Podcast Velebit – Veseljko Kralj:
Hrvati moraju biti i muškarci i muževi

Dobar otac je onaj čovjek koji je dobar muž svojoj ženi da bi ona mogla biti biti dobra majka njihovoj djeci. Hrvatice su češće u crkvi, ali Hrvati moraju postati muževi i stupovi vjere. Preko muškarca dolazi blagoslov u obitelj.

0
2479

Udruga Muževa katolika uputila je poziv na Svetu misu za Domovinu i ljude na vlasti, na blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca u 7 sati u Zagrebačku katedralu. Nakon svete mise Udruga poziva na zajedničku molitvu krunice na Trgu bana Josipa Jelačića na čast Gospi, odvjetnici Hrvata.


U Podcastu Velebit gostovao je Veseljko Kralj, angažirani katolički laik. Oženjen je, otac sedmero djece, ili kako sam kaže: “Mojoj dragoj ženi Kristini i meni, Bog je, ničim zasluženo, darovao sedmero djece”.

Veseljko Kralj nas je uveo u potresno životno iskustvo, u kojemu je sam lutao i tražio Boga. Kada se našao u dvojbi, na sudu je odlučio govoriti istinu, koja ga ja odvela u zatvor. Ali u toj istini i u tom zatvoru pronašao je slobodu, koju samo Bog može dati.

Poslušajte priču o njegovom  obraćenju koje je postalo posebni blagoslov za njegovu obitelj. Žene su po naravi emotivnije i privrženije Crkvi, ali naš sugovornik ukazuje na iznimnu važnost i poslanje muža i oca u obitelji. To je i razlog zašto su osnovali Udrugu muževa katolika.

Bit i smisao kršćanstva je istina. Samo Istina će nas osloboditi, zato istinu treba govoriti. Istinu o stradanjima Hrvata u Prvom i Drugom svjetskom ratu, istinu o Bleiburgu, istinu o Jasenovcu, istinu o Domovinskom ratu. Hrvatska se ne smije bojati istine.

Zašto su propali svi dosadašnji pokušaji da Hrvatska izađe iz zabrinjavajućeg stanja, koje se očituje u gospodarskoj krizi, rastakanju moralnih i društvenih vrijednosti, padu na nataliteta i iseljavanju?

Je li se narod udaljio od Boga i ogriješio o svih Deset Božjih zapovijedi?

Kako se vratiti Bogu i tako ponovno zadobiti njegov blagoslov?

Kako je Hrvatska pobijedila u ratu daleko najdmoćnijeg neprijatelja?

Koje je bilo najjače oružje hrvatskog vojnika i što je u tome značilo veliko pouzdanje u Boga i zagovor Blažene Djevice Marije?

Zašto su pobačaj i psovka najveće zlo rasprostranjeno u hrvatskom narodu?

Možemo li očekivati Božji blagoslov dok svake godine deseci tisuća nerođene djece završavaju u kanalizaciji?

Europa, kakvu je poznajemo, nestaje pred našim očima. Već pola stoljeća žene u Europi u prosjeku rađaju samo oko 1,2 djece, što vodi ubrzanom izumiranju. Isto stanje i istu sudbinu dijeli i Hrvatska. Kako je zapravo Božja zapovijed imati barem četvero djece?

Odgovore na ova i druga pitanja poslušajte u Podcastu Velebit.


Svima vama u Domovini i iseljeništvu,
koji nas možete podržati donacijom,
biti ćemo zahvalni za svaki pa i najmanji iznos.

Naši brojevi računa su:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X

ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

 

 

Prethodni članakStoljeće srpskog hegemonizma
koje Plenković nastoji produljiti
Sljedeći članakRiječ autora na predstavljanju knjige
Stoljeće srbijanskoga terora 1918. – 2018.