Podcast Velebit Uživo – Željko Glasnović:
Zašto incident u Supetaru Pupovac koristi za stvaranje mržnje?

0
6712

U večerašnjem Podcastu Velebit, gen. Željko Glasnović najavio mogućnost svoje kandidature na predsjedničkim izborima.

Incident na Braču koji se stavlja u kontekst međunacionalnog sukoba poprima sve više naličja. Od one službene verzije da su navijači Torcide iz čista mira pretukli mladiće srpske nacionalnosti, do toga da se tu radi o sukobu navijačkih skupina jer su srpski mladići pripadnici navijačke skupine Delija, pa se tu navodno radi o nekom poravnavanju dugova, a čuli smo i verziju da su bili pod utjecajem alkohola i usred Supetara izvikivali ‘Ovo je Srbija, ovo je srpsko more’.

Zanimljivo je da su tzv. hrvatski mediji papagajski prenijeli samo ovu prvu službenu verziju koju su dodatno začinili izjavom gradonačelice Supetra Ivane Marković, javnosti poznatoj po svojim tvrdim antihrvatskim stavovima zbog kojih je odbila pomoći financiranje komemoracije na Bleiburgu.

Pravo je pitanje je kako to da ni jedan medij nije pokušao saznati nešto više o tom događaju od svjedoka ili pripadnika Torcide? A upravo je to nešto što se zove rutinski postupak novinarske profesije, odnosno čuti i drugu stranu.

Ipak, ono što je najopasnije u ovoj priči je reakcija Milorada Pupovca koji koristi ovaj događaj za širenje mržnje i netrpeljivosti između Hrvata i Srba. Sjetimo se izjave izaslanika srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, Vladimira Božovića kojii je prije dvije godine u povodu pravoslavnog Božića u Zagrebu izjavio da će Srbija intervenirati ako Srbi u Hrvatskoj budu ugroženi. Povijest je vrlo upozoravajuća za Hrvate kada su u pitanju ovakve situacije i kasniji događaji kojima su poslužile kao isprika, kada je Srbija zloupotrijebila i žrtvovala Srbe u Hrvatskoj za svoje agresivne ekspanzionističke ciljeve. A povijest će se ponoviti onome tko iz nje nije naučio. I eto nas opet na temi o povijesti i tko forsira “zaborav prošlosti i okretanje budućnosti”.

U večerašnjoj ćemo emisiji pokušati saznati više o događaju na Supetaru na Braču pa pozivamo vas dragi gledatelji koji znate nešto više o tom događaju da nam se javite u emisiju preko Skype, WhatsApp ili na Youtube chatu. U emisiji gostuje general Željko Glasnović.


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA – Raiffeisenbank Hrvatska

ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

Prethodni članakCSI Velebit – Kako je došlo do raskola u Živom zidu
Sljedeći članakZaboravite prošlost