Najveće razočaranje za Vučića je bio izostanak Angele Merkel, o kojoj se Vučić hvalisao kao najvećem svom prijatelju u Europi. Da stvar bude gora, Merkelica je na inauguraciju poslala Gerharda Schrödera, čovjeka koji je inicirao i organizirao bombardiranje Srbije. To je otprilike kao da je Hrvatska umjesto Predsjednice poslala generala Gotovinu. Šteta što nije.

U svojoj megalomanskoj glavi, Vučić nije mogao odoljeti a da ne najavi posjetu najviših predstavnika iz cjelog svijeta i ne usporedi svoju inauguraciju s Titovim sprovodom, a dobio je nekoliko predsjednika iz “regiona” a ostalo se svelo na ambasadore i zamjenike ambasadorskih pomoćnika.

Najveće razočaranje je bio izostanak Angele Merkel, o kojoj se Vučić hvalisao kao najvećem svom prijatelju u Europi. Da stvar bude gora, Merkelica je na inauguraciju poslala Gerharda Schrödera, čovjeka koji je inicirao i organizirao bombardiranje Srbije. To je otprilike kao da je Hrvatska umjesto Predsjednice poslala generala Gotovinu. Šteta što nije.

Tako je posjetom hrvatske Predsjednice ispalo da je unatoč svega, Hrvatska jedini srpski prijatelj.

Kad će Hrvatska međunarodna diplomacija izrasti iz infantilnosti?

Vučić i Nikolić cvatu od sreće u društvu Gerharda Schroedera.

Engleski idiom “Get your head out of your ass” znači da moraš početi polagati pažnju onome što se događa oko tebe. Inauguracija Aleksandra Vučića, koji je tijelo Šešeljevog glasnogovornika prekrio plaštem glavnog balkanskog humaniste, nije navijačko natjecanje za pjesmu Eurovizije.

Što će drugo Europa, za koju je Vučić samo još jedan srpski “pain in the ass”, sada zaključiti, nego: “Evo ih, konačno zajedno, veselo i nasmijano u Beogradu, u gradu koji će biti najpogodniji centar za buduću jedinstvenu zapadnobalkansku regiju”. Nije njima važno što se ne volimo, nismo ni prije. Važno im je da budemo zajedno.

Srpske novine naglašavaju za je za Kolindu prostrt stari i izlizani crnveni tepih, a iz Hrvatske već čujem uzdahe na fotografiju Kolinde i Vučića – Vidi kako ih je lijepo vidjeti zajedno nasmijane. Kao da je Balkan planina napravljena od magnetita.

Ako i nakon tri srpske invazije hrvatskog teritorija u jednom stoljeću nismo naučili lekciju, nećemo nikada.

Prethodni članakKoalicija HDZ-HNS – vrhunac stranačke prostitucije
Sljedeći članakBritanija provela BREXIT
a Hrvatskoj treba BRE-EXIT
Hrvatski državotvorni i suverenistički djelatnik od 1971. godine Urednik emigrantskog "Hrvatskog tjednika" 1980-1990. Pročelnik za promičbu HDP-a od osnutka do 1991. Inicijator Projekta Velebit 2016. i urednik portala projektvelebit.com.