Podcast Velebit – Stjepo Bartulica:
Predsjednički izbori u SAD-u su borba dobra i zla

0
3069

Gost u Podcastu Velebit je saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica, novinar Robert Valdec i komičar Domagoj Pintarić.

Kako to da je Florida, bila prebrojena prvi dan, a u državama u kojima se dogodio preokret, u Nevadi, Pensilvaniji, Georgiji i Arizoni, prebrojavanje je trajalo nekoliko dana?
Hoće li se i kako u cijelu priču uključiti i Vrhovni sud SAD-a?
Jesu li u Nevadi glasali ljudi bez prebivališta u toj državi?
Zašto američki ali i hrvatski mediji, umjesto da izvještavaju o sadržaju press konferencija Trumpovog stožera, izvještavaju o formi, tko je bio, gdje je bilo itd?
Je li u SAD-u uvedena medijska cenzura?
Zašto su se hrvatski mediji uključili u kampanju na isti način kao i američki – ne prenose sadržaj nego formu, ili se bave ismijavanjem Trumpa, predskazuju kako će ga ostaviti supruga Melanija i sl?
Što bi Staljin rekao na prekid prijenosa Trumpove press konferencije na TV mrežama ABC, NBC i CBS, s obrazloženjem da ‘predsjednik iznosi dezinformacije’?
Je li novinarstvo kapituliralo pred korporativnim interesima medijskih kuća?
Što znači kada Twitter ispod Trumpovih objava stavlja komentare kojima se ograđuje ili polemizira s navodima američkog predsjednika?
Mediji su proglasili Bidena pobjednikom, a temeljem toga svjetski vođe, državnici i predsjednici pužurili s čestitkama. Kakav je to presedan?
Jesu li i SAD i Rusija kao slijednik SSSR-a, zamijenili odnose prema političkim i medijskim slobodama?
Što znači ocjena politički korektnih analitičara da je Trump ohrabrivao populizam i krajnju desnicu u Europi, te da će njegov odlazak pomoći da se Poljska, Mađarska ili slovenski premijer Janez Janša brže vrate ‘europskim vrijednostima zajedništva’?
Potencijalno novi američki predsjednik Joe Biden je 90-ih bio žestoki kritičar velikosrpske agresije i zalagao se za intervenciju NATO-a. Je li on bliže hrvatskim političkim interesima?
U kojem će pravcu ići Bidenova politika s obzirom na njegova zalaganja za više testiranja i nošenje maski, protivljenje povlačenju iz Svjetske zdravstvene organizacije i za zabranu ulaska ljudima iz Libije, Irana, Somalije, Sirije, Jemena, Sjeverne Koreje i Venezuele?
Hoće li Biden umanjiti policijske ovlasti i smanjiti broj zatvorenika kojih danas u američkim zatvorima ima oko 2 milijuna?
Tko je Bidenova potpredsjednica Kamala Harris?
Što znači ‘veliki reset’ iz pisma bivšeg Apostolskog nuncija u SAD-u, nadbiskupa Carla Maria Vigana?
Jesu li mediji ili većina njih u SAD-u pa tako i u Hrvatskoj, ‘druga Zvijer’ iz Ivanovog Otkrivenja?


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

► IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

► na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

► ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.

Prethodni članakZadar – vatikanska administracija
i apeninska aspiracija
Sljedeći članakPodcast Velebit – Stipe Majić Pipe:
Hrvatska još uvijek nije pobijedila u Vukovaru