Podcast Velebit – Nikola Kajkić:
Primjenjuje li se u Hrvatskoj segregacija na štetu Hrvata?

0
2575

Gost u Podcastu Velebit je Nikola Kajkić, nezavisni vijećnik u Vukovarsko-Srijemskoj županiji.
Kao djelatnik vukovarsko-srijemske policije istraživao je ratni zločin u predmetu Ovčara, ali je u srpnju 2018. suspendiran uz službeno obrazloženje: ‘zbog teške povrede službene dužnosti’.

► Mobiliziranje državljana RH iz redova hrvatske policije srpske nacionalnosti, od strane Srbije?

► Propusti, prikrivanje, sigurnosne pretpostavke u kontekstu prolaza sigurnosne provjere za zanimanje policajca?

► Zašto je podnio prijavu protiv novinara Borisa Dežulovića?

► Predstavljaju li Dežulovićeve izjave vrijeđanje Vukovara i Vukovaraca?

► Zašto je DORH odbio tu kaznenu prijavu?

► Kakve su se izjave čule za vrijeme nogometnog svjetskog prvenstva, vrijeđanje reprezentativaca nazivajući ih malim gadovima zbog pjevanja pjesme Lijepa li si, i je li to predstavljalo mržnju prema Hrvatskoj i njenim nogometašima?

► Slučaj posvajanja djece – kako se stječe hrvatsko državljanstvo za posvojenu djecu?

► Moguće zloporabe u radu policije i upravnih tijela koja sudjeluju u postupku izdavanja hrvatskog državljanstva?

► Kaznena prijava za četničke spomenike u Borovu selu – odgovor USKOK-a i DORH-a na okolnosti podnošenja kaznene prijave?

► Koji je kontekst nedavnog rušenja ćiriličnih spomenika na groblju u Vukovaru?

► Zašto je Ministarstvo kulture reklo da su to kulturni spomenici kao i mauzolej na groblju? Je li to usklađeno s hrvatskim zakonima?

► Postoje li propusti u radu inspektorice Državnog inspektorata, koja je obavila nadzor po njegovoj prijavi na groblju u Borovu selu?

► Zašto je prijavio inspektoricu koja je provodila taj nadzor?

► Zašto je Ministarstvo branitelja odbilo njegov prijedlog da se u selu Sarviš kod Negoslavaca gradi spomenik za 27 ubijenih Hrvata u listopadu 1991. godine?

► Što se sve događalo za vrijeme mirne reintegracije Podunavlja?

► U podcastu Kajkić otkriva kako su zločini na Ovčari bili planirani od strane vlasti pobunjenih Srba nakon pada Vukovara u studenom 1991. godine.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine je ista kao i za prošlu i iznosi 34,51 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPodcast Velebit – Nikola Grmoja: Gašenje sisačke rafinerije bio je mađarski uvjet za hrvatski ulazak u Schengen
Sljedeći članakJoš pamtim riječi nekadašnjeg predsjednika HSP-a Parage o HDZ-u…