Fra Lazar Perica (video): Nismo slobodni jer smo kukavice i nismo dostojni ove zemlje i ove vjere koju ispovijedamo

0
7065

Župa i samostan sv. Ante Padovanskog Šubićevac. Devetnica Sv. Anti Padovanskom – 8. dan. Na propovijedi se fra Lazar Perica, OFM, župnik Bilica i bolnički kapelan u Šibeniku, otvoreno, direktno i jasno obratio vjernicima, biskupima, Hrvatima i hrvatskim vladarima, upirući prstom u sve što ne valja u Državi Hrvatskoj.

Pozvajući se na djelo škotskog viteza Williama Wallacea, koji se pobunio protiv engleske okupacije i njhove nepravde i započeo Prvi škotski rat za nezavisnost, te izvojevao pobjedu u bitci kod Stirling Bridgea 1297., fra Lazar Perica je ukazao na sve što ne valja u hrvatskom narodu, njegovu političkom vodstvu pa i u vodstvu crkve: “Velikaši kao velikaši, uvijek će biti u dogovru s nekim. Neće izaći na ratište kao što ’91. nisu izašli na ratište. Oni su pobjegli da bi drugi branili njihove domove, a onda su se vratili da kao veliki pobjednici sole pamet. Takve osobe vama danas vladaju.

A oni koji su se borili, oni su posramljeni. Njih nitko ništa ne pita. To su ljudi koji dižu ruku na sebe i oduzimaju sebi život kad vide za što su se i za koga borili, jer su izgubili onu dragocjenu slobodu za koju smo se krvavo borili u Domovnskom ratu, jer smo ju prodali europskom lopovluku i tko god ovdje dođe može kupiti naš teren, a mi prodajemo svoju zemlju, i Srbima koji su nas ubijali i klali. Tko god ovamo dođe mi će mo mu prodati svoje maslinike, jer nam je bitan samo novac, a to je znak da nismo slobodni, da smo kukavice i da nismo dostojni ove zemlje i ove vjere koju ispovijedamo.”

Tako je započeo fra Lazar, i u oštrom tonu nastavio točku po točku, kako možete čuti u ovoj video snimci. Podijelite ovu propovijed svojim prijateljima pa neka se svi upitaju laže li fra Lazar Perica s Oltara ili oni lažu sami sebi.

Prethodni članakPodcast Velebit – Zvonimir Hodak: Tko je vidio na mjesto predsjednika Vrhovnog suda imenovati suca
Sljedeći članakPodcast Velebit – Tado Jurić: Politička korupcija je glavni razlog što mladi Hrvati bježe iz Hrvatske