Suverenizam koji ugrožava poltronski režim u Hrvatskoj

0
1476

U današnjem PODCASTU VELEBIT, iz razgovora našega suradnika Marka Ljubića i promotora “Deset teza za uspostavu Druge Republike”, dugogodišnjeg pravaškog lidera Ante Đapića doznajte:

Tko stoji iza Đapića i njegovih suradnika te njihove političke platforme?

Zašto se upravo danas pojavljuje Deset teza; ima li ova inicijativa veze s najavljenim vukovarskim prosvjedom gradonačelnika Penave?

Što je i tko doveo bivše istaknute pravaše, koji godinama nisu razgovarali, za zajednički stol?

Zašto i kako Đapić namjerava uništiti političko srpstvo u Hrvatskoj?

Zašto je Đapić s tezama iskoračio iz pravaške političke platforme i koga namjerava okupiti u razvoju ovoga programa?

Ima li Đapić organsku vezu, te potporu od mađarskog premijera Orbana, s obzirom da su mu teze identične njegovoj inačici mađarske državnosti?

Hoće li Katolička Crkva poduprijeti Deset teza, s obzirom da je među njima predviđeno uvođenje kršćanstva kao temeljne ustavne vrjednote?

Hoće li kršćanstvo kao temelj ustavnoga identiteta suvremene hrvatske nacije biti zaprijeka razvoju suradnje inicijatora ove platforme i Zlatka Hasanbegovića, hrvatskog suvereniste i praktičnog muslimana?

Tko financira projekt, postoji li potrebna logistička i infrastrukturna potpora za ostvarivanje najšireg nacionalnog pokreta sposobnog preuzeti vlast u Hrvatskoj, kakve su Đapićeve političke ambicije u svemu tome, što Đapić i njegovi suradnici misle o Hrvatskoj pravoslavnoj, a što o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kakve su reakcije nositelja službene državne politike, zašto Hrvatska još uvijek nema svoj strateški institut za pripremu nacionalnih politika, o lojalnosti kao kategoriji na kojoj mora počivati svaki društveni angažman u Hrvatskoj, te o čitavom nizu drugih izuzetno interesantnih pitanja pogledajte i poslušajte u podcastu Velebit.


Svima vama u Domovini i iseljeništvu
koji nas možete podržati donacijom,
biti ćemo zahvalni za svaki pa i najmanji iznos.

Naši brojevi računa su:
IBAN: HR6024840081135014505
SWIFT: RZBHHR2X

ili preko internetske platforme:
www.patreon.com/Projekt_Velebit

Prethodni članakPretvorba Andreja Zlatoustog u Tarkvinija Oholog
Sljedeći članakTransponder featuring Domagoj Pintarić – Deda Jovan