Ove godine nema podmetnutih požara na područjima jedinstvenoga jugoslavenskoga kulturnoga prostora (JJKP). Na primjer uokolo Pule i na Brijunima ne gori. Istarski dani srpske kulture i privatno „pozorište“ R. Šerbedžije imaju učinkovitu protupožarnu, pače preventivnu zaštitu. Obuhvaćeni su koncepcijom ONO i DSZ.
Ali gori na hrvatskome kulturnom području, koji nije pod nadzorom jugoslavenskoga. Primjerice na zadarskome području u samo dva sata planulo je više od deset požara, odnosno u dvadeset i četiri sata vatra se pojavila na trideset i šest požarišta. Kartografija ne laže: Gori od Hvara do Ugljana i od Splita preko Šibenika do Zadra. Gori tzv. meki trbuh. Zatvara se, balvana mu, i ključna prometnica A1! A sve je počelo s lažima o vjerskim slobodama… Politikom „ugroženosti“.

Oduvijek mi je zemljopis bolje ležao od geografije, slijedom toga i zemljovidi od geografske karte. Pogledom na zemljovid utvrdih kako ove godine nema podmetnutih požara na područjima jedinstvenoga jugoslavenskoga kulturnoga prostora (JJKP). Na primjer uokolo Pule i na Brijunima ne gori. Istarski dani srpske kulture i privatno „pozorište“ R. Šerbedžije imaju učinkovitu protupožarnu, pače preventivnu zaštitu. Obuhvaćeni su koncepcijom ONO i DSZ.

Ali gori na hrvatskome kulturnom području, koji nije pod nadzorom jugoslavenskoga. Primjerice na zadarskome području u samo dva sata planulo je više od deset požara, odnosno u dvadeset i četiri sata vatra se pojavila na trideset i šest požarišta. Kartografija ne laže: Gori od Hvara do Ugljana i od Splita preko Šibenika do Zadra. Gori tzv. meki trbuh. Zatvara se, balvana mu, i ključna prometnica A1! A sve je počelo s lažima o vjerskim slobodama… Politikom „ugroženosti“.

Vjerske slobode Alojzija Stepinca i Miroslava Bulešića?

Vatrogasci gase, trude se, no požari izazvani radikalnom i terorističkom operativom JJKP-a nisu posao samo vatrogasaca. Shvatio je to izgleda i predsjednik Trump, o čemu ću pobliže pri kraju teksta. Ognjogasci se bave posljedicama. Uzroke terorizma i jugoslavenske uroke treba sanirati u korijenu. A to se u sređenoj državi radi od razine središnje države do razine mjesne samouprave. Od obavještajne razine do razine unutarnjih poslova. Od svega toga aparata koji je na raspolaganju, koriste se, čini se, samo brentače i šmrkovi, kanaderi i zahrđale cisterne dobrovoljnih vatrogasnih društava. I to je nešto, ali je nedostatno.

Najnovija serija požara počela je usklađeno s izvještajem kojega je potpisao State Department oour Buzin, a napisali teoretičari i praktičari jedinstvenoga jugoslavenskoga kulturnoga prostora. Onda su uslijedili Dani srpske kulture u Istri, da bi turističku sezonu završili serijom podmetnutih požara po sjevernoj i srednjoj Dalmaciji, uključujući i otoke Hvar i Ugljan, kako bi turisti iz Hrvatske odnijeli što apokaliptičniju sliku i nikad se više ne vratili, osim u Pulu na užičko kolo otcupkano na Trgu maršala Tita.

