Ako je Vučić, nakon što je udovoljio zapadu i dostavljao oružje za Ukrajinu, poslao podatke o letu Rusima koji ruše zrakoplov, niti malo ne čudi što je odmah poslije te, za njega tipične dvostruke ali opasne igre, zaigrao na kartu Jasenovca i na brzinu i bez najave pokušao ući u Hrvatsku. Što se Hrvatske tiče, ovo nije naša igra i ne trebamo se puno živcirati, vampira šuljatora smo zaustavili a priču nismo i ne trebamo…

Autor: Stjepan Štimac

U nedjelju 17. srpnja 2022., glavna je vijest na portalima balkanskih država, plus Slovenije i Hrvatske bila, da se u Grčkoj srušio Ukrajinski teretni zrakoplov, koji je poletio iz Niša, pun srbijanskog oružja koje je trebalo završiti u Ukrajini. Ma koliko se Vučićeva falanga trudi prikazati da nije tako, jasno je svima, a osobito Ukrajincima, Rusima i Amerikancima da jest tako.

Ali začudo, to nije bila glavna vijest dana.

Glavna je vijest da se srbijanski predsjednik Vučić pokušao ušuljati u Hrvatsku i zapisati svoje ime kao “jasenovački novomučenik” u popis jasenovačkih žrtava.

Što je razlog da se Vučić jutros probudio oko 4:00 i iznenada sjetio da bi bio red ušuljati se u Hrvatsku i odati počast svom djedu u Jasenovcu, a dokumentirano se zna da je djed preminuo nakon neke “kafanske” tučnjave u Banja Luci?

Velika je igra u pitanju i glave će sigurno padati nakon rušenja ovog zrakoplova. Na popisu onih čija je glava na panju, na prvom je mjestu Vučić, evo i zašto.

Akcija prodaje i dostave oružja Ukrajini izvedena je u tajnosti i da zrakoplov nije srušen vjerojatno bismo za to saznali puno kasnije, ako ikad. Pitanje je koliko već dugo Srbija izvozi oružje i municiju u Ukrajinu, a da izvozi ima nekoliko primjera, zadnji put 2018., ono što se javno zna. Postoje dvije mogućnosti kako je srušen zrakoplov, a sasvim sigurno je srušen namjerno.

Prvo, “Vučić nije kriv za rušenje”, a čitavu operaciju izvela je ruska tajna služba u suradnji s domaćim agentima, ili pojedinci (ili služba) u suradnji s ruskim agentima. U ovom slučaju, ako Vučić nije kriv za rušenje, jasno je da ga je ruska tajna služba provalila kako pomaže Ukrajini i glava mu ne vrijedi “pet para”, kamoli dinar. Dugo, ako je “Vučić umiješan u rušenje zrakoplova”, odnosno igra dvostruku igru. S jedne strane sluša Zapad i dostavlja oružje Ukrajincima, a onda dostavlja podatke Rusima koji ruše zrakoplov i tako anulira svoju poslušnost Zapadu, uz strepnju da ga ne otkriju. U ovom slučaju jasno je da mu je opet glava na panju i ne vrijedi ni onih “pet para”, u ovom slučaju od Amerikanaca.

U prvom slučaju, ako nije kriv za rušenje, kriv je po Rusima za izdaju. U drugom slučaju, ako je kriv za rušenje, kriv je Amerikancima za izdaju. Dakle, nema trećeg, samo “Znao je” i “Nije znao”, obadvije mogućnosti ga dovode u smrtnu opasnost kod jedne od ove dvije svjetske vojne velesile.

I što je onda iz Vučićevih cipeletina rješenje ovog problem?

Uvijek za maltretiranje dostupni i mazohistički nastrojeni Hrvati.

Dakle, vratimo se na Jasenovac. Vučiću je, kako rekosmo, odmah nakon pada zrakoplova i sagledavanja opcija kliknulo da je igra na zadnjem levelu i da brzo slijedi kraj pa se hvata za posljednju slamku – Jasenovac. Kako je Jasenovac postao utočište svakog srbijanskog marifetluka i svake srbijanske nacističke hulje, to je duga priča. A nesporna je činjenica da svaki srbijanski problem, odnosno svaki srbijanski zločin prema bilo komu obavezno završi pričom o Jasenovcu.

