Sabor i Vlada RH vratili su članicu Europske unije u totalitarizam i otvorili vrata državnom nasilju

0
1758

Kroz medije se iritantno nametnuo stav da se ‘Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira’ donosi samo zbog pozdrava ‘Za Dom Spremni’. No istina je drugačija, jer će pod udar Zakona sutra doći i pozdrav ‘Hvaljen Isus i Marija’, katolički pozdrav za kojeg će netko ustvrditi da je pozdrav pun mržnje…

Želim živjeti s ljudima koji ističu bolje od sebe a za to ne traže protuusluge, koji nisu svoje karijere gradili na lažima, tuđem jadu, ideološkoj percepciji svijeta, koji su dali nešto društvu a ne samo oduzimali i koji uvažavaju istinu i tuđa mišljenja i koji priznaju svoje grješke i praštaju pokajnicima. Prema tome što reći na kraju nego ‘Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!’

Ivica Tijardović

‘Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira’ iz 1977. godine kad je komunistički diktator Tito bio živ, a koji je, s obzirom da ne postoje točni podaci, ubio najvjerojatnije više hrvatskih nevinih civila (žena i djece) u samo jednoj godini nego moćni Turci u 500 godina (zanimljivo  pročitati https://inavukic.com/2015/03/01/croatia-must-not-permit-defending-the-most-murderous-regime-of-communist-yugoslavia/), usvojen je u travnju 2023. uz ‘kozmetičke’ promjene u dijelu nečuveno visokih novčanih kazni i ako ne usljedi novi ‘igrokaz’ za javnost Zakon bi stupio na snagu pretpostavljam u svibnju, te mi je stoga nužnost reći da AP iz 2023. nije izbor Hrvata, kao što to nije bio ni AP iz 1941. I jedan i drugi, svak u svom vremenu i na svoj način, su nositelji loših vijesti, kako Hrvatima tako i svijetu. Prvi se iznenada pojavio u praskozorje novog svjetskog sukoba, a drugi isto neočekivano u ružnim vremenima Drugog svjetskog rata. Prema grčkoj mitologiji AP iz 2023. je zaštitnik lopova sa sposobnošću zavaravanja (učiti iz nedavne povijesti https://www.youtube.com/watch?v=U-_bMAldOT8), a drugi AP iz 1941. umjesto da mudro rukuje vatrom postao je njen sluga.

Prema ovom liberalno-totalitarnom Zakonu (liberalnom, jer svak će zakon tumačiti kako njemu odgovara; totalitarnom, jer se ljudima oduzima pravo slobode govora – http://fra.europa.eu/hr/eu-charter/article/11-sloboda-izrazavanja-i-informiranja) nastat će anarhija i na kraju nastradat će i zagovornici ovog Zakona i to po ovom Zakonu ukoliko ga prije ne povuku.

Objasnit ću kroz samo nekoliko primjera, premda ih ima na stotine. Dok čekamo službenu objavu Zakona, a da ne gubimo vrijeme, koristit ću staru verziju uz MUP-ov prijedlog izmjena od 13.04.2023.

U Članku 14 piše ‘Tko na javnom mjestu vrijeđa ili omalovažava moralne osjećaje građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom …’. Moralni osjećaj je čovjekova urođena sposobnost da neposredno prepoznaje dobro i zlo. To znači da će prema Zakonu u dijelu ‘omalovažavanja moralnog osjećaja građana’ sankcionirani biti i:

  1. Oni koji nose neuglednu bradu koja može nekoga podsjećati na četnike, koji su poznati na jugoistoku Europe po ritualu klanja civila već oko 150 godina, a koji su zaklali nekog od rodbine onih koji smatraju da ih ta bradurina podsjeća na četništvo, tj. zlo. Postoje brojne knjige o četničkim zločinima u Hrvatskoj, no ovom bih prilikom izdvojio knjigu ‘Krvava Cetina’ iz 2012., autor Ivan Kozlica, u kojoj su opisani masovni četnički zločini nad civilima tijekom Drugog svjetskog rata u splitskom zaleđu uz logističku potporu talijanskih fašista, zločini koji se nikad zaboraviti neće.
  2. Oni koji govore srpski u Hrvatskoj, jer pod tim se jezikom i ćirilicom masovno ubijalo tijekom Domovinskog rata (oko 22.000 žrtava; više o Domovinskom ratu vidi https://centardomovinskograta.hr/) i osobe koje čuju taj jezik ili vide natpise na ćirilici proživljavaju ponovo ubijanje njihovih najmilijih.
  3. Oni koji su silovali Hrvatice u Domovinskom ratu, a i dalje slobodno šeću Hrvatskom zbog nametnute nepravedne pomirbe, a koje silovane osobe viđaju, možda svakodnevno, što je kontinuirani zločin bez presedana (vidi na primjer https://www.youtube.com/watch?v=3brsUyt4FI4) i pročitati https://branitelji.gov.hr/UserDocsImages//arhiva/pdf//Studija_o_seksualnom_nasilju%20_HR1.pdf).
  4. Oni koji su sudjelovali u srpskoj agresiji na RH ili činili ratne zločine u Domovinskom ratu, a sad rade u policiji ili u nekoj drugoj državnoj ustanovi, a koje je oštećena osoba prepoznala i koja je prestravljena zbog toga i ne osjeća se više sigurnom. Da bi se shvatilo rečeno korisno je pogledati sljedeći dokumentarni film  https://www.youtube.com/watch?v=k0wJCNWRGxU i posjetite mrežnu stranicu https://hdlskl.hr/.

