Drage Hrvatice i Hrvati obraćam vam se da svojim cjelokupnim nacionalnim bićem usmjerite sve snage na lustraciju aktualne političke elite u Hrvatskoj, kreiranje nove nacionalne politike i uključivanje u život Domovine participirajući u odlukama ključnim za hrvatsku državu. Pozivam vas da se uključite u preuzimanje odgovornosti za Domovinu. Mudro odredimo novu nacionalnu politiku. Nacionalni interes mora biti ispred svega. Budite uz nas! Budite uz jedinu i vječnu Hrvatsku. U svakom od vas je dio Domovine, svaka kap vaše krvi je i kap slavnih predaka, patnje i radosti koja nas je vodila na putu kojim kročimo. Vjerujte u Hrvatsku. Ona je naša jedina ljubljena Domovina!

Dr. sc. Sanja Bilač

Drage Hrvatice i Hrvati, kćeri i sinovi hrvatskoga naroda, ponosna braćo po krvi i obećanju Kristu. Srdačno vas pozdravljam iz ljubljene nam Domovine Hrvatske. Koristim prigodu zahvaliti vam se za sve što ste do sada poduzeli i tako pridonijeli ostvarivanju stoljetnog sna o stvaranju nezavisne i suverene hrvatske države. Veza između vaše stare i nove domovine je neraskidiva. Živite u Australiji, prvoj prekomorskoj zemlji koja je priznala Hrvatsku u njezinu osamostaljenju. I u tome je vaša zasluga velika. Hrvati Australije dio su svoje nove domovine, ali istodobno i neraskidivi dio hrvatskog nacionalnog bića koji ima obvezu sačuvati istinu o svojoj dugoj i bogatoj povijesti, svoj nacionalni identitet, odanost vjeri i bratstvu po Kristu i biti dio današnjeg života hrvatskog naroda bez obzira gdje se nalazio. Hrvatski stijeg, grb i himna jednaki su svim Hrvatima. Poštujte vašu novu domovinu, ali nikada ne zaboravite da vaše srce kuca krvlju stare Domovine. Odanost staroj domovini, naciji i vjeri je u krvi koja nas spaja diljem svijeta stoljećima. To je neprekinuta rijeka iz koje se napaja hrvatsko nacionalno biće.

Hrvati se u Domovini danas opet nalaze pred velikim iskušenjima i prijelomnim događajima koji ugrožavaju njezinu budućnost. Hrvatska treba novi nacionalni preporod. Opet se udruženim snagama juda i farizeja pokušava slomiti kralježnica hrvatskog naroda. Prije 28. godina u veličanstvenom preporodu odbacili smo komunizam i jugoslavenski nacionalizam, razbili okove stavljene hrvatskom nacionalnom biću. Uspostavili smo suverenu i nezavisnu hrvatsku državu. Samostalnu i međunarodno priznatu. Zaslugom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana prihvaćene su sve pozitivne silnice iz hrvatske povijesti, a odbačene zablude i okovi nametnuti hrvatskome narodu. Na agresiju i okupaciju od strane Srbije i srbijanskih terorista iz Hrvatske odgovorili smo hrabro i junački,  pobijedili u oslobodilačkom Domovinskom ratu. Položili smo živote naših sinova i kćeri na oltar Domovine. Ujedinili  domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Ponudili ruku pomirenja svim Hrvatima, bez obzira na kojoj su se strani u prošlosti borili, svjesni da je jedinstvo naroda temeljni uvjet opstanka i uspostave nezavisne države koju smo dugo sanjali. Uspjeli smo ostvariti suverenu, samostalnu i nezavisnu Hrvatsku. Bez ovog zajedništva to ne bi bilo moguće. To je činjenica i istina koju hrvatski narod mora ugraditi u svoje nacionalno pamćenje. Doprinos iseljene Hrvatske je jedan od ključnih čimbenika koji su doveli do nezavisnosti i zbog toga je uloga iseljeništva i danas presudna za budućnost države.

