Što se u Srbu dogodilo 27. srpnja 1941. godine (video)

0
2912

ZAVNOH je na svojem posljednjem zasjedanju u kolovozu godine 1945., odredio 27. srpnja, dan napada na hrvatski narod, za “Dan ustanka naroda Hrvatske” i prisilio hrvatski narod da taj datum slavi.

Zato je ZAVNOH stavljen i ostavljen u preambuli hrvatskog ustava, da bi se u vremenu između pada jedne balkanske tvorevine i njene obnove, kada za to sazrije vrijeme i svjetske prilike postanu pogodne, ostvario ideološki kontinuitet i zadržala povijesna slika nametnuta za vrijeme Titove Jugoslavije, koliko god lažna ona bila.

Zato je hrvatska vlada uz cijenu od 415 000 eu, obnovila porušeni spomenik srbskim ustanicima i pod pokroviteljstvom Luke Bebića ga otkrila 27. srpnja 2010. za vrijeme jedanaeste Vlade Republike Hrvatske. Spomenik je otkrio osobni izaslanik Luke Bebića, Milorad Pupovac.

Zato će i u subotu 29. srpnja, isti taj Milorad Pupovac, danas na daleko višoj funkciji nego te 2010. godine, kao saborski zastupnik, predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i uz HNS, jedan od stupova HDZ-ove vladajuće koalicije, opet predvoditi proslavu krvavog četničkog pira u Srbu, u subotu 29. srpnja 2017.

Zbog toga hrvatska država, želi li preživjeti, mora:

  • eliminirati ZAVNOH iz svog ustava,
  • izvršiti reviziju na bazi povijesne istine i
  • iz hrvatskog javnog života zakonom o lustraciji eliminirati one snage koje ovaj jugoslavenski kontinuitet održavaju na životu i snuju kraj ovoj državi hrvatskoga naroda.
Prethodni članakHrvatska pravica prevladala Pupovčevu pravdu
Sljedeći članakŠvedska i svjetska ljevica osamdesetih,
nasuprot hrvatske ljevice danas
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.