I tako je Vučić naglo odlučio pojačati svoj status žrtve milijuntim napadom na Hrvate, u ovom slučaju će sigurno postati žrtva jedne od velesila. U jednom je uspio, čitav “region” se raspisao o Vučiću i Jasenovcu i odjednom je Vučić postao za svoj “srpski svet” “novojasenovački mučenik” i još jedna u nizu žrtava ustaša i ustaških vlada. Naime, u gotovo svim srbijanskim medijima hrvatska Vlada se piše kao “ustaška vlada”. Vučić sigurno zna da je igra ušla u smrtonosnu završnicu i svojim neodraslim mozgom zlog djeteta hvata se za slamčice, a slamčica je misao da će ga srbijanski narod zaštiti od velesila kao žrtvu pomahnitale “ustaške vlade” i ustaških koljača. Naravno da su njegove ideje i misli predmet za psihijatriju, no u svijetu u kojem je on predsjednik, autokrat i diktator u jednoj Srbiji, njegove ideje su se ozbiljno primile u bar pola Srbije, genocidnoj republici srpskoj i u dijelu pete kolone u Hrvatskoj i Crnoj Gori. I tu postaje ozbiljno i za nas, a to i jest cilj – sijanje kaosa i nesigurnosti, stvaranje ozračja smrtne opasnosti za Srbe u drugim državama, ovaj put u Hrvatskoj, a Vučić je, naravno, spasitelj. Čitam srbijanske portale, mislio sam prenijeti nekoliko, ali neću jer bi to bilo širenje mržnje, no dovoljno je reći da je priča o “700 hiljada do sedamsto miliona” mučki ubijenih u Jasenovcu opet u punom cvatu, a ozračje ratno i nacističko u puno gorem obliku od predratnog njemačkog prema židovima.

Hoće li ova false flag operacija Jasenovac spasiti Vučića, naravno da neće. No valja biti u punoj borbenoj pripravnosti jer ulozi se podižu i prema svemu sudeći Vučić je odlučio, pokeraškim rječnikom rečeno, odigrati all in, uložiti sve. Manevarski prostor je za gospodara smrti Vučića sužen do granica njegove izdržljivosti i ne treba sumnjati da će uložiti živote svih Srba i svih ostalih ako mu se čini da bi tako mogao preživjeti. Naravno da ne može preživjeti, no onda neće nitko, mnije Gospodar smrti ovih prostora. Toliko o bitnim i nebitnim događajima od jutros.

Vučićev veleposlanik u redovima HDZ-a, odnosno “ustaške Vlade”, kako Plenkovićevu Vladu odreda nazivaju srbijanski mediji, Pupovac, kao svaki dobri veleposlanik sluša svog “komandanta” i leleče o “vekovnoj nepravdi nad jasenovačkim novomučenikom” Vučićem. “Ustaškoj vladi” ne zvoni na uzbunu, no zvonit će im prije ili kasnije u ušima kad vampirski bal preraste u krvoločni pir koji je na vratima.

Neću ponavljati što sam već pisao o srbijanskoj potrebi da popuje svima, a svoje zločine koji su deset puta veći od Jasenovca pažljivo sakriva, već ću staviti linkove na moje prijašnje tekstove koji su definitivno danas važniji nego kad sam ih pisao, a otkrivaju prirodu vampirskog jasenovačkog “novomučeništva”:

Jake snage MUP-a odbacile čergu preko Dunava

Kraljevstvo za konja (video)

Uglavnom, kao i milijun puta do sada, Jasenovac je za Srbiju samo i jedino sredstvo koje vampirski i nemilosrdno obeščašćuju prodajom za političke bodove ovog ili onog nacističkog vođe. Što se Hrvatske tiče, ovo nije naša igra i ne trebamo se puno živcirati, vampira šuljatora smo zaustavili, priču nismo zaustavili i ne trebamo, ali to je za nas nebitno, osim ako je pala odluka “Ujedinjenje ili smrt”. Za svaki slučaj borbena pripravnost HV-a mora biti na visini, a za nas gledatelje borbena pripravnost u vidu opremanja kokicama i pred televizore, laptope, mobitele. Zima dolazi, a sa zimom i sječa lažnih kraljeva uzurpatora. Neka igre počnu!

Prethodni članakPodcast Velebit – Velimir Bujanec: Kontroverzan sam pa što!?
Sljedeći članakPazi ‘vamo

1 KOMENTAR

  1. Pa nije baš tako kako prikazuje komentator Štimac. To što Ukrajina kupuje oružje od Srbije Rusiju ne bi trebalo zabrinjavati. To je uglavnom streljivo j pjeśačko naoružanje koje ne odlučuje o ničemu. Rusi vjerojatno znaju za ovu trgovinu i misle da je bolje da Srbija nešto zaradi nego netko drugi. A poznajući ukrajinsku aljkavost i šlampavost možda je avion pao zbog tehničkih problema, propusta ili čak unutarnje sabotaže. Da bi Ukrajina nešto promijenila u ovom ratu, treba joj visoko sofisticirano oružje NATO pakta uz obučenost ljudstva. I skladišta s takvim oružjem uništavaju Rusi zahvaljujući vjetojatnoj izdaji iz redova Ukrajinaca. Zato i mnoge smjene od strane Zelenskog i postupci zbog veleizdaje.

Comments are closed.