Podcast Velebit – KGK pokazala srednji prst ubijenoj djeci

0
4071

Gesta kojom je bivša predsjednica svih Hrvata, pa i onih još u majčinoj utrobi, nerođenih, odgovorila na stav Miroslava Škore kojim bi zabranio pobačaj, mogao bi se shvatiti u nekom drugom kontekstu, kao spontana reakcija na pojavu Miroslava Škore kao čovjeka koji je prema tvrdnji HDZ-a  “skrivio što je ona izgubila izbore”, ako već nije spremna suočiti se sa stvarnošću, da je kao popularna i potencijalna pobjednica izgubila svaku šansu onog časa kada je pristala svoju kandidaturu apsolutno prepustiti u ruke nepopularnog HDZ-a.  

HDZ-ov ideološki odmak od svoje biračke baze postao je vidljiv na razne načine a između ostaloga i smjenom ministara, onih koji su bili koliko toliko na liniji prepoznatljivog suverenizma, drugima poput Blaženke Divjak, Marije Pejčinović Burić, Nine Obuljen Koržinek i drugih. Ništa to nema s Miroslavom Škorom koga su ankete jasno pokazale kao kandidata koji bi u drugom krugu uvjerljivo pobijedio i Kolindu Grabar Kitarović i Zorana Milanovića.

Da je kojim slučajem Zoran Milanović bio kandidat HDZ-a, a KGK nezavisna kandidatkinja, Zoran Milanović bi uvjerljivo izgubio. Ni HDZ ni KGK to očito nisu spremni priznati, iako su im glasači, ne po prvi puta, izborom većeg od dva zla to jasno pokazali, pa ispriku traže u Miroslavu Škori.  

Međutim, gesta kojom je bivša predsjednica svih Hrvata “počastila” svoj narod dolazi u kontekstu rasprave o Zakonu o pobačaju, gdje se kao protuargument postavlja crvena haringa*, odnosno trudnoća silovane žene kao rijetka pojava, kojom se želi obraniti legalizirani pobačaj kao česta i redovna pojava.

Gesta s prstom, uvežena sa zapada a simbolizira izraze kao “f..k off” i “up yours” niti malo ne doliči niti postojećem niti bivšem niti bilo kojem predsjedniku, a još manje predsjednici koja se u vrijeme svoga mandata predstavljala kao slijednica kršćanske tradicije.

* Crvena haringa – informacija namijenjena kako bi od pažnje odvukla stvarni predmet rasprave i odvela u zabludu. 


 

Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Prethodni članakDr. Ivo Korsky:
Ante Starčević i Hrvatska budućnost
Sljedeći članakPodcast Velebit EKSKLUZIVNO –
Elizabeta Mađarević prvi puta javno progovara o optužbama