Teška su vremena i mnogi od nas padaju u jarost i bijes kad vide opću nepravdu i apsolutni izostanak svake pravde u ovoj našoj nesretnoj, prelijepoj i od zla okupiranoj Hrvatskoj, no nismo pali i nismo poraženi dok i jedno jedino svijetlo gori, dok se i jedan jedini razlikuje od ovih što ih nazivamo mainstream medijima, korumpiranim političarima, pajser filozofima, komunističkim apsolutno ograničenim politolozima, tudum sociolozima… dotle ima nade. Zato molim vjeroučitelja Bagarića da stane i razmisli je li vrijedno boriti se bijesom protiv nepravde? Je li vrijedno prepustiti se bijesu i sam sebe ranjavati? Je li put u djeci izazvati osjećaj jada i očaja prikazujući im probleme koje ni mi koji smo oružjem i čistim srcem oslobodili i stvorili Hrvatsku ne možemo riješiti? Je li bolje tako ili im ponuditi nadu, ljubav, Isusa pobjednika i sudca ljudskom ološu i nepravdi?

Medijski ideološki rat vodi se svim sredstvima, primjerice naslovima članaka te različitim pristupom društveno neprihvatljivim ponašanjima. U ovom će mo tekstu dijelom vidjeti kako ideološki mastodont mediji pristupaju prijetnjama kad su u pitanju njihovi, a kako kad su naši u pitanju. Dakle, dok njihove prijetnje uredno podvode pod satiru i humor (srpom odsječena glava Marka Perkovića Thompsona, prijetnje da će Hrvati nestati sa lica zemlje – Novosti, i sl.) istovremeno niti jedna prijetnja koja je upućena otvorenim neprijateljima Hrvatske i Hrvata nije tretirana nikako drukčije nego kao prijetnja. U oba slučaja apsolutno različit i isključiv pristup istim ili sličnim riječima.

Tvrde nam da je stvar inteligencije razumjeti alanfordovski humor, da to nije ništa opasno kad se prijeti Hrvatima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima, svećenicima, spaljivanjima crkvi.

Ovo je humor, kažu:

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze” Anđelo Jurkas o braniteljima pred crkvom na Trgu sv. Marka.

JAVNO POTICANJE NA TERORIZAM: Anđelo Jurkas ili Komandir Šamil – ima li razlike? Što čeka Državno odvjetništvo?

Kažu njihovi mediji da je riječ o humoru koji mi ognjištarci ne razumijemo, naravno da ne bi nikom palo na pamet tvrditi da se radi o humoru da je tad netko napisao u svom statusu na fejsu ovako:

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u Vladi, platit će onaj nesimpatični Lex King Kong. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze

Zašto bi ovo bilo manje šala zbog toga što u onoj Vladi nije bilo branitelja i invalida? Šala je šala, nismo valjda nemoralni kriminalci i licemjeri pa da šala može biti uperena samo protiv Hrvata?

Ili ovako:

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi u redakciju index.hr, aktivirati i ostaviti tamo, platit će onaj nesimpatični ćelavi osuđeni kriminalac, s Madagaskara. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze…

Jasno je  da šiljoglavim orjunašima ovo ne bi bio humor već brutalan napad na njihovu sigurnost.

Ii ovako:

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi u prostorije Udruga Novum Medvedski breg 29, aktivirati i ostaviti tamo u redakciji Autografa, platit će onaj nesimpatični mrzitelj židovskog groblja i ljubitelj Molotovljevih koktela. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze…

Ili ovako

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi u prostorije SNV-a , aktivirati i ostaviti tamo u redakciji Novosti, platit će onaj nesimpatični vazda ugroženi ferengijski etnobiznismen Srbin. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze…

Zar je šala manje šala kad se šali sa Srbima? Pa nismo valjda rasisti i nacisti da ovo drukčije tretiramo?

A ovako:

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Trg Petra Preradovića, aktivirati i ostaviti tamo u pravoslavnoj crkvi, platit će onaj simpatični bradati pjevač četničkih pjesama. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze…

Hoćemo raspravljati zbog čega takva šala nije primjerena kad se spominje trovanje pravoslavnih svećenika i vjernika i dizanje istih u zrak bombama, a primjerena je kad se netko kao šali  i naručuje  trovanje katoličkih svećenika i vjernika, te uništavanje katoličke crkve? Pa niste valjda nacističko rasistička teroristička bagra da na izvorni slučaj i ove izvedene gledate različito?

Jel vam još uvijek smiješno?

