Podcast Velebit – Nakon izbora:
Hrvatskoj za opstanak treba smjena cijele garniture političara

0
2579

Osvrt Marka Juriča i Domagoja Pintarića na nastup trojice vodećih kandidata tokom predizborne kampanje.

MIROSLAV ŠKORO —  pokušaj svidjeti se svima mogao ga je koštati 40 tisuća glasova onih koji nisu mogli progutati tolike kompromise. Previše se dodvoravao drugim opcijama.

KOLINDA GRANAR KITAROVIĆ — Debakl KGK svojim animiranim i gestikulativnim predstavljanjem orkestriranih izjava. Protukandidati preko noći pretvoreni u sukandidate. Mogla je barem pričekati par dana da se stišaju strasti. Poziv da se ne gleda u prošlost može samo značiti pokušaj da se sakrije ono što od obećanoga nije ostvareno. Tko god se u životu bavi varanjem, teži tome da se prošlost zaboravi.

Kao kandidat iza kojega je stajala najmoćnja stranka, jedva se provukla za 2% ispred nezavisnog kandidata Škore, i to radi njegovih nekoliko gafova koji su ga koštali više od ta 2% koliko mi je nedostajalo.

ZORAN MILANOVIĆ — je retorički nastupio snažno, solidno i državnički. Jedini nedostatk mu je da mu ništa ne možeš vjerovati. Čovjek koji kaže da bi opet po noći išao stavljati ćirilične ploče, nema pravo proklamirati da je rat završio. Ozbiljna države ne provodi zakone po noći.

Između HDZ-ova i SDP-ova kandidata nema velike razlike, osim što to Milanović nastupa puno iteligentnije.

Kako su neki kandidati mogli sakupiti više potpisa, nego što su dobili glasova? To baca ozbiljnu sumnju na ispravnost i legalnost pojedinih kandidata.

Sve dok se ne ostvari smjena političara, neće se ništa bitno promijeniti. U politiku moraju ući ljudi koji se do sada nisu bavili politikom.


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Prethodni članakU drugom će se krugu desni spektar uozbiljiti,
ili će u deveti krug
Sljedeći članakHrvatska nacija je politički zapuštena i krajnje nezainteresirana utjecati na vlastitu političku zbilju