VIDEO — Dnevni SHOWinist: Susjedi

0
1221

Dnevni SHOWinist u produkciji Projekta Velebit.

Satirički video komentari aktualnih političkih apsurda ‘Dnevni SHOWinist’.
U izvedbi ‘stand up’ komičara, Domagoja Pintarića, koji rasvjetljava nelustrirane budalaštine.

Ovaj puta o problemima s našim susjedima, s Austrijom oko spomenika s vjerskim obilježjima i oko tzv. Slovenskog tjesnaca, s Bosnom oko ćuprije, sa Srbijom koja je pokvarila planove za ljetovanje gen. Krstičevića i s Mađarskom koja za razliku od Srbije, nakon tolikih godina zajedništva nije naučila govoriti hrvatski.


Hrvatska ima super susjede. Nema ni jedan koji je sretan zbog toga. Evo sad su čak i Austrijanci od kojih nas dijeli uski kopneni pojas poznat kao Slovenija, počeli postavljati uvjete oko komemoracije na Bleiburgu. Ustali su austrijski antifašisti protiv ljutih desničara i nacionalista iz Hrvatske i stali im propisivati sve po redu, od dres codea pa do izbora glazbe pa i molitvi. Čak se i koruški župnik na čijem je Bleiburg teritoriju, postavio ateistički prema svojoj katoličkoj braći te zaprijetio ako bude neka kriva molitva da milosti neće biti, nego će svi biti protjerani. Šteta što toliko antifašističke mudrosti naši dragi austrijski susjedi nisu imali 1945. godine. Bili su tada zaokupljeni presvlačenjem iz nacističkih uniformi u civilna odijela ili ruske šinjele.

Djeca hrvatskoga cvijeća koji se kliču imenom bosanskim u mukama su teškim jer će Hrvatska Pelješkim mostom zauvijek zatočiti njihovu slavnu mornaricu u neumski zaljev. Ostat će tako tradicija bosanskih pomoraca tek amanet iz nekih povijesnih udžbenika. Da ne spominjemo štetu koju će njihova brodogradilišta od Tuzle do Zenice trpjeti. Tisuće bosanskih mornara bit će prisiljeno kruh tražit na kopnu. Ali tu je neustrašivi Bakir Izetbegović, sin oca istoga prezimena  ….  (Što će biti s našom slavnom ratnom mornaricom? Sa našim krstaricama i nosačima aviona? To nije u redu što Hrvatska radi. Ti Hrvati nemaju pametnija posla, samo bi nekakve ćuprije zidali. Čak i kad ih netko drugi sruši kao primjerice mi  u Mostaru). Ukratko Bakir ne da most do Pelješca i predlaže Hrvatima izgradnjuu podvodnih tunela. Ali zaboravlja Bakir da bi im onda flota njihovih nuklearnih podmornica zapinjala.

Sa najdražim susjedima Srbima već tradicionalno iz dana u dan stižu loše vijesti. Najnovija jest da su uskratili pravo ulaska u Srbiju našem ministru obrane. Jadnog  Krstičevića će to sigurno baciti u depresiju. Otkako su Srbi počeli dizati optužnice protiv hrvatskih branitelja i hvatati ih čim pređu granicu, Krstičević je zacijelo planirao s obitelji provesti prvomajske praznike u Požarevcu i sad mu je to propalo. Čudno da nisu zabranili ulaz članovima naše delegacije kojima je Šešelj psovao ustašku majku u beogradskoj skupštini. Milorad Pupovac ili Anka Mrak Taritaš bi se sigurno teže nosili s posljedicama takve zabrane. U toj je Hrvatskoj delegaciji bio i izvjesni Milošević što je očito bila kap koje je prelila Šešeljevu čašu gnjeva pa je onako ispalio. Neki kažu da je Šešelj Srbin, iako svi znamo da je Hrvat pa onda nikako ne stoji priča da nema Hrvata u srpskom parlamentu.

Slovenci su ljuti na Hrvate jer im nakon Ljuljanske banke, nuklearke Krško, Savudrijske vale i Svete Gere više ništa čime bi mogli napakostiti ne pada na pamet.

U Italiji Mussolini trenutno nije na vlasti, ali to je samo privremeno.

Mađare ne razumijemo, pa ne znamo što smjeraju, ali nešto sigurno smjeraju.

Prethodni članakŠto to zvecka u susjedstvu?
Sljedeći članakReferendumom na referendum