Podcast Velebit – Marko Jurič:
Kako s lošim ljudima napraviti dobru državu?

0
2110

► Kako to da Plenković i Milanović na Klisu i u Okučanima mirno stoje jedan pored drugoga, a do prije koji dan su se agresivno kitili atributima ‘karijes s Pantovčaka’, ‘gnoj’, ‘lopovi’, ‘udbašenko’, spominjali “matere”, “oca udbaša i još koješta? Nekad dok su muškarci još bili muškarci, a žene žene, takvu bi priliku obojica jedva dočekali da uživo riješe svoj spor.

► Milanović bi primanje Finske i Švedske u NATO uvjetovao rješenjem hrvatskog pitranja u BiH. U pravu je kad predlaže zatražiti od saveznika potporu, ali možda ne javno i provokativno.

► Plenković i Radman kažu da su godinama radili na popravljanju položaja Hrvata u BiH, ali koja korist od tih njihovih napora.

► Milanović 2010. govorio na skupu potpore Željku Komšiću, a danas je preokrenuo kaput.

► Hrvatska je premrežena malim gangsterskim skupinama bivših udbaša koje se opet dijele u interesne frakcije. Od pet generala, prema nekim izvorima, bar dva ili tri imaju neki izravni interes podržati Perkovića i Mustača.

► Milanović je ipak taj koji izaziva sukob, dok Plenković ne zna klako se postaviti nego postaje učesnik u međusobnom blaćenju.

► Misterij je zašto Plenković traži partnere među manjincima, prije svega Srbima koji ne priznaju temelje države, poput Oluje, nego i dalje četnikuju na jedan kulturniji način. Izjava “Oluja nema isti značaj Srbima  i Hrvatima” je točna, ali je isto tako i otkrivanje tople vode. Potpredsjednik vlade tko god bio, mora biti politički Hrvat.

► Rat u Ukrajini je najveća prijetnja u povijesti civilizacije. Putin ne može natrag, a naprijed je put u eskalaciju. Veliki je to izazov osobito za Hrvatsku koja se nalazi okružena nestabilnim i ratobornim susjedima. Kada tome još dodamo prepirke Milanovića i Plenkovića koje zapravo oslikavaju stanje svijesti hrvatskoga naroda, postavlja se suvislo pitanje: Kako s lošim ljudima napraviti dobru državu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakKao Dan doprinosa Perkovića i Mustača stvaranju Republike Hrvatske, predložen 28. srpnja
Sljedeći članakZapočeo svibanj, što bi zdrave snage rekle – kontroverzan mjesec