Smatrate li i dalje da se treba boriti samo protiv onih koji izlude zbog veleizdaje na svakom koraku i prozivaju pojedince osobno, komada dva, ili bi se trebalo boriti jednakim žarom i protiv onih koji se vesele padovima naših Migova i prizivaju da Migovi popadaju na Čavoglave i ubiju bar 100 000 Hrvata, ili se možda trebamo boriti i protiv onih koji govore “Bit će krvi i padat će glave...” Ili ona prijetnja biskupu Košiću:

zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro

Ivan klarin, načelnik općine Tisno, opravdao je ovu prijetnju klanjem biskupa Košića opravdanim revoltom “jer biskup iritira”, zamislite opravdanja za klanje! Pravo antifašistički.

Usporedit će mo naslove o njihovom deliji koji prijeti klanjem biskupa i vjeroučitelja koji iznosi stav da bi trebalo zbog veleizdaje strijeljati Pusićku i Mesića

Index.hr ovako gleda na pravdu i ravnopravnost:

Ponovimo izjave:

zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro“, stvarna prijetnja biskupu Košiću – Ilija Komšić

Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu“, stav i, uvjetno rečeno, prijetnja vjeroučitelja Krešimira Bagarića.

Naslovi na index.hr

Policija uhitila teško bolesnog 70-godišnjaka iz Tisnog jer je na Facebooku pisao protiv biskupa Košića

Ali

Nakon što je Index objavio snimku, vjeroučitelj koji bi strijeljao Mesića i Pusić završio u zatvoru

Primijetimo opis ovog lika što prijeti klanjem biskupu Košiću, Komšića – teško bolesni starac, ne spominje se klanje, vjeroučitelj nema olakotnih okolnosti u naslovu i spominje se strijeljanje. Naslov o Komšiću sugerira da je on koji prijeti klanjem biskupa teško bolesni starac –žrtva, te da je uhićen zbog nečega (banalnog) što je pisao protiv biskupa koji ne poštuje njegove pozne godine. Izostavlja se da je pisao da će ga uskoro zaklati te da će zaklati sve biskupe, indexu je to nebitno, a i opasno kvari sliku o starcu žrtvi – žrtvi koja zbog svojih antifašističkih uvjerenja ima iskonski poriv klati svećenike. kako antifašistički i očekivano.

————-

Vjeroučitelj koji poziva na strijeljanje pušten iz Remetinca,

vs

Ilija Komšić koji je prijetio biskupu Košiću pušten da se brani sa slobode

U naslovu o vjeroučitelju spominje se strijeljanje, kod Komšića samo prijetnja, koja može biti i banalna za razliku od prijetnje klanjem Košića i svih biskupa, no to se ne spominje.

————-

Oglasila se i policija o uhićenju teško bolesnog starca iz Tisnog, prijavio ga je osobno biskup Košić

Ovdje se sugerira da je negativac biskup izdajnik koji je prijavio teško bolesnog starca. Kao da biskup isto nije starac i vjerojatno ništa boljeg zdravlja od antifafašističkog starca koji, usput, biskupu prijeti klanjem, no to iz naslova ne možete vidjeti, ako nešto možete vidjeti to je zli biskup i jadni bolesni starac žrtva zle Crkve, toliko o moralu i istini na indexu “OTKRIO ZAŠTO JE NA FEJSU PRIJETIO KOŠIĆU “Što to on govori na misama? Htio sam da se osvijesti“.

Naslov sugerira da je Komšić moralno ispravno postupio kad je prijetio klanjem biskupa Košića i ostalih biskupa, no to je u skladu sa antifafašističkim vrijednostima onih koji su pobili najmanje 600 svećenika tijekom i nakon ww2, njima je normalno klati svećenike i biskupe, a ako se i ako se baš mora obrazložiti zašto ih se kolje, primjerice zato što govore istinu, onda se to eto tako i obrazloži. Jedino im nikako nije jasno zašto se neki ljute kad se ide klati biskupe. “Pa tako ih osviještavamo” vrišti naslov na index.hr.

Naslovi na nekim drugim anticivilizacijskim portalima

“POZNATI UMJETNIK ZBOG STATUSA NA FEJSU DOBIO INSTANT OTKAZ S HTV-a: ‘Ovo je epizoda iz Zone sumraka’”, to o onom što se kao šali da bi ubijao anthraxom i bombama branitelje i svećenike.

Ali

NOVI OBRAT U SLUČAJU VJEROUČITELJA KOJI JE SABLAZNIO HRVATSKU: Najmanje dvoje djece ipak će svjedočiti protiv njega na sudu

Dakle sablazan je govoriti da treba veleizdajnike kazniti, no nije sablazan predložiti da se anthraxom i bombama pobiju najteži HRVI i svećenici Katoličke crkve, kao u šali! Zona sumraka na net.hr.