Teroristička dimenzija požara u Hrvatskoj i ove godine smrdi na već viđenu balvan revoluciju i međunarodni terorizam s obzirom na dosadašnja mini uhićenja u kojima su uhićeni hrvatski državljani i njihova rodbina iz Srbije. Riječ je o međunarodnome terorizmu, odnosno o „porastu četničkoga ekstremizma“, kojega je potpalio lijevi ekstremizam opisan u narečenom Izvještaju, o kojemu se domaća visoka politika niskih dometa ne želi izjasniti unatoč nedvojbenim objektivnim pokazateljima njegova razorna djelovanja. S druge strane, Ministarstvo vanjskih poslova i još nečega, izvještaj JJKP-a, potpisan po Obaminoj administraciji, „primilo je na znanje“. Što sam razumio kao da se slaže s iznesenim protuhrvatskim stajalištima, prema kojima su u Hrvatskoj ugroženi svi osim Hrvata. Upravo su ta stajališta nagazne mine i sredstvo potpaljivanja. Izgleda kako je stanje vjerskih sloboda bilo zadovoljavajuće u doba montiranoga procesa Alojziju Stepincu i klanja Miroslava Bulešića.

Fućkaš preventivu, saniraj posljedice i vozi dalje

To „primanje na znanje“ je isto kao da je Tuđman početkom devedesetih žmirio na balvan revoluciju, odnosno na unutarnju agresiju pobunjenih Srba, navođenih iz Beograda. Srbija je tada provodila prvi Memorandum SANU, a sad provodi drugi i uvježbava ga na terenu. Sad su sigurni i „srpska kultura u Istri“ i JJKP, da se osim balvanima, destabilizacija hrvatske države može, barem ljeti, izazvati i serijom požara podmetnutih u isto vrijeme na više različitih mjesta, te da za taj vid terorizma nije potrebna nikakva dodatna priprema osim praćenja vremenske prognoze. Jer u Hrvatskoj nema prevencije, otklanjaju se samo posljedice međunarodnoga terorizma srpske kulture i JJKP-a poduprtih (ove godine) izvještajem State Departmenta o stanju vjerskih sloboda JJKP-a u Hrvatskoj.

Bilo bi dobro da hrvatski analitičari mjerodavnih službi naprave analizu sigurnosne situacije po županijama. Uvidjet će da su glede požara i napada na vitalne prometnice usred turističke sezone najlošije prošle županije u kojima hrvatski branitelji slobodno pjevaju. Tamo gdje su hrvatski branitelji kuš (pod tepihom) tamo ne gori, jer je cilj JJKP-a i Memoranduma II ostvaren. Ne gori, dakle, tamo gdje slobodno pjevaju i užičko kolo vode u Oluji poraženi agresori. Je li to slučajno? Nije. Judeki i yudeki slobodno marširaju Hrvatskom, kao talibani Pakistanom, na koji ću se vratiti malo niže.

I u Sloveniji „Komunjara“ proizvodi JJKP

Jugoslavenski terorizam provodi politiku spaljene zemlje samo tamo gdje je siguran da se jugokorov ne može održati nesmetano sišući hrvatski „budžet“. Ono što JJKP ne može zauzeti maršem kroz institucije s pripadajućim proračunima i kulturnom hegemonijom (sve uz nesebičnu pomoć neučinkovitih nam vlada i HRT-a), pretvara u prah i pepeo. Gore maslinici, šume i makija, gori nebo i zemlja i to u pravilu kad zapuše bura. A otpora države prema toj politici terora nema ni na retoričkom, kamoli protuterorističkom planu. Devedesetih se barem jasno reklo da je balvan – balvan, a balvan postavljen na cestu – terorizam. Danas podmetnuti požari nisu terorizam iako su opasniji od balvana. Riječ je o otvorenom rušenju nevjerojatno uspjele turističke sezone.

U Puli hrvatski branitelji, kao što znamo, ne smiju pjevati iako je Pula hrvatski grad. To znači da je Pula hrvatski grad poražen JJKP-om. A JJKP još od 1945. ne podnosi hrvatske branitelje ma gdje bili. Samo mrtav hrvatski branitelj može biti dobar hrvatski branitelj. Pulski Dom hrvatskih branitelja judeki i yudeki pretvorili su u poligon užičkoga kola. Zamislite da Thompson pjeva u Užicama na danima hrvatske kulture. Kakva bi to fešta bila! A u Puli su održani Deveti dani srpske kulture u Istri, u okupiranome Domu hrvatskih branitelja i na zaostalome Trgu maršala Tita. Koje poniženje za hrvatskobraniteljsku populaciju i autentični hrvatski antifašizam. Koje veličanje kulture agresora na zaostalom trgu velezločinca. To je moguće samo u Hrvatskoj. Samo u ozračju „političke stabilnosti“, to jest bratstva i jedinstva. Ova i nekoliko prethodnih vlada tomu nisu dorasle, stoga su sukrivcima hrvatskoga posrnuća u provaliju JJKP-a i odreknuća od hrvatskoga identiteta.

