Trojanska legenda se danas ponavlja u Hrvatskoj

Da se zaista radi o zaštiti žena od nasilja, rod u tekstu Konvencije nikada ne bi bio ni spomenut.

0
2483


Nakon 10 godina bezuspješnih pokušaja osvojiti Troju, Odisej je sjetio sagraditi velikog drvenog konja (konj je bio simbol Troje), u konja sakriti elitne vojnike i nagovoriti Trojance da konja odguraju u grad, kao ratni trofej.

Pod vodstvom Epeja, Grci su u tri dana sagradili konja, prekinuli opsadu, popalili svoje šatore i tobože napustili Troju.

Na konja su ugravirali posvetu: “Za sretan povratak kući, Grci Ateni prinose ovaj dar”. Uz konja su ostavili grčkog vojnika Sinona koji je ostao “napušten”. Njemu je bilo naređeno nagovoriti Trojance da konja, kojega su Grci sagradili u čast Ateni, kako bi im darovala mirno more i sretan povratak njihove flote u Grčku, odvuku u grad, kako bi Atena i njima poklonila sreću.

Dok je preslušavao Sinona, trojanski svećenik Laokun se dosjetio zavjere i upozorio Trojance famoznom izrekom “Timeo Danaos et dona ferentes” (Bojim se Grka i kad donose darove). Homer je za Grke koristio ime Danaos – Danajci.

Njegovo upozorenje je bilo ignorirano i tako je pala Troja.

Trojanska legenda se danas ponavlja u Hrvatskoj, gdje se u utrobi konja, u formi borbe za zaštitu žena, krije ideologija koja će tako na prijevaru ući u Hrvatsku. Badava sva upozorenja kralju Prijamu (Plenkoviću), on je odlučio dovući konja u Hrvatsku.

Ipak, jedna je značajna razlika između trojanskoga i hrvatskoga Prijama, jer hrvatski Prijam zna da se u utrobi konja sakrivena nalazi rodolomna ideologija, koja će stubokom promijeniti Hrvatsku i oduzeti joj onaj temelj na kojemu je uspjela odoljeti osvajačima i preživjeti tisućgodišnju opsadu. Začepio je usta Trojancima, zaprijetio se trojanskom vodstvu ako mu se pokuša suprotstaviti i udružio se s Grcima, kako bi dovukao ideološkog konja u Hrvatsku.

Hrvatska koja se sposobnošću svojih vojnika uspjela obraniti i osamostaliti, sada mora pasti trojanskom prijevarom.

Da se zaista radi o zaštiti žena od nasilja, rod u tekstu Konvencije nikada ne bi bio ni spomenut.

Da bi silom proveo ovakvu sudbonosu odluku, Plenković je odbio provesti referendum i poslušati volju naroda. Svojima u koaliciji se ucjenjivački zaprijetio da će, ne poslušaju li ga, on rušiti vladu i raspisati nove izbore a iz nove vlade izostaviti polovinu postojećih. Istovremeno se udružio sa SDP-om, svojim ideološkim protivnicima, te konačno dokinuo HDZ kao demokršćansku stranku i Hrvatsku pretvorio u formalno višestranačku a praktično jednopartijsku državu.

Foto: Duplikat Trojanskog konja – Kanakale, Dardaneli, Turska.
Prethodni članakPriopćenje Hrvatskoga kulturnog vijeća
o Istanbulskoj konvenciji
Sljedeći članakPropala im jedna ideologija pa nam donose drugu – opet na silu
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.