Podsjetimo se kako su vrlo brzo nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Hrvatsku preuzele anacionalne protuhrvatske izdajice koje već tada započinju s urušavanjem hrvatske države. Politička vodstva od 2000. godine provodila su politiku izdaje i prodaje. Napadnute su naše svetinje: domoljublje, vjera i nacija. Ovi procesi istodobno se događaju i u Europi. U Europi, koja je nastala na kršćanskoj tradiciji danas se stvaraju politike protivne običajima i životu koji baštinimo. Traži se odricanje od Boga, zakona prirode i nacije. Stvara se novi totalitarni poredak protivan ljudskim vrijednostima. Podsjećam kako je papa Leon X. 1519. godine hrvatskom junaku banu Petru Berislaviću dodijelio časni naziv predziđe kršćanstva. Časni naziv najvišeg poglavara rimokatoličke crkve opravdali smo bezbrojnim znanim i neznanim junacima. Nikada nismo napadali već samo branili svoje i svoj Dom. Ovaj naziv i titulu dobili su još i bratski narodi Poljske i Mađarske. I dok oni danas oštro brane svoje tradicionalne vrijednosti i svoju budućnost u Europi, aktualno hrvatsko vodstvo Europu ne vidi zajednicom suverenih država već savezom u kojem narodi gubi svoj suverenitet i nezavisnost, nove gospodare.  Kao nekad mjesto Hrvatske u Jugoslaviji.  Nažalost, zbog aktualnog  političkog vodstva odbacujemo odanost vjeri i naciji, postajemo sluge briselskih gospodara odanih načelima protivnim hrvatskoj tradiciji i identitetu. Odbacujemo put samostalne i suverene, nezavisne države Hrvatske.

Današnja hrvatska politička nomenklatura predvođena Plenkovićevim HDZ-om i njegovim koalicijskim partnerima iz HNS-a, SDSS-a i  ostalim osumljičenicima za kaznena poput Sauche i Bandića, doveli su Hrvatsku do ruba ponora. Provode posljednji čin razaranja Hrvatske. Kreirali su državu koja postaje maćeha vlastitom narodu. Moralno i financijski došli smo do ruba održivosti. Korak smo i do novog pozicioniranja Hrvatske u međunarodnim okvirima. Opet su uspjeli podjelama zatrovati sve u Domovini. Iseljeništvo je isključeno iz života Domovine. Hrvati  u BIH su izdani. Prepušteni su velikosrbijanskim i osmanlijskim planovima u kojima im je jedino ostalo napuštanje vjekovnih ognjišta.

Danas se hrvatsko nacionalno biće zatire, uništava svaka povezanost i kontinuitet hrvatskog nacionalnog pamćenja kako bi se uništilo njegovo dostojanstvo. Bez nacionalnog pamćenja tek smo list na vjetru. Nema narod budućnosti bez snage prošlosti. Odricanjem od prošlosti i istine o hrvatskom narodu pokušava nas se pretvoriti u glinenu masu kako bi nas modelirali prema njihovim željama. Kako bi nas pripremili, isto kao i pred 100 godina, mimo volje naroda kada su tadašnje političke elite predale hrvatski narod na milost i nemilost srbijanskom kralju Aleksandru Karađorđeviću. Tadašnji politički prvaci nisu držali do dostojanstva naroda i državnosti na što ih je upozoravao Stjepan Radić. Isto tako se danas hrvatski narod vodi u propast. Političke elite predvođene HDZ-om i SDP-om rade sve kako bi uništili hrvatski narod, dostojanstvo, kulturu i identitet. U potpunosti su izokrenuli vrijednosti na kojima počiva moderna hrvatska država stvorena pred 28 godina. Lažima i podmetanjima pokušavaju nas uvjeriti kako je komunizam istovjetan s europskim antifašiznom, kako su ratni komunistički zločini nad hrvatskim narodom opravdani te revidiraju, iskrivljuju povijest podmećući laži o sudbini i patnjama hrvatskog naroda. Nastavljaju komunističkom praksom istjerivati Hrvate s vjekovnih ognjišta pa već danas imate praznu Liku, Posavinu, Slavoniju, Dalmatinsku zagoru. Egzodus se nastavlja svakim danom. Kao rješenje nude povratak Srba koji su okupirali hrvatski teritorij.

