pa kad su svjedoci optužbe svojim kontradiktornim iskazima sami sebe pobijali, telepatijom obdareni članovi sudskog vijeća su njihove lažne iskaze tumačili kao istinite.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine je ista kao i za prošlu i iznosi 34,51 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakŠto se uporno krije u slučaju Hrvata uhićenih u Zambiji 
Sljedeći članakPodcast Velebit – Zoran Grgić: Detaljna analiza rata u Ukrajini i mogući pravci daljnjeg razvoja