PROJEKT VELEBIT je nastao kao rezultat 20-godišnje nemogućnosti hrvatskog naroda, kroz postojeći demokratski proces kako je udešen, na vlast dovesti garnituru, koja bi bila lišena jugoslavenskih i titoističkih natruha, u svojoj suštini suprotstavljenih samoj ideji hrvatske nacionalne samostalnosti.

Od pobjedničkog rata do danas, moralno stanje hrvatskog naroda srozano je do ruba bespomoći i apatije. Hrvatska, umjesto pozitivne, pobjedničke i stvaralačke atmosfere, čami u stanju perpetualnog oplakivanja povijesnih nesreća, žrtvoslovlja i bespomoćja.

U Hrvatskoj je i danas na snazi jugoslavenski program povijesne kolektivne krivnje baziran na falsificiranoj povijesti; to moralno propadanje koči svaki, pa i gospodarski napredak.

Vladajuće stranke i koalicije, koje su se do sada izmjenjivale na vlasti, nisu bile u stanju zadovoljiti prirodno pravo, ali ni osnovne potrebe hrvatskog naroda: sigurnost i pravo na rad.

Hrvatski suverenitet je danas ugroženiji nego ikada ranije. Hrvatski se građani nalaze u opasnosti od uhićenja i progona bilo gdje u svijetu, zbog međunarodnih tjeralica iz Srbije i Republike Srpske.

Nesposobnost vladajućih struktura osigurati pravo na rad i zaposlenje, proizvela je da se danas, više nego ikad ranije, Hrvati iseljavaju i traže bolji život u drugim državama, dok siromaštvo pospješuje dramatičan pad nataliteta.

Korumpirani pravni sustav doveo je do toga da počinitelji teških kriminalnih djela, ratni i poratni profiteri i provoditelji jugoslavnskog državnog terorizma, uživaju državnu zaštitu, a plaćeni ubojice bivaju oslobođeni krivice na hrvatskim sudovima, prisiljavajući strane države da pokreću postupke protiv počinitelja.

Zapadni sustav demokracije, kako je se primjenjuje u Hrvatskoj, nije uspio riješiti ta ni druga vitalna pitanja, stoga je skupina Hrvata iz Domovine i iseljeništva odlučila formirati nacionalni pokret, koji je svoje djelovanje započeo pod imenom PROJEKT VELEBIT.

PROJEKT VELEBIT je idejno osmišljen aktivistički djelovati i interventno reagirati na svaku pojavu ugroze nacionalnih interesa, te taj rad legitimirati širokom podrškom hrvatske nacionalne većine, svih onih koji prepoznaju ovako opisanu političku, moralnu i svjetonazorsku situaciju i spremni su uhvatiti se u koštac s ovdje navedenim problemima i uspješno ih eliminirati.

PROJEKT VELEBIT uvažava sve druge strukture koje brinu nad sudbinom hrvatskog naroda i ima namjeru ostvarivati suradnju i koordinaciju među tim strukturama, s ciljem stvaranja moćne nacionalne fronte, s naglaskom na akciju. Stoga se PROJEKT VELEBIT namjerava organizacijski uspostaviti diljem Hrvatske i iseljeništva.

PROJEKT VELEBIT traži organizacijski sposobne Hrvate, koji bi bili kadri na svom lokalnom području okupiti aktivističku skupinu i organizirati ih u Hrvatske ogranke, koji bi djelovali u skladu s PROGRAMSKIM NAČELIMA i provodili ih u koordinaciji s organizacijskim vodstvom.

Prethodni članakSvi pričaju što bi trebalo učiniti, a nitko ništa ne poduzima
Sljedeći članakPrijeđimo s riječi na djela
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.