JJKP ne miruje samo u Hrvatskoj. Nedavno je u Sloveniji tamošnja tvrtka „Komunjara“ predstavila dva nova piva, koja ne bih popio ni u Sahari. Jedno se zove Tito, a drugo Jovanka. Jednako jugokomunjarski bilo bi da su ih nazvali Kardelj i Pepca.

Naša Oluja ne prestaje

Nedavno je stanovita Rada Borić, čini se predstavnica revolucionarne organizacije Antifašističkoga vijeća žena (AFŽ), kršeći hrvatski javni red i mir i uspostavljajući jugoslavenski, izjavila kako će promjena imena zagrebačkoga Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, svrstati Hrvatsku na gubitničku stranu u Drugom svjetskom ratu. A SDP poručuje kako će vratiti ime Trga maršala Tita kad dođe na vlast, čime ne samo da krši javni red i mir, nego i izaziva građanski rat.

To je ta logika JJKP proistekla iz jednoumlja KPJ/SKJ kojoj se priklanjaju ostatci totalitarnoga jugokomunističkoga režima. Međutim, istina je prema afeže revolucionarnoj logici vrlo uznemirujuća. Naime, kaj, tjerajući mak na konac ne samo da se Borićeva svojom izjavom svrstala u poražene snage u Domovinskom ratu, nego su Dani srpske kulture u Istri svrstali Istru na gubitničku stranu u Domovinskome ratu, jedinome temelju hrvatske moderne države! A prava je istina još gora i kaže kako službena Pula, Umag i Rovinj provode Memorandum II. I sve nam to govori kako u Istri kronično nedostaju suvremeni Mihovili Pavlinovići i Bože Milanovići, a da je previše afežejki i općenito jugokomunista i njihovih potomaka raspoređenih po mjestima gdje se donose političke odluke.

Stoga ovih dana, utjehe radi zbog nesnošljivoga mentalnoga i protupožarnoga stanja u Lijepoj našoj a ne njihovoj, po Zadru tražim majicu s natpisom: NAŠA OLUJA NE PRESTAJE. Naći ću je, ma gdje bila. Možda se i fotografiram u njoj, riskirajući prekršajnu prijavu za remećenje javnoga reda i mira jedinstvenoga jugoslavenskoga kulturnoga prostora i vjerskih osjećaja Antifašističkoga vijeća žena, UDBE, SUBNOR-a, Socijalističkoga saveza radnog naroda Jugoslavije i drugih revolucionarnih organizacija prepjevanih u tzv. civilno društvo zaduženo za lažno optuživanje s discipliniranjem hrvatskoga naroda i njegov preodgoj po mjeri JJKP-a – što je, ruku na srce, krajnji cilj (kukurikularne) reforme obrazovnoga sustava.

Trump pobija Izvještaj State Departmenta?!

Moram se vratiti na početak potpaljivanja, tj. na izvještaj State Departmenta o stanju vjerskih sloboda pripadnika JJKP-a. Čini se da će ga SAD morati korigirati poslije noćašnje poslanice (prve) predsjednika Donalda Trumpa u kojoj se dotaknuo i međunarodnoga terorizma. Veli Trump: „Vojnik razumije ono što mi kao nacija često zaboravljamo, da je rana jednog pojedinca rana svih nas. Kada jedan dio Amerike pati, svi patimo, kada jedan građanin doživi nepravdu, svi je doživljavamo zajedno“. Pokušajmo prepjevati stvari na naš teren – kad gori jedan dio Hrvatske, to je rana cijele Hrvatske, kad prekršajno gone Thompsona, gone sve hrvatske branitelje. Kad u jednom dijelu slave diktatora, onda je to pitanje cijele Hrvatske, kad u jednom dijelu Hrvatske plešu užičko kolo, ponižavaju cijelu državu, jer agresor još nije vratio opljačkano nam kulturno blago, niti je vratio sve „nestale“ hrvatske državljane koje je pomlatio u srpskim koncentracijskim logorima, niti je platio ratnu odštetu.