Mahniti vjeroučitelj mogao bi se izvući; roditelji ne daju da djeca svjedoče, a snimka kod nas nije dokaz

 Ali

“Policija je potvrdila uhićenje, javljaju kako je 70-godišnjak uhićen zbog prijetnji smrću biskupu Košiću”, telegram.hr Uz napomenu: Danas je u Tisnom uhićen 70-godišnjak zbog komentara na Facebooku…

U tekstu se navode riječi supruge kako ovoga nije bilo u Jugoslaviji i pita se kako je moguće da ga privode zbog Košića? To je taj mentalni sklop antifafašista koji se ne mogu načuditi da se ne smije prijetiti klanjem svećenicima, to je tako normalno i toliko ih se poklalo i i nikom ništa, a sad antifaffašisti ne smiju ni prijetiti klanjem? Dalje u tekstu se proziva biskupa da je počinio zločin jer je između ostalog “Milanovićevu Vladu nazvao nenarodnom“, ovo je prema ovoj logici dovoljno da ga antife zakolju.

To je progon bez ikakvog temelja i osnova, 100posto.hr o njihovom junaku koji bi anthraxom i bombama potrovao i poravnao najteže HRVI, svećenike i crkvu.

Ali

GOVOR MRŽNJE NA SATU VJERONAUKA, 100posto.hr

Govor mržnje je samo ako se prijeti onima koji otvoreno ruše Hrvatsku, ako se prijeti HRVI I svećenicima – Hrvatima, onda je to sve samo ne govor mržnje, to je poželjan govor, satira, šala… prema mišljenju mainstream medija, političara i filozofa leftard mentalnog sklopa.

Vjeroučitelj Bagarić unaprijed je u sat sotonskog vjeronauka ugradio prijetnju djetetu koje ga je prijavilo, Branimir Pofuk, večernji.hr

Ali

HRT otkazao Jurkasu suradnju zbog Facebook statusa starog dvije godine, večernji.hr

Citat iz uvoda: “Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.”

Pazite sad etike i morala na večernjem.hr “navodno povrijedio njihov etički kodeks”! Zamislite scenarij u kojem je netko umjesto crkve na Markovu Trgu stavio adresu uredništva večernjeg.hr, bi li i tad bila navodna povreda kodeksa ili bi tražili zaštitu zbog smrtonosne prijetnje? Znamo svi odgovor, a taj odgovor govori sve o etici i moralu na Večernjem.

KAKO PROTIV MRŽNJE U ŠKOLAMA?, jutarnji.hr o vjeroučitelju Bagariću

Ali

HTV POPUSTIO PRITISKU UDRUGA BRANITELJA I GRAĐANSKE INICIJATIVE Poznati umjetnik dobio ekspresni otkaz na Prisavlju – zbog statusa na Facebooku, jutarnji.hr o mudrijašu sa anthraxom i bombama.

Primjećujete li da nema nikakave potrebe boriti se protiv mržnje prema Hrvatima ako su branitelji, najteži invalidi, vjernici, svećenici, ali se mora maksimalno boriti kad se u puno blažoj varijanti mržnja uperi na one za koje onaj koji govori smatra da su veleizdajnici i da ruše državu Hrvatsku.

Primjećujete li da stalno tupe o tom kako treba načelno stati u obranu civilizacijskih vrijednosti kad se militantne neprijatelje Hrvatske vrijeđa ili im se prijeti, kad se vrjeđa Hrvate to je redovito šala koju mi ne razumijemo jer smo glupi, takav jeziv pristup ima i privatna Leković Pupovčeva prćija HND. To je taj mentalni sklop onih koji imaju genetsko pravo vladanja nad Hrvatima koji ne razumiju da oni nama žele dobro, ovako: V. Ivančić “Ovako, Republici Hrvatskoj u koju se kunete počet će otkucavati smrtna ura, te sam čak i ja – iako držim da dotična ne vrijedi pišljiva boba – zgrožen sudbinom što joj je namijenjena.

Tako nam i treba.

Ova kolumna nije obrana stavova i riječi vjeroučitelja Bagarića i što se mene tiče on je sagriješio protiv Boga i naroda. Ne sadržajno jer je svakom sa dva razreda osnovne škole jasno da se svaka razumna i pravna država svim silama bori protiv veleizdajnika u svojim redovima, no nije posao vjeroučitelja djeci govoriti o imenima i prezimenima konkretnih primjera, bez obzira je li ili nije u pravu.

Vjeroučitelju je u opisu posla približiti vjeru onima koji pohađaju vjeronauk, osvijestiti djecu da sama dolaze do zaključaka, pa i takve vrste tko je veleizdajnik i koga je ili što izdao.

