Podcast Velebit Q&A – Ante Nazor: O AID-u, optužnicama u BiH i pokušaju smjene kadrovima iz zloglasne Documente

0
3135

Gost u Podcastu Velebit je dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata koji je odgovorio na pitanja gledatelja Patreona.

► Tko je dao nalog da se bosansko-hercegovačka tajna služba AID pusti u Državni arhiv RH? Na temelju tako prikupljenih materijala kasnije su pokrenute optužnice u BiH protiv hrvatskih generala.
► Kako je bosansko-hercegovačka strana iz svojih arhiva uklanjala dokumente koji su kompromitirajući za časnike Armije BiH?
► Treba li u Hrvatskoj napraviti jednu instituciju, neku vrstu domovinske knjižnice, koja bi objedinila razne naslove vezano uz Domovinski rat?
► Po kojem ključu se svakodnevno u domaćim medijima vodi kampanja javne stigmatizacije branitelja, stvaranje percepcije da su neobrazovani, zaostali, lažnjaci, visokih mirovina?
► Kakva je bila uloga generala Praljka u Oluji?
► Kako je taj Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata opremljen?
► Traju li još uvijek kampanje dijela jugoslavenskih utjecajnih krugova u Hrvatskoj, s ciljem smjenjivanja vodstva Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i postavljanjem na čelo te važne institucije kadrove iz notorne Dokumente i zloglasnog Štrbčevog Veritasa, kao što je to bio slučaj u zadnjem mandatu SDP-ove vlade prije nešto manje od deset godina?


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Prethodni članakJasno je zašto Hrvatska nije potpisala izjavu
o osudi komunističkog totalitarizma
Sljedeći članakPodcast Velebit – Kako izgleda zahvalnost na bošnjački način?