Podsjećam da su osvješteni hrvatski domoljubi, prilikom stvaranja nezavisnosti, ponudili ruku pomirenja i komunističkim ostacima te svima  onima koji su bili spremni  prihvatiti Hrvatsku kao nezavisnu i suverenu državu. Danas, nakon više od dva desetljeća potpuno je jasno kako pomirba nije uspjela. Ona je trajala samo onoliko koliko je trebalo jugokomunističkim ostacima da se reorganiziraju i nastave protuhrvatsko djelovanje. Još jednom smo bili naivni kao mnogo puta u svojoj povijesti, još jednom kao guske u magli. Komunistički ostaci, jugoslavenski nacionalisti i srbijanski hegemonisti nisu prihvatili ponuđenu ruku pomirenja. To danas trebamo osvijestiti i prihvatiti. Pomirba nije uspjela. Ne samo da je nisu prihvatili već danas predvode razaranje i uništavanje hrvatskih nacionalnih interesa, naroda, nezavisnosti i suverenosti hrvatske države. Danas ožalošćenom, osramoćenom, osiromašenom, umornom i raseljenom narodu iz duše čupaju dostojanstvo.

Umjesto razvoja i unapređenja te sveukupnog prosperiteta prelijepe nam zemlje Hrvatske uzorite povijesti i hrabrih muževa, katoličkog naroda i demokratske  države nalazimo se ne samo na začelju gotovo svih svjetskih pokazatelja razvoja već hrvatskom narodu „čupaju dušu“.  Njegovu vjeru i domoljublje. Ignoriraju žrtve i odavanje počasti žrtvama komunističkog i srpsko-četničkog pohoda. Vrijednosti i tradicije naroda sustavno se uništavaju, a institucije države razaraju kako bi se oslabilo državu. Djecu nam evidentiraju bez spola, imena oca i majke. Izdaju školske knjige krivotvoreći povijest. Preodgajaju u suprotnosti s Bogom i prirodom. Uništavaju obitelji kao temeljnu ljudsku zajednicu svijeta kojeg poznajemo. Mlade i obitelji tjeraju iz Domovine. Svoje nasilje etiketiraju modernim i liberalnim pristupom, a naš narod koji čuva i živi tradiciju i vjeru izruguju nazivajući zatucanim katolibanima i konzervativcima, nasilnicima i fašistima. Oživljavaju jugoslavenske simbole, zločince i ideologiju te je nameću ne samo prihvatljivom i poželjnom za hrvatski narod već našim ishodištem.  Nameće nam se stalna odgovornost za fašizam iz 20. stoljeća posebno inicirana iz Srbije kao stalnog destabilizirajućeg faktora hrvatske državnosti. Fašiziraju sve hrvatsko, a hrvatskim sinovima oslobodilačkog Domovinskog rata uklanjaju ploče s imenom i prezimenom. Prešućuje se doba najvećih zločina komunista prema hrvatskom narodu. O zločinima iz Domovinskog rata  skoro pa da je zabranjeno govoriti. Od ulaska u prvu Jugoslaviju dozvolili smo neprekinuti srbijanski hegemonizam i jugoslavenski nacionalizam koji i danas živi i razara Hrvatsku. Hrvati su to platili sa skoro pola milijuna pobijenih sunarodnjaka. Podsjećam da su osvješteni hrvatski domoljubi, prilikom stvaranja nezavisnosti, ponudili ruku pomirenja i komunističkim ostacima te svima  onima koji su bili spremni  prihvatiti Hrvatsku kao nezavisnu i suverenu državu. Danas, nakon više od dva desetljeća potpuno je jasno kako pomirba nije uspjela. Ona je trajala samo onoliko koliko je trebalo jugokomunističkim ostacima da se reorganiziraju i nastave protuhrvatsko djelovanje. Još jednom smo bili naivni kao mnogo puta u svojoj povijesti, još jednom kao guske u magli. Komunistički ostaci, jugoslavenski nacionalisti i srbijanski hegemonisti nisu prihvatili ponuđenu ruku pomirenja. To danas trebamo osvijestiti i prihvatiti. Pomirba nije uspjela. Ne samo da je nisu prihvatili već danas predvode razaranje i uništavanje hrvatskih nacionalnih interesa, naroda, nezavisnosti i suverenosti hrvatske države. Danas ožalošćenom, osramoćenom, osiromašenom, umornom i raseljenom narodu iz duše čupaju dostojanstvo.

