Podcast Velebit – Slobodan Prosperov Novak:
Protokoli velikosrpske ideologije od Načertanija do Memoranduma 2

0
5643

Povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak i novinar Marko Jurič predstavili su novu knjigu Edicije Velebit: ‘Protokoli velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2’

Knjiga donosi najvažnije dokumente od : ‘Načertanije’ Ilije Garašanina, ‘Srbi svi i svuda’ Vuka Karadžića, ‘Do istrage vaše ili naše’ Nikole Stojanovića, Ustav i poslovnik organizacije ‘Ujedinjenje ili smrt’, ‘Smrt je naša narodna igra’ tekst Ljubomira Micića iz časopisa Zenit, ‘Iseljavanje Arnauta’ Vase Čubrilovića, ‘Homogena Srbija’ Stevana Moljevića, Memorandum (1) SANU i do sad najcjelovitiju rekonstrukciju teksta ‘Memorandum 2’.

Suradnici na ovoj knjizi bili su Tihomir Dujmović, Davor Domazet Lošo, Mato Artuković, Marko Jurič i Slobodan Prosperov Novak. U Knjizi su korištene karte i fotografije bogate zbirke Hrvatskog državnog arhiva.

Mnogi će se pitati zašto sada ovakva knjiga kada je iz nas rat i stvorena država. Međutim naša realnost, zbivanja i manire naših istočnih susjeda upućuju na potrebu za ovakvom knjigom, osobito kada se pogleda u poglavlje ‘Memoranduma 2’ gdje se lako uviđa kako je mnogo toga spornoga i apsurdnoga što se događa u ovoj našoj hrvatskoj stvarnosti, ali i isto tako i kod naših susjeda u BiH i Crnoj Gori, plod smišljene politike, ili se radi o nevjerojatnoj slučajnosti i podudarnosti tamo zapisanih protokola i onoga što svakoga dana vidimo oko sebe.

Ova knjiga namijenjena je najširoj hrvatskoj čitateljskoj publici. Ona je nastala u okruženju Projekta Velebit koji na vrlo osebujan način povezuje brojne ljude i ideje i koji objedinjuje različite medije. Premda u našoj civilizaciji postoje znakovi sve većeg umiranja knjige, mi usuprot tomu vjerujemo da je ona i dalje najvažniji, a svakako najdjelotvorniji informacijski prostor. Ova knjiga ne želi se nikomu osvetiti, ali ona želi ukazati da samo život u istini može biti put svakog pojedinca i svakog naroda. U laži se ne može živjeti jer lažni su idoli posve oboreni u XX. stoljeću i mi kročimo danas prema jednom sretnijem vremenu u kojem niti jedan segment hrvatske prošlosti neće i ne smije biti nepoznat i krivo tumačen. Ova knjiga upućena je tom idealu.


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email:  edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

 Donacije u kriptovaluti:
*BTC: 3FnximVAZfNAbCW8MbHH9zw2dXFCf2k4HV
*LTC: MSJQVSgzGf9QfQFm26xar2UGUgU9VtEHuV
*ADA: addr1vxyx32jxqr5aguxy0g0gq93psqra79vyfkszauzl26wsz2s3sd4yh
*XTZ: tz1bSvxzfE8hchyMfYp8fEHn3CcDhtGGTqsG

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakPrva ozbiljna znanstvena knjiga
o jasenovačkim logorima
Sljedeći članakMožemovci dokazali da je Zagreb
institucionalno crveni grad