Vjeroučitelju je dužnost i obaveza djecu približiti Bogu i da od njega odlaze sa ljubavlju prema svima koje sretnu, prema svijetu. Djeca koju vjeroučitelj približi Bogu jasno će i bez sumnje prepoznati zlo kad se s njim susretnu, ne treba im govoriti tko je zločinac, ma koliko sigurni bili da je taj zločinac, nego što je zlo, i što je dobro, te to potkrijepiti razumnim primjerima poput Isusovih prispodoba.

Vjeroučitelj koji je spoznao ljubav pokazat će djeci Boga, a u ljubavi – Bogu sva je etika i sva mudrost koju ljudsko biće treba u životu, to je put kojim se odgajaju Božja djeca, djeca svjetla. Ne postoji drugi put do Boga, a osobito drugi put nije prihvatiti borbu po pravilima neprijatelja Boga, to je put u propast. Probudite se!

Teška su vremena i mnogi od nas padaju u jarost i bijes kad vide opću nepravdu i apsolutni izostanak svake pravde u ovoj našoj nesretnoj, prelijepoj i od zla okupiranoj Hrvatskoj, no nismo pali i nismo poraženi dok i jedno jedino svijetlo gori, dok se i jedan jedini razlikuje od ovih što ih nazivamo mainstream medijima, korumpiranim političarima, pajser filozofima, komunističkim apsolutno ograničenim politolozima, tudum sociolozima… dotle ima nade. Zato molim vjeroučitelja Bagarića da stane i razmisli je li vrijedno boriti se bijesom protiv nepravde? Je li vrijedno prepustiti se bijesu i sam sebe ranjavati? Je li put u djeci izazvati osjećaj jada i očaja prikazujući im probleme koje ni mi koji smo oružjem i čistim srcem oslobodili i stvorili Hrvatsku ne možemo riješiti? Je li bolje tako ili im ponuditi nadu, ljubav, Isusa pobjednika i sudca ljudskom ološu i nepravdi?

Krešimir Bagarić sadržajno govori ono što svaka država brutalno provodi. Zamislimo što bi se dogodilo nekom visokom političaru u Americi, Francuskoj, Kini, Rusiji, Australiji, Brazilu ili Srbiji da svjedoči protiv svoje države (iz mržnje prema svojim političkim protivnicima ili ljubavi prema okupatoru) i da to svjedočenje pridonese osudi te države, ima li itko tko sumnja da bi mu država i narod oprostili? Jasna je istina, a jasno je i da je naš brat Bagarić u jednom trenutku pokleknuo i da ga treba vratiti natrag u Božje okrilje gdje i pripada.

Posao vjeroučitelja nije posao nego misija. Ta misija je ostaviti iskru svjetla u mladim dušama, potaknuti svjetlo koje će razgorjeti silinom koja će sažeti tamu. Borba protiv zla i tame nije borba protiv pojedinaca nego tame neznanja i smrti, one druge, vječne.

Vjeroučitelj, a i svaki čovjek koji pažljivo čuva svoje svjetlo da ne potamni čuva Duha Svetoga i jedino takav može prenijeti i ostaviti ono što je od Boga. Vjeroučitelj koji raspiruje i ostavlja za sobom svjetlo u mladim dušama rađa život, jer život se rađa samo iz svjetla, nikad iz tame, tama je smrt, svjetlo je život, slavimo život!

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/mahniti-vjeroucitelj-mogao-bi-se-izvuci-roditelji-ne-daju-da-djeca-svjedoce-a-snimka-po-nasem-zakonu-nije-dokaz/

http://100posto.hr/news/hrt-otkazao-suradnju-uredniku-zabavnog-priloga-zbog-statusa-na-facebooku-u-kojem-je-karikirao-alana-forda

http://100posto.hr/news/izvanredni-otkaz-vjeroucitelju-koji-bi-strijeljao-mesica-i-vesnu-pusic-dorh-nalozio-policiji-da-istrazi-slucaj

https://www.jutarnji.hr/komentari/kako-protiv-mrznje-u-skolama-nazalost-moze-i-gore-uskoro-hrvatska-dobiva-slikovnicu-koja-ce-izazvati-pravi-bijes-zaobiteljasa/6903696/amp

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/htv-popustio-pritisku-udruga-branitelja-i-gradanske-inicijative-poznati-umjetnik-dobio-ekspresni-otkaz-na-prisavlju-zbog-statusa-na-facebooku/6659517/

Foto: Anđelko Jurkas
Prethodni članakArbitraža na putu prema spektakularnom fijasku
Sljedeći članakHrvatska koju je opčinio najsposobniji
srpski vrač izvan matične države