Aktualno političko vostvo, izdajice koje se dodvoravaju globalističko-liberalnom  totalarizmu  i jugo-komunističkoj, srbijanskoj hegemoniji pripremaju nove „reforme“ kojima će  zatrti sve što je ostalo. Nemojmo biti naivni. Nije slučajno da se hrvatskome narodu oduzima pravo da sami odlučuju o svojoj sudbini. Hrvatskome narodu nije dopušteno, unatoč tome što su se ostvarila sva zakonska prava, da referendumom donese odluku o izbornom zakonu. Isto se događa i provodi nad hrvatskim narodom  Bosni i Hercegovini. Hrvatskome narodu nametnuta je vlast koju narod nije izabrao. Izbornim prevarama ustoličeni su Andrej Plenković i Željko Komšić. U Hrvatskoj mimo volje naroda vlast čine stranke koje su digle pobunu protiv samostalne i nezavisne Hrvatske, stranke koju su osnovali ratni zločinci kojima je krivnja dokazana pred međunarodnim sudom. U Bosni i Hercegovini, Željko Komšić izdanak komunističog nasljeđa, ima samo jednu misiju: Bosnu i Hercegovinu pretvoriti u  građansku državu kako bi se Hrvate politički eliminiralo i nametnula islamska hegemonija. A to u konačnici znači oduzimanje svih prava hrvatskome narodu i gubitak konstitutivnosti. Hrvatska država, koja je ustavom definirana kao nacionalna država, pretvora se u građansku, a hrvatski narod koji je konstitutivan pretvara se u građanski a to nije ništa drugo nego oduzimanje konstitutivnosti. Jedini cilj je zatrti ime, tradiciju, vjeru. Identitet treba izbrisati. Tada postajemo nepoznati broj, nedefinirana masa pogodna za  novi identitet kao što je to bio pokušaj sa jugoslavenstvom. Danas se to radi u širim okvirima, širem političkom kontekstu ali s istom zadaćom. Hrvatski narod se mora raseliti, treba nestati sa svojih vjekovnih ognjišta, a oni koji će ostati ne će se više zvati Hrvati i ne će imati tradiciju, identitet i svoju vjeru.

Povijest nam ne daje pravo da pokleknemo. Zbog hrvatskih junaka od Marka Skoblića, branitelja Zemuna kojeg su Turci bjesnim slomom gazili jer se nije htio odreći Krista, Nikole Šubića, naših nacionalnih junaka koji su poginuli zbog hrvatske ideje nezavisnosti, Brune Bušića pa sve do prvog i jedinog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, svih znanih i neznanih junaka veličanstvenog Domovinskog rata nemamo pravo odustati! Nemamo pravo zaboraviti što smo i tko smo.

