Podcast Velebit – Marcel Holjevac: Godina 2021. je bila godina promašenih očekivanja i prohujalog vremena

0
2503

Gost u Podcastu Velebit je novinar Marcel Holjevac.

 Slijedi li obnova Petrinje ili se možemo pozdraviti sa 5 milijardi kuna? 

 Uz zvižduke Plenkoviću, predstavlja li gruda snijega jedan korak dalje od dosadašnje granice strpljenja?

 Godina referenduma, Suverenisti protiv eura a Most protiv covid potvrda. Je li to novi i do sada neviđeni oporbeni intenzitet?

 Presuda Europskoga suda da države imaju pravo ukinuti političke stranke koje se ne distanciraju od bivših komunističkih partija i ideja. Koliko bi stranaka u Hrvatskoj tako bilo ukinuto? 

 Kako se inicijativa predsjednika gradskog HDZ-a o povratku imena Trga maršala Tita, uklapa u tu europsku presudu?

 Kako se u multikulturalnu BiH uklapa protest protiv božićne čestitke i jaslica, kao i stav protiv biranja hrvatskog člana predsjedništva iz hrvatskih redova?

 Je li ovo bila godina Milanovićeve transformacije u nacionalnog državnika, ili godina stand up komičara i glumca po nečijem scenariju?

 Ako Srbija po Vučićevim riječima stalno prestiže Hrvatsku i vodi na svim poljima, kako onda objasniti da sezonci dolaze iz Srbije tražiti posla u Hrvatskoj, a ne obrnuto?

 Predstavlja li otvoreno pismo 18 nevladinih udruga predsjedniku Milanoviću, u kojemu prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana stavljaju u isti koš s Ratkom Mladićem, završnu fazu detuđmanizacije?

 Kako objasniti reaktivizaciju slučaja obitelji Zec i Milanovićev odgovor tim udrugama? 

 “Antifašistička” Austrija uvodi zabranu hrvatskog hodčašća na Bleiburg, dok istovremeno komemorira svoje žrtve iz perioda 1941.-1945. Za koju su se i kakvu državu oni borili u tom periodu?

 Kako je Hrvatska mogla postati odgovorna za pogibiju migranata na teritoriju Srbije?

 Kako su Pakistanca koji je u zagrebačkom tramvaju ubio čovjeka, mediji pretvorili u ‘žrtvu’?

 Zašto slučaj Gabriele Žalac nije bio važan DORH-u? 

 Kako izgleda korupcijsko ‘bratstvo i jedinstvo’ tajkuna, političara, pravosuđa i medija?

 Ima li gradska odluka o ukidanju statusa majke odgajateljice veze s činjenicom da većina vodećih ljudi stranke Možemo ima jedno dijete ili ih uopće nema?

 Kolika je poilitička naivnost zagrebačkog biračkog tijela, da su ogorčeni Bandićem, Zagreb predali u ruke onima koji su još od ranije bili poznati kao hrpa neukih amatera koji stoje protiv svega što je nacionalno i hrvatsko?

 Kako se u najnovijim zbivanjima u Crnoj Gori i Porfirijev desant na Cetine, realiziraju zamisli iz Memoranduma 2 SANU, koje su objavljene u drugoj knjizi Edicije Velebit, “Protokoli velikosrpske ideologije”?

 Kako razumjeti situaciju u Domovinskom pokretu, vezanu uz ostavku Miroslava Škore?

 Što od Soroša i njemačkih Zelenih možemo očekivati u slijedećih deset godina?

 Je li točno da u Hrvatskoj čak 800 milicajaca tzv. SAO Krajine prima hrvatsku mirovinu?

 Kako to da Plenković još uvijek inzistira na terorističkoj pozadini pucnjave na Markovom trgu?


KAKO NARUČITI KNJIGU
“PROTOKOLI VELIKOSRPSKE IDEOLOGIJE”
Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2

Za narudžbu druge knjige iz Edicije Velebit “Protokoli Velikosrpske ideologije – Temeljni dokumenti antihrvatskog pokreta od Načertanija do Memoranduma 2” autora Mate Artukovića, Davora Domazeta Loše, Tihomira Dujmovića, Slobodana Prosperova Novaka i Marka Juriča, tvrdo ukoričene i otiskane na 376 stranica, potrebno je poslati poruku na email: edicijavelebit@gmail.com, ili sms poruku na 091 463 7220 s podacima: ime, prezime, ulica, kućni broj, poštanski broj i grad gdje knjigu treba isporučiti. Također u poruci ostavite vaš broj telefona kako bi vas poštar mogao obavijestiti o prispijeću pošiljke.

Cijena knjige za Hrvatsku je 260 kuna. U cijenu su uračunati i troškovi poštarine. Knjigu šaljemo pouzećem (plaćate poštaru kod preuzimanja) ili ako želite moguća je i avansna uplata.

Cijena knjige za inozemstvo ovisi o državi u koju se šalje. Podatke ćete dobiti nakon što se javite na email: edicijavelebit@gmail.com


Dragi prijatelji, ako želite poduprijeti naš projekt:

 IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X, RBA
Raiffeisenbank Hrvatska

na: www.patreon.com/Projekt_Velebit

 ili preko PayPal – podcastvelebit@gmail.com

Ako želite pratiti Podcast Velebit i biti besplatno obaviješteni o svakoj novoj emisiji, kliknite “Pretplati me” (Subscribe) na YouTube kanalu.


 

Prethodni članakTreba li nakon presude ESLJP zabraniti SDP, sljednicu SKJ, ili HDZ, sljednicu SKH?
Sljedeći članakNovogodišnja razmišljanja o Hrvatskoj