Podcast Velebit – Tanja Belobrajdić: Kako je pod pritiskom javnosti otkazana kontroverzna tribina “Srbi u Drugom svjetskom ratu”

0
3731

Gošća u Podcastu Velebit je braniteljica Vukovara i književnica Tanja Belobrajdić.

Slučaj učiteljice Snežane Šević, kako je prikupljala informacije i slični slučajevi u Vukovaru?

Poginuli i nestali branitelji Vukovara. Kako je to iskustvo oblikovalo stavove?

Ako pobjednici sude, tko je pobijedio u Domovinskom ratu?

Tribina o Srbima u Drugom svjetskom ratu i jedna od izlagača Snežana Šević.

HRT izvjestio o sukobu Deura i Sačića oko Snežane Šević, Deur vikao Sačiću ‘jugoslavensko govedo’ te je tako ta svađa potpuno sakrila problem oko Snežane Šević.

Je li to slučajno tako ispalo u korist Ševićke i SDSS-a, koalicijskog partnera HDZ-a?

HRT najavljujući prilog spominje nejasno kako je Ševićka pisala nešto protiv branitelja.

Evo nekih njenih bisera:

6. maja 1990. Hrvatska desničarska, nacionalistička Hrvatska demokratska zajednica DZ je pobedila na izborima u Hrvatskoj. Za vreme predizborne kampanje, pristalice ove kao i drugih hrvatskih nacionalističkih partija, počeli su prema Srbima primenjivati tzv. ‘šiptarski’ metod uznemiravanja…

Specijalci MUP-a Hrvatske napali su Plitvice 31. marta 1991., Pakrac 6. aprila 1991. i Borovo Selo 2. maja 1991. Srbi su odbili napad, odbranili selo i razbili ustaške snage, pa je to bila prva srpska vojnička pobeda u hrvatsko-srpskom ratu.

13. Avgusta 1991. posle 14-časovne borbe oslobođen je Dalj. Time je počela intenzivna borba Srba u Hrvatskoj za njihova elementarna nacionalna prava.

2. maja 1991. hteli su u Borovu Selu izvesiti šahovnicu. U selu, gde su dve-tri kuće hrvatske, izvesiti šahovnicu, simbol srama i užasa, bilo je ravno samoubistvu. I, Hrvati su izvršili samoubistvo…

Hrvati su svuda vešali svoje šahovnice i promovisali svoje ustaške ideje. Srbi to  prihvatiti nisu mogli…

Tu su ‘hrabri domoljubi’ vadili decu iz majčinih utroba, nizali lančić od dečjih prstića, silovali srpske žene i devojke, odsecali glave, vadili oči, spaljivali ljude i radili sve ono što samo bolesni um može da smisli. Srbi su morali da unište sotonu…

Kako danas ta žena predaje osnovnoškolcima u hrvatskoj školi, uči li i mlade Srbe takvim stavovima?

Zašto joj je Ministarstvo obrazovanja dodijelilo nagradu za naj-učiteljicu prošle godine?

Je li Ministarstvo to učinilo zato što je znalo ili zato što nije znalo za stavove Snežane Šević o Hrvatima i Domovinskom ratu?

Kako je pod pritiskom javnosti Državna agencija za obrazovanje otkazala tribinu u Karlovcu?

Zašto tjednik Novosti sustavno radi na stvaranju animoziteta Hrvata i Srba, zašto želi Hrvatima ogaditi Srbe?

Čemu služi Bilten SNV-a?

Je li stvaranje animoziteta između Hrvata i Srba metoda Pupovca i ekipe u SDSS-u, kojom trajno ostaju u vladajućim kombinacijama u Hrvatskoj?

Slučaj HT i osuda HND-a zbog pisanja o SNV-u, Novostima i Vida TV?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“RAĐANJE NACIJE”

500 godina hrvatskoga nacionalizma
Marko Marulić i njegovo vrijeme

Za narudžbu treće knjige iz Edicije Velebit “Rađanje nacije – 500 godina hrvatskoga nacionalizma autora Slobodana Prosperova Novaka i Viktorije Franić Tomić, tvrdo ukoričene i otisnute na 352 stranice, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku s uračunatim troškovima poštarine je ista kao i za prošlu i iznosi 34,51 euro. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakBleiburg je kruna jugoslavenstva
Sljedeći članakMalo o Pernarovom svjedočenju, Livajinom pjevanju i Stipinim ekscesima