U Članku 16. piše ‘Tko izmišlja ili širi lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom …’.

Ovaj se Članak može interpretirati na mnoge načine. Primjera radi, kažnjeni mogu biti:

  1. Oni koji falsificiraju ankete u korist pojedinih političkih stranaka;
  2. Oni koji neosporne dokaze o falsificiranim djelovima hrvatske povijesti pokušavaju nedemokratski osporiti ili ignorirati, tj. zabraniti istinu;
  3. Oni koji dezinformiraju javnost kroz državne organe;
  4. Oni mediji koje financira Vlada RH a protiv volje građana, a koji imaju neprijateljski stav protiv svega što je hrvatsko i šire mržnju.

U Članku 12. ‘Tko se odaje prostituciji, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom …’.

Ovdje nije jasno što je to točno prostitucija. Ako je riječ o političkoj prostituciji onda će pod udarom Zakona pasti mnogi političari koji su iznevjerili birače i prešli u tabore ‘neprijatelja’.

Kao što rekoh moglo bi se štošta još napisati ali mislim da se kroz ovih nekoliko riječi shvatila sva nedorečenost i štetnost Zakona koji ‘ubija’ demokraciju i uvodi zemlju u totalitarizam. Zakon ovog tipa se ne smije donositi ‘preko noći’ već je o Zakonu potrebno barem godinu dana u javnosti raspravljati i nakon mjesečne rasprave u Saboru s dvotrećinskom većinom donjeti Zakon.

Kroz medije se iritantno nametnuo stav da se ovaj Zakon donosi samo zbog pozdrava ‘Za Dom Spremni’. No istina je drugačija, jer će pod udar Zakona sutra doći i pozdrav ‘Hvaljen Isus i Marija’, katolički pozdrav za kojeg će netko ustvrditi da je pozdrav pun mržnje i pozvati se ponovo na NDH ili Srednji vijek ili pak na multikulturalizam, pa na znanje onima koji još ne shvaćaju zašto se potpisuje peticija ‘Za zaštitu vrijednosti Domovinskog rata’ https://www.peticijeonline.com/zastitimozds. U isto vrijeme ne smije se zaboraviti da se s ovakvim medijskim presingom na javnost skreće pozornost s brojnih afera i s kontinuirane pljačke Hrvatske bez ikakve ozbiljne odgovornosti počinitelja i Vlade RH.

Da bi Srbija prihvatila ‘Zapadne’ vrijednosti poklonjen im je utjecaj u Crnoj Gori i Hrvatskoj, a posljedica toga je trenutna ‘antifašističko-četnička’ koalicija. Ispraviti ‘krivu Drinu’ Zapad nikad neće, no nanijeti štete hoće, stoga Hrvati moraju uvijek biti spremni, a spomenuti pozdrav je garancija da ćemo se ponovo uspjeti obraniti, te je uvođenje tog prelijepog i domoljubnog pozdrava u Hrvatsku vojsku čin koji se ne može spriječiti zbog čovjekovog prirodnog i urođenog nagona za samoočuvanje i preživljavanje (preporučio bih pročitati https://www.maxportal.hr/kolumne/vladajuci-klicu-slava-ukrajini-a-zele-zabraniti-za-dom-spremni/ i pogledati https://www.youtube.com/watch?v=HBTt7IziMPA).

Sa zabranama, a posebno onim zabranama koje stvaraju podjele u društvu treba biti oprezan. S obzirom da je glede četništva situacija potpuno jasna, sve što je u vezi s četništvom treba zabraniti i adekvatno kažnjavati, kako se nedjelo ne bi ponovilo. A ustaštva u Hrvatskoj od 1945. nema i neće ga ni biti, pa ne vidim razloga zabranjivati nešto ćega nema. Mi smo svjesni povijesnih propusta, no osam desetljeća nakon Drugog svjetskog rata povezivati Hrvate s NDH je podmukla kontinuirana stigmatizacija Hrvata i okrutan izraz mržnje prema svemu što je povezano s Hrvatskom. I ta se patološka mržnja prvenstveno kroz medije očituje svaki put tijekom komemoracije za nevine žrtve trostrukog logora Jasenovac (vidi https://drustvojasenovac.wordpress.com/ i https://projektvelebit.com/andrej-plenkovic-ne-priznaje-hrvatske-pravednike-medu-narodima-jer-ugrozavaju-jasenovacki-mit/).