Trump je, nevjerojatno ali istinito, prihvatio Tuđmanovo načelo nacionalne pomirbe! Noćas je rekao: „Mladići i djevojke koje šaljemo u rat zaslužuju da se vrate u državu koja nije u ratu sama sa sobom, ne možemo širiti mir po svijetu ako sami nismo pomireni“. Da, i Hrvatska je slala u oslobodilački rat mladiće i djevojke, no, danas je u ratu sama sa sobom i to otkad po „regionu“ širi jugoslavenski mit bratstva i jedinstva, a doma uspostavlja jugoslavenski red i mir, to jest poredak i režim. Ako Amerikanci ne mogu dalje bez nacionalne pomirbe, teško da mogu i Hrvati. Izvještaj State Departmenta vodi u podjele, u rat Hrvatske same sa sobom i ne pridonosi pomirbi. On je prilog dekristijanizaciji, koju ovdje provode dijelom stari komunisti, dijelom njihovi potomci, dijelom profesionalni plaćenici. SAD bi to morale znati, ali se daju dezinformirati od propagandista crvenoga fašizma.

Trumpov zaokret ide dalje: „Gotovo 16 godina nakon 11. rujna vodimo rat bez pobjede, rat u Afganistanu, to je najduži rat u američkoj povijesti. Dijelim frustraciju američkog naroda zbog toga, kao i frustraciju zbog naše vanjske politike koja je trošila vrijeme na laži o izgradnji nacije po uzoru na našu naciju“. Na što je hrvatska diplomacija trošila vrijeme od 3. siječnja 2000.? Na laži o „ustaškim zmijama“ i sličnim glupostima! Zato su judek i yudeki ratnu pobjedu pretvorili u poraz, a Hrvatsku podijelili u nekoliko oaza JJKP-a i nekoliko etnički očišćenih krajeva, uglavnom slavonskih, što agresoru nije uspjelo s cijelom JNA, četnicima i teritorijalnom obranom, arkanovcima, šešeljevcima i ostalom bandom.

Ne mogu vjerovati vlastitim očima kako Trump izravno pobija buzinski pamflet. Kao da govori o hrvatskoj stvarnosti kad kaže „da se dobar dio države vratio u ruke terorističkih neprijatelja. Naši vojnici su gledali kako gradove koje su oslobađali i krvlju osvajali padaju u ruke ISIS-a“ (u našem slučaju u ruke RSK, nap. a). Pa i ovo je zanimljivo: „Nitko ne može zanijekati da smo suočeni s teškim problemima, ali nemamo luksuz vraćanja u prošlost“. Stvarno, i za Hrvatsku je nesaglediv „luksuz“ vraćati se u prošlost jugoslavenskih standarda.

Strategije principijelnoga realizma Hrvatska nema

„Uvjeti na tlu, a ne nekakvi arbitrarni rasporedi, vodit će našu strategiju odsad. Američki neprijatelji ne smiju znati naše planove. Neću reći kada ćemo napasti, ali napast ćemo ih“, obećao je Trump Amerikancima. Pritom su „neprijatelji“ teroristi i talibani. Imamo li mi neprijatelje i kakvoga su karaktera, jesu li to „lijevi ekstremizam“ i „porast četničkoga ekstremizma“, ili su to hrvatski branitelji za dom poput Trumpa spremni?

Najavljujući novu strategiju „principijelnoga realizma“ Trump je kazao: „Drugi temelj strategije je integracija svih instrumenata američke moći: diplomacije, vojske i ekonomije“. Sve se to odnosi na „borbu protiv talibana“. Mi u Hrvatskoj zaboravili smo ovdašnje talibane i teroriste. Nemamo, dakle, strategiju načelnoga realizma. A trebalo bi u borbi protiv jugokorova i četnika integrirati diplomaciju, vojsku i ekonomiju. Ovdje jugotalibani s hrvatskim novcima u suradnji s veleposlanstvom iz Buzina neprincipijelno kroje sudbinu cijele nacije.

