Samo novi narodni pokret

HRVATI I SRBI — POVIJEST JEDNE AVERZIJE

0
1819

 

Premda prividna malaksalost hrvatskoga duha početkom 21. stoljeća može zavesti neupućene, povijest pokazuje da ispod spuštenih trepavica spava vrlo čvrsta i samosvjesna nacionalna svijest, koja je prirodom stvari uvijek u pravu i koja na kraju pobjeđuje.

Zato je Hrvatska vječna i zato i ona i hrvatski narod, nikad nisu nestali iz povijesti. Tu činjenicu moraju imati na umu i suvremeni hrvatski političari, koji podilaze tuđinskim interesima i gotovo se trude vratiti Hrvatsku ondje, odakle je izašla s krvavim ranama.

Nesamostalnoj i opasnoj hrvatskoj politici, koja ponavlja stare zablude, može se i mora suprotstaviti, samo novim narodnim pokretom, koji će na oltar Domovine, vratiti pokaznicu hrvatske suverenosti i samosvijesti, poštivanje nacionalnog i kulturnog identiteta ali i univerzalne i čovječanske, kršćanske vrijednosti.

Tako završava dokumentarni film o hrvatskoj povijesti, koju se ima uz znanstvene metode još dopuniti i možebitne dijelove ovog filma upotpuniti, usavrštiti i korigirati i konačno prihvatiti kao službenu povijest hrvatskoga naroda, kao zamjenu za povijesni bućkuriš satkan od jugoslavenske, velikorspske verzije do Domovinskog rata, s dodatkom debelim kompromisom zamagljene povijesti nakon osamostaljenja.

Film Jakova Sedlara, po riječima Hrvoja Hitreca, završava glasom Borisa Miholjevića, proročanskim riječima izgovorenim još 2011. godine, dok se u slici iza riječi, valjaju vrhovi kamenog orijaša Velebita.

Prethodni članakHrvatska – zemlja razapetih misli
Sljedeći članakKriminalna afera oko projekta
Barbariga – Dragonera
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.