Što se pak tiče partizanskih i komunističkih obilježja i ovdje zabrana neće postići cilj. No kad bi se medijski ispravno pristupilo u interesu istine i vodile javne rasprave između kompetentnih, s vremenom bi javnost shvatila što je istina a što ne i da se od ‘ustaštva i partizanštine’ ne može živjeti, a komunizam, kao i svaki totalitarizam je zlo i među zlima ono najgore, koje je svakom narodu prije ili kasnije donjelo velike patnje, a Hrvatima najveće. Prema tome, načelno sam protiv zabrana koje dijele društvo i smatram da prag tolerancije i uvažavanja tuđih stavova mora biti visok.

Nema sumnje da je prihvaćanje ovakvog Zakona potpuni promašaj i protuustavan čin (vidi https://www.zakon.hr/z/94/Ustav-Republike-Hrvatske), te će stoga Zakon biti povučen. Od Vlade RH ne očekujem da odstupi jer za taj čin su potrebni moralni ljudi, već skrećem pozornost da odgovorni neće moći izbjeći posljedice primjene ovog monstruoznog Zakona s perspektive moderne demokracije 21. stoljeća elitnog svjetskog društva državnih zajednica Europske Unije. Apeliram na policiju i suce da budu mudriji i dalekovidniji od svojih trenutno nadređenih, jer Zakon u ovom obliku neće dugo trajati. Usljedit će mnoge tužbe oštećenih građana zbog nečuveno visokih kazni nesrazmjernih standardu društva i sramoćenje sudaca i hrvatskog pravosuđa na nekom od europskih sudova, a troškove Vladinih promašaja snositi će ponovo porezni obveznici.

Ipak ima i dobra strana ovog trenutnog Zakona, a to je da ćemo imati prilike kroz europske sudove ‘reanimirati’ Domovinski rat i reći svijetu ponovo istinu koju nam neprijatelji uz suradnju s Vladama iskrivljuju iz godine u godinu, i zahtjevati kaznenu odgovornost za one koji su falsificirali činjenice iz Domovinskog rata, kroz dokumente, knjige, medije, itd.

Članove ove Vlade sam popisao i saborske zastupnike koji su izglasali ovaj liberalno-totalitaran zakon identificirao te ih stavio u arhivu naslova ‘neprijatelji’ i smatram da ne zaslužuju saborske mirovine niti bilo koje druge povlastice. Dok su hrvatski branitelji ginuli i doživotno stradavali za svih nas, mnogi preživjeli su nakon rata počinili samoubojstva jer su ih svojim ponašanjem njihove kolege iz Sabora i iz oko 1400 raznih udruga proizišlih iz Domovinskog rata iznevjerile (pogledati https://www.youtube.com/watch?v=bF9_miYLn50 i pročitati https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2020-003279_HR.html) .

I da bih na kraju objasnio u kakvoj Hrvatskoj želim živjeti koristit ću imena osoba koje osobno ne poznajem kako bih potvrdio činjenicu da iza mojih tekstova ne postoji nikakva osobna korist. Želim za predsjednika Sabora vidjeti osobu inteligencije Roberta Pauletića ili akademika Josipa Pečarića, odvažnosti Ante Prkačina, odlučnosti Karoline Vidović Krišto, iskrenosti Stipe Mlinarića, empatije Željka Sačića, ljubavi prema Domovini Wernera Ilića pa da se više ne sramimo. Želim saborskog zastupnika predispozicija Ivice Kostelića i Stipe Božića koji su proslavili a ne ponizili Hrvatsku, osobe entuzjazma prema Domovini gospođe Ine Vukić koja na najbolji način predstavlja snagu hrvatske dijaspore, osobe ponosa Marka Miljanića simbola prkosa tiranima. U Vladi RH želim ljude slične Borisu Mikšiću koji daju a ne kradu, koji mogu dovesti u red hrvatsko pravosuđe i policiju poput Nikole Kajkića (https://www.facebook.com/people/Nikola-Kajki%C4%87/100064153167054/),  u politici osobe povijesno pismene poput Tomislava Jonjića, akademske građane opusa Mire Gavrana, narodne biskupe poput Vlade Košića a ne one odnarođene, itd. Želim živjeti u društvu gdje se novinare ne proganja zbog istine, ali isto tako volio bih da novinari žive od svog truda poput Projekta Velebit ili Hrvatskog tjednika, a ne od državnog proračuna i da budu istraživači poput Ivice Pandže Orkana, Igora Vukića ili Darka Petričića. Želim živjeti s ljudima koji ističu bolje od sebe a za to ne traže protuusluge, koji nisu svoje karijere gradili na lažima, tuđem jadu, ideološkoj percepciji svijeta, koji su dali nešto društvu a ne samo oduzimali i koji uvažavaju istinu i tuđa mišljenja i koji priznaju svoje grješke i praštaju pokajnicima. Prema tome što reći na kraju nego ‘Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti!’

Prethodni članakGovor mržnje je Pupovčeva četnička kokarda, a ne usklik “Za dom spremni”
Sljedeći članakPodcast Velebit – Vanja Vinković: ‘Strašna ustaška država financira tjednik ugroženih Pupovčevih Srba’