Narod je dosta trpio. Odlučio je reći dosta. Izišao je na prosvjede i podržao opoziv Istanbulske konvencije. Ali rukama hrvatskih izdajnika u Saboru (koje valja lustrirati i onemugućiti im bilo kakav budući politički angažman u državnome saboru), protivno narodu, ratificirana je Istanbulska konvencija rukama HDZ i SDP izdajica (čast izuzecima).  Narod je dosta trpio. Odlučio je reći dosta. Podržao je inicijativu Narod odlučuje za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava koja bi trebala osigurati promjenu načina izbora političkih elita i upravljanja Hrvatskom. Izborni zakon je jedan od ključnih uzroka loših politika, tj. političara koji su preko njega dolazili na vlast. Tako se već dugo godina izmjenjuju jedna te ista imena i iste stranke koje su Hrvatsku dovele u neodrživo stanje. Političari koje biraju stranački čelnici, a ne narod. Političari koji odgovaraju stranačkim čelnicima, a ne narodu. Političke stranke razvile su se u izolirane sekte koje ne vide, ne prepoznaju i rade protiv interesa naroda. Osim toga, aktualnim izbornim zakonom omogućeno je da manjine, a posebno srbijanska, kroje budućnost hrvatske države protivno volji hrvatskog naroda. Važno je naglasiti da su manjinama osigurani najviši demokratski standardi u Hrvatskoj. Činjenica kako  inicijativa o promjeni izbornog zakona ulazi u temeljne postavke na kojima počiva današnja politička oligarhija u Hrvatskoj, pokrenula je snažnu antireferendumsku kampanju aktualnog Plenkovićevog režima. Pripremili su i provode proceduru onemogućavanja referenduma, najdemokratskijeg izvršavanja volje naroda! Premijer Plenković i njegov ministar uprave javno i opetovano ističu kako ne će dozvoliti referendum.  Plenković operacionalizira državni udar koji ima zadatak spriječiti narod da bira svoje legalne i legitimne političke predstvanike. Želi pod svaku cijenu ostanak aktualne nenarodne i nelegitimne političke vlasti. Postojeće oligarhije predvođene HDZ-om i SDP-om provode tako završni čin oduzimanja prava i slobode naroda. To je posljednji udarac za Hrvatsku. Iako su obje inicijative prikupile 1 200 000 potpisa u samo 15 dana, u najrigidnijim uvjetima prikupljanja potpisa u svijetu, aktualan hrvatski režim odlučio je kako referenduma ne će biti pa započinje demontaža pravnog sustava i dokidanje demokracije u Hrvatskoj. Režim Andreja Plenkovića sebi uzima za pravo protivno zakonu odrediti tko će kontrolirati potpise naroda, naziva ih nepismenima i lažira rezultate prikupljenih potpisa.

Povijest nam ne daje pravo da pokleknemo. Zbog hrvatskih junaka od Marka Skoblića, branitelja Zemuna kojeg su Turci bjesnim slomom gazili jer se nije htio odreći Krista, Nikole Šubića, naših nacionalnih junaka koji su poginuli zbog hrvatske ideje nezavisnosti, Brune Bušića pa sve do prvog i jedinog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, svih znanih i neznanih junaka veličanstvenog Domovinskog rata nemamo pravo odustati! Nemamo pravo zaboraviti što smo i tko smo.

Zato vam se drage Hrvatice i Hrvati obraćam vam se da svojim cjelokupnim nacionalnim bićem usmjerite sve snage na lustraciju aktualne političke elite u Hrvatskoj, kreiranje nove nacionalne politike i uključivanje u život Domovine participirajući u odlukama ključnim za hrvatsku državu. Pozivam vas da se uključite u preuzimanje odgovornosti za Domovinu. Mudro odredimo novu nacionalnu politiku. Nacionalni interes mora biti ispred svega. Budite uz nas! Budite uz jedinu i vječnu Hrvatsku. U svakom od vas je dio Domovine, svaka kap vaše krvi je i kap slavnih predaka, patnje i radosti koja nas je vodila na putu kojim kročimo. Vjerujte u Hrvatsku. Ona je naša jedina ljubljena Domovina!

Dr. sc. Sanja Bilač

Foto: Hrvatske zastave u centru Melbournea

Prethodni članakPODCAST VELEBIT – Maks Slaviček:
Zašto se nacionalizam smatra kao nešto loše?
Sljedeći članakPODCAST VELEBIT – Hrvoje Marušić (HSP):
Osnovati ćemo četiri HDZ-a!