Tko bi rekao da je najmoćniji čovjek u državi, time i u vladi, osoba koja je uspjela svoju tvrtku opteretiti dugom navodno od pola godišnjega hrvatskoga proračuna? Pokazao se kao nadkancelar predsjedniku vlade Plenkoviću. Ja sam dosad mislio da je iznad Predsjednika Vlade samo Pupovac. Predsjednik vlade pokazao je kako mu je jedan bivši nadkancelarov direktor važniji od četiri ministra Vlade Republike Hrvatske. Da su dugovi nadkancelara Todora dostojni donošenja posebnoga zakona, jer za njega nisu dovoljni postojeći zakoni. Kao niti za Perkovića i Mustača u pretprošloj Todorvladi.

S tim mislima krenuh u rano kišno jutro, danas, 5. svibnja 2017. na adresu: „Republika Hrvatska, Općinski sud u Novom Zagrebu, Novi Zagreb – Istok, Turinina 3, 10020 Novi Zagreb“. Gužva je nesnosna. Promet gmiže puževom brzinom. Zaobilaznicu zakrčili šleperi i odustajem od nje. Na ulaz u Škorpikovu i ne pomišljam, jer red za skretanje u nju počinje kod Podsuseda. Odlučih ravno u Zagreb, pa onda negdje skrenuti prema Savi…

Tužitelj me maltretira

Petsto metara Vrapča prolazim 35 minuta. I skužim ne ću stići u 9,15 sati na „glavnu raspravu“, soba broj 206/II. Zovem doma ženu. Ostavila mobilni na poslu. Zove slučajno i ona mene. Velim joj neka nazove sud i kaže im da ću kasniti zbog kiše koja u pravilu u Zaprešiću i Zagrebu izaziva prometni kolaps o kojemu Bandić već 17 godina šuti. A niti Turk za njim ne zaostaje, već ga kopira gradeći predizbornu fontanu novcima namijenjenima za sanaciju derutnih osnovnoškolskih dvorana.

Gmižem. I evo me tamo negdje kod Prečkoga. Zove žena, veli da je uspjela dobiti sud. Veselo klikće – vrati se doma. Nema suđenja, jer je Tužitelj odustao od tužbe. Pazite sad ovo. Sud mi je poslao Poziv za glavnu raspravu od 3. travnja 2017. Tužitelj je HRT. Nemam pojma ni zašto ni zbog čega me tuži, jer u Pozivu ništa o tome ne piše. Ali, žena je jutros saznala od službenice Suda da je HRT odustao od tužbe i da je tek jutros odustajanje od tužbe došlo do Suda i da je riječ o prijeporu između mene i HRT-a iz godine 2005.

Te 2005. dva put sam platio u jednome mjesecu hrt-ovu pristojbu, pa sam sljedeći mjesec apstinirao i o tome obavijestio režim na Prisavlju. Stanoviti Hanžeković, mislim da je odvjetnik, poslao mi potom nekakvo pismo, ovrhu, što li, jer da nisam platio. Otpisah mu kratko nekoliko nadahnutih rečenica na koje sam ponosan i žao mi je što ih nisam sačuvao, ali mislim da mu je prisjelo. Sredio sam po drugi put prijepor s nesposobnim režimskim računovodstvom HRT-a. Međutim, netko je „predmet“ vodio mimo pravnoga sustava, zlorabeći pravnu državu, a mene doslovno za..bavajući punih 12 godina.

Rukopis režima

HRT je poluga režima. Dakle, režimska dalekovidnica. Sličan slučaj doživio sam i s HPB-om u kojoj, čujem, postoji Pravilnik po kojemu se može dobiti „povlašteni kredit“, ali samo za režimlije višega ranga, kao nekad za „visoke partijske rukovodioce“. Slali su mi iz te režimske banke na nepostojeću mi adresu nekoliko godina „izvatke računa“ iako više nisam bio njezin komitent, iako više nisam bio na toj i toj adresi, čak nisam bio ni u tom i tom gradu, pa i županiji. I naplatili neisporučenu i nenaručenu robu! Sud me je tad oderao za 6.000 kuna, a nisam ni znao da se protiv mene vodi neki postupak. Tako rade režimske kuće i režimlije uhljebljene u njima. Oni hoće da nam se zgadi život u Hrvatskoj. Opravdano sumnjam da su me u oba slučaja zaje…li zbog mojega javnoga djelovanja.

A kad sam već blizu Turinine u Novom Zagrebu, moram reći da sam tamo ove godine već bio na poziv DORH-a. Dao sam iskaz, potom i moja supruga, o napadu koji sam preživio dne. 1. prosinca 2016. u Zaprešiću u 19,20 sati. DORH je potom pokrenuo istragu, koju za njega radi ista ona policijska postaja koja je događaj napada okvalificirala kao „incident u prometu“. Ne sekirajte se, „istraga je u tijeku“, uvid u predmet nije mi moguć, a supruga mi je prebačena na posao u drugi grad i drugu županiju. Od napada je proteklo pola godine, a javnost još ne zna tko me je nokautirao. Nemam pojma kakve to ima sveze s Pozivom za glavnu raspravu za hrt-ov propust iz 2005. i naplatom neprimljenih bankovnih izvadaka HPB-e. Ali, ne treba biti grafolog da bi se prepoznao rukopis režima i angažman uhljebljenih režimlija.

Uglavnom, premda sam dao sve od sebe jutros do Turinine nisam stigao. Došavši doma šaltam tv prijenos nastavka „političke krize“ koju je najnoviji predsjednik vlade bez četiri ministra pokrenuo prije neki dan. I otkrijem da je saborski režim „utvrdio većinu“. K+ (1). Osim vlade trenutno je i Sabor K+ roba s kratkim rokom trajanja „od sistemskog značaja za državu“.

(1) K+ je roba široke potrošnje po sitno nižoj cijeni od ostalih na policama trgovačkoga lanca Konzum u sastavu koncerna Agrokora koji je napravio nepoznati iznos duga za koji se ne zna gdje je završio, Poziv za glavnu raspravu još nitko nije dobio, a K+ proizvodi prodaju se sad pod ingerencijom Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu (NN 32/17, na snazi od 7. travnja 2017.).
Prethodni članakPosttuđmanovski režim dosegnuo je protunarodni maksimum
Sljedeći članakZašto su Plenkoviću milija tri glasa srpske, nego tri glasa hrvatske manjine