Trump nastavlja u kontekstu Afganistana: „Mi smo partner i prijatelj, ali nećemo im diktirati kako da žive i uređuju svoje društvo. Mi ne gradimo nacije, mi ubijamo teroriste“, pojasnio je Trump svoj otklon od prethodne američke politike. Izvještaj State Departmenta o stanju vjerskih sloboda, nasuprot novoj Trumpovoj politici, diktira Hrvatskoj kako treba živjeti i urediti svoje društvo. Što odsad vrijedi za Afganistan, valjda će vrijediti i za Hrvatsku.

Halo Donald: I Hrvatska ima svoj Pakistan

Trump kaže da želi „promijeniti način na koji se ophodimo prema Pakistanu, više ne možemo šutjeti na njihovo pružanje utočišta teroristima“. Može li Hrvatska šutjeti na pružanje utočišta teroristima u susjednim državama, ne samo u Srbiji već i u Bosni i Hercegovini? Izgleda da može, jer ako bi se suprotstavila, mogla bi ugroziti njihove vjerske slobode, kako to proizlazi iz pamflet Izvještaja State Departmenta. Osim toga Hrvatska je abolirala srpske teroriste, čak i ubojicu novinara Gordana Lederera, o čemu Trump sigurno nije izvješten. Na tragu nove politike SAD-a, moguće se stvari promijene. Ne tvrdim, ali… halo, Donald, reci svojima u Buzinu da i Hrvatska ima svoj Pakistan. I crveni fašizam na djelu, s kojim, da se razmemo, buzinčad šuruje protiv interesa i Hrvatske i SAD-a. I reci svojima da je Jugoslavija mrtva. Death. Kužiš?

Još o istome: „Pakistan ima puno za dobiti ako bude partner u našim naporima u Afganistanu i puno toga za izgubiti ako nastavi davati utočište talibanima i drugim organizacijama… ali Pakistan je iste organizacije koje svaki dan pokušavaju ubiti naše ljude udomljavao. Davali smo im milijarde, a oni zbrinjavaju teroriste. E, to se mora promijeniti, odmah. Nijedno partnerstvo ne može preživjeti to, vrijeme je da demonstriraju predanost civilizaciji, redu i miru“ – rekao je predsjednik SAD-a i podsjetio me što sve u Hrvatskoj moramo promijeniti odmah. Hrvatska nije Pakistan, ali i ona udomljava i abolira teroriste. Nažalost.

Pokušajte i Vi, poštovani čitatelji, Trumpove riječi preslikati u hrvatske kontekste, pogledajte kako se ponašaju „naši partneri“ u regiji u kojoj glumimo „lokomotivu Zapadnoga Balkana“, sjetite se kome sve dajemo milijarde, sjetite se iz kojih miljea dolaze teroristi, tko ih abolira, tko tvrdi da je ulazak Srbije u EU hrvatski strateški interes i onda usporedite objektivne nam stvarnosti s onim politikama kojima nas dave naše vlade u proteklih sedamnaest godina. Npr. s istambulskom konvencijom, porezom na nekretnine, političkom stabilnošću, Planom 21, novom pravednošću i ostalim prekobrojnim kretenizmima našega doba.

A sad drage SAD, odoh, kao što rekoh, prekršiti javni red i mir JJKP-a i potražiti majicu na kojoj piše „NAŠA OLUJA NE PRESTAJE“, što i Vama želim. Počistite Buzin. Mi nismo kad je trebalo počistili svoje buzine i jugojazbine i sad smo tu gdje jesmo, gotovo da i nismo.

 

Prethodni članakSramotna i skandalozna izjava Tvrtka Jakovine
Sljedeći članakNemoguće je predsjednici svih Hrvata biti i pravašica i partijašica u isto vrijeme