Gospodo, koja ste sada na Markovu trgu, mi ćemo ostati u Hrvatskoj. Mi ćemo Hrvatsku izgraditi prema svojoj volji. Vas nećemo zaboraviti. Kad se počne rušiti ova kula od karata nadmenog Plenkovića, vidjet će te koliko će stvari isplivati na vidjelo. Vidjet ćete koliko će jedni druge međusobno prokazivati i razotkrivati izdaju hrvatske države i nacije. A onda će narod odlučiti.

dr. sc. Sanja Bilač

Građanska inicijativa Narod odlučuje održala je u petak, 7. prosinca, u dvorani Crkve svetog Dominika na Pazaru u Splitu tribinu naziva: “Pripada li vlast narodu i tko nam krade referendum?”

Govorili su dr. sc. Sanja Bilač, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje, prof. Miljenko Marić, koordinator GI Narod odlučuje za cetinski kraj, te dr. Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

Govor Sanje Bilač na tribini donosimo u cijelosti:

Onemogućavanje raspisivanja referenduma neuspjeh je Plenkovićeva režima jer broj potpisa pokazuje kako unatoč antireferendumskoj kampanji, nisu uspjeli uvjeriti naciju u odbacivanje referenduma. To je istina. Točka. Nemam iluzije da će se saborski poltroni, ulizice i uhljebi suprostaviti režimu velikog vođe. Ali ne trebaju ni oni imati iluzije da će narod odustati, da će izgubiti volju. Referendum će biti. A ovaj će režim kao i svaki otići u ropotarnicu povijesti. Hrvatski narod, danas hrvatska nacija, referendum će održati. 

U svijetu postoji između 7 000 i 10 000 naroda, a samo mali broj ima svoju nacionalnu državu. Ostvarivši svoj stoljetni san, nezavisnu i suverenu državu Hrvatsku, postali smo nacija. Zašto podsjećam na ovu važnu činjenicu? S obzirom na povijesne okolnosti, posebno činjenicu kako se Hrvatima branilo pravo na državu, od 1990., stvaranjem hrvatske države, u svjetskom kontekstu hrvatski narod definiran je nacijom. Ta činjenica podrazumijeva ne samo ponos i povijesni značaj za hrvatski narod već prije svega odgovornost vodstva prema državi i naciji te pravo i obvezu nacije na IZBOR kakva će njihova država biti. Nitko nam nije obećao kakva će Hrvatska biti. Moramo se sami izboriti i odlučiti o budućnosti naše Domovine i nacije.

Ovaj kontekst ključan je za razumijevanje situacije u kojoj se Hrvatska danas nalazi. Aktualna vlast je svojim postupanjima prema referendumskoj inicijativi, odnosno izraženoj volji hrvatskoga naroda, zapravo pokazala svoj odnos prema hrvatskoj državi i naciji. Na žalost, njihov se odnos mogao i predvidjeti jer svakodnevno svjedočimo režimskoj politici koja difamira hrvatsko, propisuje odgoj naše djece u kojem su majka i otac samo brojevi, podržavaju promoviranje pedofilije u školskoj literaturi, branitelje etiketiraju zločincima, a propitkivanje istine i argumentirano razotkrivanje povijesnih laži i mitova definiraju  revizionizmom i fašizmom.

Unatoč negativnoj i difamacijskoj kampanji mainstream medija, čitavog državnog vrha s veleizdajnikom Andrejom Plenkovićem na čelu, njegovim slugom Kuščevićem i koalicijskim partnerima iz HNS-a, SDP-a, SDSS-a referendum je uspio! Ne samo zbog toga jer je prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma već i zbog toga jer je dokazano u realnom vremenu, što je u kontekstu političkih okolnosti od izuzetne važnosti, da je na vlasti režim koji provodi diktaturu. A u Hrvatskoj jest režim Andreja Plenkovića koji čine i osumnjičenici za teška kaznena djela pljačke države i naroda poput Bandića i Sauche. Dodatno, taj režim ima potporu i izvan Hrvatske, od strane lijevo-liberalnih globalista koji imaju za cilj redefiniranje i uništenje nacionalnih država te uspostavljanje novih odnosa snaga u kojima nacije i narodi ne će odlučivati o svojoj sudbini već će to raditi jedna mala interesno povezana skupina ljudi koja svijet pretvara u svoj projekt.

Osim poznatih postupanja režimske vlasti poput opstrukcije prikupljanja potpisa, krađe i obmane javnosti u pogledu broja važećih potpisa razvidno je  kršenje zakona i Ustava od strane aktualne režimske vlade. Ova vlast krši hrvatski Ustav, zajamčeno pravo na referendum, pravo naroda na odlučivanje o svojoj sudbini. Plenkovićevo postupanje mimo Ustava odbacivanje je temeljnog pravnog akta države (što je Ustav po definiciji) i uvođenje Hrvatske u ustavnu krizu.  To je, hrvatska nacijo, razotkriveno!

Onemogućavanje raspisivanja referenduma neuspjeh je Plenkovićeva režima jer broj potpisa pokazuje kako unatoč antireferendumskoj kampanji, nisu uspjeli uvjeriti naciju u odbacivanje referenduma. To je istina. Točka. Nemam iluzije da će se saborski poltroni, ulizice i uhljebi suprostaviti režimu velikog vođe. Ali ne trebaju ni oni imati iluzije da će narod odustati, da će izgubiti volju. Referendum će biti. A ovaj će režim kao i svaki otići u ropotarnicu povijesti. Hrvatski narod, danas hrvatska nacija, referendum će održati.

Gospodo, koja ste sada na Markovu trgu, mi ćemo ostati u Hrvatskoj. Mi ćemo Hrvatsku izgraditi prema svojoj volji. Vas nećemo zaboraviti. Kad se počne rušiti ova kula od karata nadmenog Plenkovića, vidjet će te koliko će stvari isplivati na vidjelo. Vidjet ćete koliko će jedni druge međusobno prokazivati i razotkrivati izdaju hrvatske države i nacije. A onda će narod odlučiti. Zato, nemojmo biti nestrpljivi. Vrijeme za naciju nije presudno. Ono što je presudno za naciju jest znati da je snaga u nama i spremnost na IZBOR kojim ćemo odlučiti kakva će naša Hrvatska biti. Nećemo zaboraviti ni odustati. To što danas nismo svi u žutim prslucima kao francuska nacija koja je odlučila još jednom lijevo-liberalnom globalistu Macronu kazati DOSTA, nije znak da smo odustali već je znak da se poštivajući hrvatski Ustav i zakon još uvijek borimo da do referenduma dođe. I zato gospodine ili je bolje reći druže Plenkoviću, referenduma će biti!

Prethodni članakPodcast Velebit – Zdravko Pamić:
Kada bi HEP racionalno poslovao struja bi bila 20 posto jeftinija
Sljedeći članakPodcast Velebit – Slaven Dobrović: Mobiteli i wi-fi mreže su kancerogeni. Ne dajte djeci da se time igraju.