Podcast Velebit – Slobodan Prosperov Novak i Igor Vukić:
Kako je Vukovar srušio mit o Jasenovcu

0
2661

Gosti u Podcastu Velebit su povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak i povjesničar i publicist Igor Vukić.

► Važnost žrtve Vukovara – Kako mučeništvo potakne ljude na još snažnije napore!?

► Koliko mi danas moramo biti zahvalni žrtvi Vukovara, jer zahvaljujući toj žrtvi, možemo slobodno otvoriti tvrde tabu teme kao što je primjerice Jasenovac.

► Zbog čega je priča o logoru Jasenovac od Drugog svjetskog rata u jugoslavenskoj, a isto tako i u današnjoj hrvatskoj historiografiji pretvorena u tvrdu povijesnu dogmu?

► Jugoslavija je aktivirala komunističku inkviziciju i sumnjivce trpala u zatvore na dugogodišnje robije, a danas oni koji sumnjaju u tu dogmu isključuju se iz svih društvenih, financijskih tokova i gura ih se na marginu uz obavezno stigmatiziranje i  etiketiranje od revizionista pa do fašista.

► Kako tzv. hrvatski mediji koriste Jasenovac kao sinonim za masovne likvidacije?

► Da je kojim slučajem današnja Republika Hrvatska doživjela sudbinu NDH, da je poražena u Oluji, izgubila Domovinski rat i da se ponovo vratila u nekakvu Jugoslaviju, dakle da je bila nezavisna država samo četiri godine od 1991. do 1995., kako bi se onda danas u takvoj  državi govorilo i učilo u školama o te četiri godine samostalnosti?

► Što bi se govorilo, temeljem današnjih presuda, o Lori, o zatvoru u Osijeku, o Gospiću, itd?

► Iako režimski glasnogovornici formalno izjavljuju da se revizionizam ne može izbjeći i da s njim treba polemizirati, zašto se te polemike ne događaju?

► Što je Hrvatski tjednik objavio na naslovnoj stranici i zašto to smeta Pupovčevim Novostima?

► Zašto je Grga Novak povjesničar i arheolog bio u Jasenovcu i Staroj Gradiški?

► Što je on sve doživio za vrijeme svojih logoraških dana?

► Je li vidio masovne likvidacije?

► Koliko je mit o Jasenovcu kao logoru smrti ukorijenjen u srpskom narodu?

► Zar ne bi i Hrvatskoj i Srbiji bilo u interesu potaknuti inicijativu iskopavanja kako bi se točno utvrdio broj stradalih?

► Ako postoji niz radova koji upućuju na to da je Jasenovac bio radni logor, zar to nije dovoljan razlog da se to detaljno istraži, pogotovo ako postoji mogućnost da bi rezultati takvog istraživanja mogli bitno relaksirati odnose Srbije i Hrvatske?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakHoće li Nancy Pelosi ugroziti Milanovića a Laura Kövesi Plenkovića
Sljedeći članakNije svaki dan u studenom crno obojan