Podcast Velebit – Krešimir Bušić:
Na Balkanu postoji samo jedan agresor

0
1983

Gost u Podcastu Velebit je povjesničar Krešimir Bušić s Instituta za migracije i narodnosti, te vanjski suradnik Odjela za povijest Hrvatskih studija

► Kako se plan Iseljavanje Arnauta, koji je napisao srpski akademik Vasa Čubrilović 1937. godine, primjenjuje na Hrvate u Srbiji?

► Koja je vrijednost knjige Protokoli velikosrpske ideologije, koja donosi ključne dokumente velikosrpskih osvajanja u zadnjih 200 godina?

► Zašto je hrvatskoj historiografija sakriven cjeloviti prikaz upornosti velikosrpskih planova?

► Kako se Memorandum 2 SANU primjenjuje u Hrvatskoj i ostalim državama na prostoru bivše Jugoslavije?

► Zašto je potrebno dokumente velikosrpske ideologije staviti u kontekst vremena i političkih interesa?

► Kako je primijenjen sličan model osvajanja kroz sve dokumente od Načertanja, Karadžićevog pamfleta “Srbi svi i Svuda”, teksta iz Srbobrana “Do istrage vaše ili naše”, ustava i i poslovnika Crne ruke, Micićeva Zenita, Moljevićeva “Homogena Srbija” i “Iseljavanje Arnauta”, do Memoranduma 1. i 2. SANU?

► Zašto je reprint časopisa Zenit, koji je afirmirao militantno jugoslavenstvo, srpski predsjednik Boris Tadić poklonio tadašnjem hrvatskom predsjedniku Josipoviću?

► Kako je nastao Čubrilovićev tekst ‘Iseljavanje Arnauta’?

► Koliko je Hrvata danas ostalo u Srbiji?

► Kako je provođeno etničko čišćenje Hrvata u Vojvodini?

► Kako se kolonizacija Hrvatske pod egidom tzv. Agrarne reforme iz dvadesetih godina, nastavila i devedesetih godina prošlog stoljeća?

► Što je ostalo od Hrvatima naseljenog Zemuna?

► Kakav je položaj, prava i status ‘asfaltiranih cesta’ danas Hrvata u Vojvodini?

► Što je danas ostalo od nekadašnje Subotice, koja je prije nešto više od jednog stoljeća bila najveći grad naseljen Hrvatima?

► Koja je to politika zadnjih stotinjak godina bila jedini izvor sukoba na prostoru tzv. Regiona?

► Koja je glavna institucija za provođenje osvajačkih planova velikosrpskih ideologa?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPrihvatiti stvarni smisao Božića i odbaciti
“ho-ho-ho” izmišljenog djeda Mraza?
Sljedeći članakPodcast Velebit – Miro Bulj: Nisam se bojao za Raspudića u Saboru; Grbin jest veći, ali Nino je brži